DayTrading: Piątek 25.01.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 sty 2013, 23:38

Wzrost
16
34%
Bez zmian
5
11%
Spadek
26
55%

Liczba głosów: 47

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 25.01.2013

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Wygląda na to, że skarb naszego państwa sprzedał akcje PKOBP w dołku - co za niesamowity sukces! Ciekawe, jakby to miał prywaciarz czy też tak na chama zbijałby cenę?:
Obrazek
Obrazek

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

Apple Loses to Exxon Mobil as World’s Most Valuable Company.
Apple Inc. (AAPL) surrendered the title of the world’s most valuable company to Exxon Mobil Corp. (XOM) after concern over slowing growth drove the shares to the biggest loss in the Standard & Poor’s 500 Index.
Apple’s reign as the world's No. 1 stock ended after the shares slumped 17 percent this year, making Exxon Mobil the most valuable company.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

karnak
Maniak
Maniak

Jeśli to wsparcie powstrzyma korektę, to może być dynamiczny ruch do góry, a jeśli puści, to spadek do dolnej kanału wzrostowego:
Obrazek

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

do góry wig raczej pójdzie, i to nie jest korekta tylko flaga
ta grubszejsza czerwona kreska jest wsparciem
anale coraz więcej mówią o spadkach a więc rośnie szansa na up, w myśl zasady że większość rynku się myli

karnak
Maniak
Maniak

pr7emo pisze:do góry wig raczej pójdzie, i to nie jest korekta tylko flaga
anale coraz więcej mówią o spadkach a więc rośnie szansa na up, w myśl zasady że większość rynku się myli
Obrazek

-- Dodano: 26 sty 2013, 12:27 --

Jeśli dalej będą wzrosty to mogą im przewodzić banki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

-- Dodano: 26 sty 2013, 12:44 --

Miejsca fraktalne:
Obrazek

-- Dodano: 26 sty 2013, 13:09 --

WIG wydostał się nad linie i wzrosty przed nim:
Obrazek

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Fitch obniżył rating Cypru do B

PAP | 25.01.2013 | 21:05
A A A

Fitch obniżył rating Cypru do B

Agencja ratingowa Fitch poinformowała w piątek o obniżeniu wiarygodności kredytowej Cypru z BB- do B, z perspektywa negatywną. Poprzednio Fitch obniżył rating Cypru pod koniec listopada ub.r.
Piątkową decyzję Fitch uzasadnił tym, że oczekiwane państwowe wsparcie cypryjskiego sektora bankowego zapewne przekroczy dotychczasowe przewidywania. Z kolei ratowanie banków, których luka kapitałowa (łącznie z bankami spółdzielczymi) może wynosić 10 miliardów euro, mogłoby zwiększyć dług publiczny Cypru w tym roku do 140 proc. PKB. Dotychczas Fitch zakładał 120 proc.

karnak
Maniak
Maniak

Jankes daje czadu:
Obrazek

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

rockstar89 pisze:Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem, od niedługiego czasu zainteresowałem się tematem forexu i zdecydowałem że to jest to co chcę robić w przyszłości, zacząłem od czytania książek w tym temacie i tak mniej więcej jestem już zorientowany w temacie, oczywiście to kropla w morzu dlatego zarejestrowałem się na tym forum bo otrzymałem rekomendację od pewnej osoby, ponoć to najlepsze forum w Polsce więc nie czekałem długo. Mam pewną prośbę, szukam osoby która wprowadziłaby mnie w temat, byłaby dla mnie kimś w rodzaju mentora, oczywiście nie chodzi mi o wskazówki wejścia i wyjścia z rynku ale bardziej szczegółowe tematy, np zanim zainwestuje pierwsze pieniądze to chciałbym się tego nauczyć na demo, nie chcę inwestować czegokolwiek dopóki nie będę wiedział co robię i kilka miesięcy chcę pograć na demo, potrzebuje wsparcia i kogoś kto na początku będzie trzymał rękę nade mną i ukierunkowywał mnie z powrotem na właściwe tory jeśli będę popełniał błędy, czy ktoś mi pomoże? jeśli ktoś byłby tak miły to proszę o prywatną informację zwrotną
jak jestes nowy na rynku, to bujaj sie do dzialu dla poczatkujacych, nie zawracaj dupy profesjonalistom pytaniami typu,, co to jest lot pips, poziom opcji, korelacja,boj, ppi, gdp, ebc, itd'' :d

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

zeuss pisze:
rockstar89 pisze:
jak jestes nowy na rynku, to bujaj sie do dzialu dla poczatkujacych, nie zawracaj dupy profesjonalistom pytaniami typu,, co to jest lot pips, poziom opcji, korelacja,boj, ppi, gdp, ebc, itd'' :d

ale naucz sie kto to zeus to ten co mowil , ze piatek 1,3474 max :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pr7emo pisze:do góry wig raczej pójdzie, i to nie jest korekta tylko flaga
ze co o spadkach kt oCi mowi o spadkach tylk owzrosty przeciez koniec kryzysu :) hahaha nagonka medialna juz od paru dni trwa by kupowac :) pna szczytach 2008 :) tak sie nagoneczke robi

-- Dodano: sob 26-01-2013, 21:47 --
karnak pisze:Wygląda na to, że skarb naszego państwa sprzedał akcje PKOBP w dołku - co za niesamowity sukces! Ciekawe, jakby to miał prywaciarz czy też tak na chama zbijałby cenę?:
Obrazek
Obrazek
a kto Ci powiedziel ze to dolek :) to ze sie odkupili po AKCJI ROSTOWSKI i teraz rekomendacje sla co CI to przypomina nagona goldmanow i innych :lol: dziwny zbieg okolicznosci oj tam :lol: :lol:

ale tak z drugiej strony tutaj chyba nikt na warzywniaku zwanej GPW na wig20 nie gra :)

Zablokowany