nie pitol tylko pokaż coś ciekawego jak zawszekarnak pisze:A jak pokonamy to i tak możemy spadać.Bemowo1 pisze:rzenik,
jeżeli nie pokonamy wskazanego poziomu to spaaaaaadddddddaaaaaaammmmmmyyyy,
wskazany poziom istotyny z m15
DayTrading: Piątek 25.10.2013
Re: DayTrading: Piątek 25.10.2013
@Nowy,
ja nie jestem aż takim pesymistom do rynku amerykańskiego
jakiś czas temu stany odznaczały się rzeczywiście wysokim bezrobociem
wydaje mi się, iż ciężko od razu wsadzić wszystkich do zatrudnienia strukturalnego
obecnie to fakt, że na około mówią o nisko płatnych zajęciach
ale czy to nie etap "przejściowy"?
co do drukowania to faktycznie skala jest potężna o czym świadczy nachylenie indeksów
-- Dodano: ndz 27-10-2013, 12:41 --
w PL robią powszechne przekonanie o kryzysie mimo że eksport szybko rośnie
to przekonanie dotyczy zatrudniania na krótki okres pod groźbą pogorszenia kondycji finansowej przedsiębiorstw i konieczności zwolnień
ryzyko to jest bardzo niskie i tylko ktoś nieodpowiedzialny i działający na szkodę mógł wdrożyć te zmiany
i jest coś takiego że wyjmują z zatrudnienia strukturalnego na niestabilne zleceniowe
ludzie wyjeżdżają jeżeli przez długi okres nie czują gruntu pod nogami
to jest dokładnie odwrotny proces do tego w USA, bo u nas nie musieli zwalniać, a ustawa jest w kontekście ciągłych zwolnień
a zleceniowe charakteryzuje się tym że firma jest w intensywnej optymalizacji pracy
i rozciąga kompetencje pracownika jak tylko może
co powoduje brak potrzeby poszukiwania nowego pracownika
tego efektem jest relacja wzrostu eksportu, spadku popytu wewnętrznego i spadku zatrudnienia
-- Dodano: ndz 27-10-2013, 12:51 --
a dlaczego mają obligacje USA nagle zyskać na rentowności?
pod jakim względem widzisz słabość tej gospodarki?
ja nie jestem aż takim pesymistom do rynku amerykańskiego
jakiś czas temu stany odznaczały się rzeczywiście wysokim bezrobociem
wydaje mi się, iż ciężko od razu wsadzić wszystkich do zatrudnienia strukturalnego
obecnie to fakt, że na około mówią o nisko płatnych zajęciach
ale czy to nie etap "przejściowy"?
co do drukowania to faktycznie skala jest potężna o czym świadczy nachylenie indeksów
-- Dodano: ndz 27-10-2013, 12:41 --
w PL robią powszechne przekonanie o kryzysie mimo że eksport szybko rośnie
to przekonanie dotyczy zatrudniania na krótki okres pod groźbą pogorszenia kondycji finansowej przedsiębiorstw i konieczności zwolnień
ryzyko to jest bardzo niskie i tylko ktoś nieodpowiedzialny i działający na szkodę mógł wdrożyć te zmiany
i jest coś takiego że wyjmują z zatrudnienia strukturalnego na niestabilne zleceniowe
ludzie wyjeżdżają jeżeli przez długi okres nie czują gruntu pod nogami
to jest dokładnie odwrotny proces do tego w USA, bo u nas nie musieli zwalniać, a ustawa jest w kontekście ciągłych zwolnień
a zleceniowe charakteryzuje się tym że firma jest w intensywnej optymalizacji pracy
i rozciąga kompetencje pracownika jak tylko może
co powoduje brak potrzeby poszukiwania nowego pracownika
tego efektem jest relacja wzrostu eksportu, spadku popytu wewnętrznego i spadku zatrudnienia
-- Dodano: ndz 27-10-2013, 12:51 --
a dlaczego mają obligacje USA nagle zyskać na rentowności?
pod jakim względem widzisz słabość tej gospodarki?
jeszcze drobne uwagi dla ejka, i ważne poziomy od strony geometrii
powyżej tych poziomów atak na nowe maksy i okolice 136,5
powyżej tych poziomów atak na nowe maksy i okolice 136,5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2013, 12:20 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.
ED:
Jestem za.karnak pisze:ED:
Umocnienie indexu dolara powinno nastąpić, widać to na większośći par posiadających w mianowniku usd.
Ale patrząc na tygodniowy ED przyszły tydzień może być górkowaniem (zaliczeniem szczytu i zjazdem):
karnak pisze:Ale patrząc na tygodniowy ED przyszły tydzień może być górkowaniem (zaliczeniem szczytu i zjazdem):
Mój współimiennik ze znanej nam wszystkim szkoły zakłada 1.392.....
Wszystko ok z tym, że nie wyczerpano jeszcze wszystkich możliwości. Potencjalnie ED ma jeszcze 1300 pkt UP. Nie widać sygnału odwrotu choć trzeba uważać. Umocnienie dolara nastąpi ale moim zdaniem jeszcze nie teraz.Bemowo1 pisze:Jestem za.karnak pisze:ED:
Umocnienie indexu dolara powinno nastąpić, widać to na większośći par posiadających w mianowniku usd.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.
Mam na myśli korektę na ten moment, pokonajmy czerwony prostokąt, a wtedy może się zastanowię nad pozycją na tej parze.Takitam pisze:Wszystko ok z tym, że nie wyczerpano jeszcze wszystkich możliwości. Potencjalnie ED ma jeszcze 1300 pkt UP. Nie widać sygnału odwrotu choć trzeba uważać. Umocnienie dolara nastąpi ale moim zdaniem jeszcze nie teraz.Bemowo1 pisze:Jestem za.karnak pisze:ED:
Patrząc na zdjęcie zdecydowanie jestem za up
Rozważam również ten poziom jako minimum możliwości.Bemowo1 pisze:karnak pisze:Ale patrząc na tygodniowy ED przyszły tydzień może być górkowaniem (zaliczeniem szczytu i zjazdem):
Mój współimiennik ze znanej nam wszystkim szkoły zakłada 1.392.....
Ciekawe co na to cugan po nieudanej prognozie z zeszłego tygodnia.