Ale mam też coś dla Cugana!!! i cholernie ciekaw jestem tego, z int tygodniowego - nowa sytuacja, nowa technika. Owszem zanim się sprawdzi upłynie kilkanaście tygodnikarnak pisze:Rozważam również ten poziom jako minimum możliwości.Bemowo1 pisze:karnak pisze:Ale patrząc na tygodniowy ED przyszły tydzień może być górkowaniem (zaliczeniem szczytu i zjazdem):
Mój współimiennik ze znanej nam wszystkim szkoły zakłada 1.392.....
Ciekawe co na to cugan po nieudanej prognozie z zeszłego tygodnia.
DayTrading: Piątek 25.10.2013
Re: DayTrading: Piątek 25.10.2013
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czy podzielacie taki pogląd o spekulacji w dłuższym okresie - im mniej day tradingu i dłuższe interwały gry tym lepsze rezultaty.
obecnie struktury z tygodniowych idealne, a gra nie robi się na 200 pipsów tylko 600 - 800, na ejku zakładam nawet 1600 nie wspominając o rzeniku, który jak strzeli to nie jednego z butów wysadzi.karnak pisze:Czy podzielacie taki pogląd o spekulacji w dłuższym okresie - im mniej day tradingu i dłuższe interwały gry tym lepsze rezultaty.
usd/cad - życzę pipsów
ta para z drezyny zamieni się na prawdziwego shinkansena.
Shinkansen (jap. 新幹線?) – ogólnojapońska sieć linii kolejowych, stworzona specjalnie dla superszybkich pociągów, której rozpoczęto eksploatację w 1964, osiągających prędkość maksymalną do 405 km/h (Seria E955).
ED_M:
Ja podzielam pogląd , że im mniejszy interwał tym wiekszy stres i panika i mało racjonalne zachowania.karnak pisze:Czy podzielacie taki pogląd o spekulacji w dłuższym okresie - im mniej day tradingu i dłuższe interwały gry tym lepsze rezultaty.

granie na M1 czy M3 to zwyczajne samobójstwo i ciężko by mi było uwierzyć , że ktoś na tym zarabia sensownie.

M15 M30 dużo mniej paniki , wszystko lepiej sie klaruje , mniej stresu doglądając wykresów itp.
możesz dodac jakas legende ? co wnioskujesz po tym co nakresliłes ?karnak pisze:ED_M:

DJIA_M:
Tylko, co znaczy granie na danym TF?krinvest pisze: Ja podzielam pogląd , że im mniejszy interwał tym wiekszy stres i panika i mało racjonalne zachowania.
granie na M1 czy M3 to zwyczajne samobójstwo i ciężko by mi było uwierzyć , że ktoś na tym zarabia sensownie.![]()
M15 M30 dużo mniej paniki , wszystko lepiej sie klaruje , mniej stresu doglądając wykresów itp.
Że oprócz niego innych nie odpalamy, a jedyny obraz rynku mamy na jego podstawie, czy też mamy rozeznanie rynku na wielu TF, a setupy generuje nam tylko jeden z nich?
To jest istotna różnica.
@krinvest
.."możesz dodac jakas legende ? co wnioskujesz po tym co nakresliłes ? "
Jest tam strzałka, która pokazuje co wnioskuję.
Uważam, że na interwale miesięcznym jest potencjał do wzrostów - starałem się pokazać podobieństwo historyczne, choć wcale tak nie musi być tym razem.
.."możesz dodac jakas legende ? co wnioskujesz po tym co nakresliłes ? "
Jest tam strzałka, która pokazuje co wnioskuję.
Uważam, że na interwale miesięcznym jest potencjał do wzrostów - starałem się pokazać podobieństwo historyczne, choć wcale tak nie musi być tym razem.
zdecydowanie druga opcja.cajto pisze:
Tylko, co znaczy granie na danym TF?
Że oprócz niego innych nie odpalamy, a jedyny obraz rynku mamy na jego podstawie, czy też mamy rozeznanie rynku na wielu TF, a setupy generuje nam tylko jeden z nich?
To jest istotna różnica.
widze , dzięki , na małym ekraniku nie zauważyłem wczesniej.karnak pisze: Uważam, że na interwale miesięcznym jest potencjał do wzrostów - starałem się pokazać podobieństwo historyczne, choć wcale tak nie musi być tym razem.

karnak a może tak ?
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones