DayTrading: Piątek 29.12.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 gru 2017, 00:00

Wzrost
7
58%
Bez zmian
2
17%
Spadek
3
25%

Liczba głosów: 12

Nieśmiertelny Trader

Re: DayTrading: Piątek 29.12.2017

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

F-You Money pisze:
majkel79 pisze:
Kazimierz S pisze: Już jestem.
Gdzie jest Atlanticos ja się pytam.
Pamiętam, że atlanticos prowadził cudze rachunki za kasę.... smutna historia :cry:
Jest to cytat z 11.11.2017 roku, 20.07. Wszyscy od dawna wiedzą, że ów Atlanticos, który miał w stópce, iż zarządza cudzym kapitałem powrócił. Ba nawet się z tym nie kryje za bardzo, ponieważ używa de facto tego samego avatara co poprzednio.

Przypominam iż,
Forex-nawigator jest miejscem spotkania ludzi o wspólnym zainteresowaniu jakim jest FOREX, jest to miejsce gdzie można wyrazić swoje opinie, prognozy, poradzić się innych, czy umieścić własną analizę, jest to również skarbnica wiedzy dla początkujących, którzy rozpoczynają przygodę z rynkami inwestycyjnymi. Mogą znaleźć tutaj wszelakie informacje itd.

Przez lata mojego pobytu na nawigatorze nigdy nie spotkałem się z większa arogancją niż ta, o której wspomniano w wyżej zacytowanym wątku. Faktem jest również to, iż wertując wątek DT przez ostatnie kilka miesięcy wielokrotnie można napotkać wzmianki od różnych użytkowników stwierdzające, iż osoba kryjąca się za userem Atlanticos zarządzała cudzym kapitałem. W Polsce jest to przestępstwo opisane w Kodeksie Karnym, ponieważ nikt bez licencji maklerskiej nie może tego robić.

Dla mnie i dla wielu pewnie nawigator jest jak szkoła, a użytkownicy są jej uczniami. Nie można stać i przyglądać się, kiedy w ów szkole pojawi się diler, który sprzedaje śmierć dzieciakom. Każda z tych czynności jest przestępstwem i wszelkie podejrzenia powinny być dokładne zbadane przez dyrekcję ów szkoły.

Administratorzy powinni nie tylko służyć wiedzą, ale także i przede wszystkim ostrzegać, zwłaszcza tych nowych użytkowników, aby to teatrem podobnego kalibru i sceną, na której się to rozegra był nawigator. biz

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomo ... 71561.html

Pytaniem bez odpowiedzi pozostawię, do przemyślenia, co powinna zrobić dyrekcja kiedy to ów diler po raz kolejny zawita do szkoły.
Dzizys, chyba przez caly okres użytkowania nawigatora zagladales tylko do dzialu DT.... Jestem tutaj od 7 lat a forum istnieje od 2004 i rozkwitło wlasnie dzięki już mozna powiedzieć legendarnym szkoleniowcom i takim wlasnie pionierom polskiego forex którzy czesto do dzis dzien prowadzą swoje blogi i portale i tak biorą za to hajs bo niestety ale wiekszosci tutaj takie szkolenie by sie przydalo. To wszystko u Nas dopiero raczkowało, rok pozniej swoje biura w PL pootwieralo OSTC. Wszystko zaczynalo nabierać rozpędu. Jedynym dealerem jaki tu wystepuje jest broker, marketing, reklamy i marzenia o szybkim zarobku. Wszystko zależy od nas, człowiek ma rozum więc niech z niego korzysta.

Licencja? hahah a to dobre. Poznałem wielu profesjonalnych traderów i nikt z nich nie miał licencji, chociaż sory, z nudów paru zrobiło gdy zaczęło się im wieść gorzej. Myślisz, że dobry trader z linecją doradcy inwestycyjngo będzie się babrał na forum próbując wycisnąć jakieś grosze z leszcza? Dobry trader bez licencji dostaje w zarządzanie kilka milionów funtów a co dopiero licencjonowany...

Wielu boi się wydać te 1000-5000zl na szkolenie a w ciagu lat przewalają po kilkadziesiat koła ot tak... Większosc ludzi potrzebuje by ktoś nimi zarządzał... uczył ich? Na jednego kierownika czesto przypada od 6 do 12 pracowników. Tak więc w 90% przypadków Mentor/Mistrz zwał jak zwał jest niezbędny by cokolwiek osiągnąć.

W sumie to nie wiem po co Ja to pisze, więcej nie piszę. Ide z psiakiem na spacer. Hej
Ostatnio zmieniony 29 gru 2017, 19:21 przez Nieśmiertelny Trader, łącznie zmieniany 1 raz.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Godzinny EURUSD:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

OK, wszystkie pozycje pozamykane.
Oficjalnie kończę rok tradingowy 2017.
2017-12-29_195441.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2017, 19:55 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

Oby ta korekta na edku była solidna ,żeby można było wejść w tłuste longi w Nowym Roku

Fraktal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fraktal »

Nigdzie nie ma tu informacji jak usunąć konto. Jak przejść eutanazję?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Fraktal pisze:Nigdzie nie ma tu informacji jak usunąć konto. Jak przejść eutanazję?
Ja to kiedyś zrobiłem.
Usunąć nie usuniesz, ale możesz pozamieniać swoje dane.
Np. zmienić email na jakiś, którego nie będzisz pamiętał, bo nie jest twój i
zmienić hasło na coś przypadkowego, czego także nie będziesz pamiętał.
Możesz też zapytać moderatora, lub admina.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Co za fatalny, pechowy dzień miałem. Nie dość, że natraciłem czsu i nic nie załatwiłem, to jeszcze -5,5k na DAX-ie. Zawsze jak stawiam SL i TP, to SL wchodzi pierwsze.. :( Niech już się kończy ten dzień.

Widze, ze jakieś śledztwo w sparwie Atlanticosa na forum. Zaraz doczytam..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

majkel79 pisze: podkapowałeś i koniec dyskusji. Za 2 dni zaczynamy nowy rok na forex i nie tylko, mam nadzieję, że dostarczycie drodzy państwo w przyszłym roku równie wiele atrakcji i ciekawych analiz co do tej pory
no ciekawe :) jak ja tu jestem z doskoku i nawet nie wiem co bym miał podkablować.
ale skoro tak uważasz to teraz podkabluję twój post, że mnie bezpodstawnie oskarżasz. Leci banik.

-- Dodano: 29 gru 2017, 21:44 --
Fraktal pisze: Z tego co wiem to kusus siedzi zakładzie zamkniętym, stracił pieniądze ojca i swoich Klientów, zabrali dom, a żona się z nim rozwiodła zabierając mu dzieci. Wiem że grał na 1:1 na edku wiele miesięcy temu
:o :lol: to już wiem czemu się nie odzywa - przegrał zakład i miał do mnie przyjechać z dobrym whisky.... :)
a tu ani widu ani słychu
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Myślę, że 2017r. był ostatnim rokiem tej hossy trwającej od 2009r.
The only way is up

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Miał byc edek i wyjaśnienie genezy najpierw poziomu 1.2020, a potem S. Sporo osób dostało już to priv. Przyznam że miło mi się zrobiło gdy zobaczyłem frekwencje pytających o edka na priv. Wiele osób czyta forum jak widać, a się nie udziela. A szkoda bo alternatywny (lub podobny) punkt widzenia zawsze moze sie dobremu traderowi przydac wg mnie. Nie bójcie sie wstawiać wykresów, nikt Was nie zabije za to, a napewno szybciej sie czlowiek uczy, gdy ktos zwróci mu uwage na błędy. Ale dośc tego mentorskiego wywodu bo mnie jeszcze z kims pomylą ;)

edek dzienny - troche w nocy i nad ranem mu sie jeszcze raz przyjrzałem i zmieniłem spojrzenie na tą parę. Albo inaczej. Spojrzenia nie zmieniłem, nadal przewiduję kontynuacje rozbudowanej korekty, ale wg mnie przybierze ona trochę inny kształt niż zakładałem wcześniej
https://www.tradingview.com/x/CHsdDDlW/

edek h4 - jak widać górna banda potencjalnego klina (który wcześniej przegapiłem co troche podrażniło moje ego ;) ) wypadała dziś właśnie w okolicach 1.2020. Skoro inne pary dolarowe jak kiwi, kangur czy kabel osiągnęły swoje cele i były gotowe do rozpoczecia spadku to również edek nie mógł zostawić górnaj bandy klina bez "pocałunku". I automatycznie po dopchnięciu tam ceny i wytraceniu impetu można było próbować S bo ryzyko około 30 pipsow wystarczyło, a jeśli cały scenariusz sie sprawdzi to miejsca na spadki jest naprawde niemało
https://www.tradingview.com/x/HSemIHu4/

Dziś jeszcze postaram sie przyjrzec wszystkim dostepnym u brokera parom zeby przygotowac sobie cos pod trading na nastepny tydzien wiec jak cos ciekawego zauwaze to na biezaco tu powrzucam. Wielu pipsów wszystkim normalnym traderom życzę :564:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Zablokowany