DayTrading: Piątek 25.01.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 sty 2013, 23:38

Wzrost
16
34%
Bez zmian
5
11%
Spadek
26
55%

Liczba głosów: 47

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 25.01.2013

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

rockstar89 pisze:Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem, od niedługiego czasu zainteresowałem się tematem forexu i zdecydowałem że to jest to co chcę robić w przyszłości, zacząłem od czytania książek w tym temacie i tak mniej więcej jestem już zorientowany w temacie, oczywiście to kropla w morzu dlatego zarejestrowałem się na tym forum bo otrzymałem rekomendację od pewnej osoby, ponoć to najlepsze forum w Polsce więc nie czekałem długo. Mam pewną prośbę, szukam osoby która wprowadziłaby mnie w temat, byłaby dla mnie kimś w rodzaju mentora, oczywiście nie chodzi mi o wskazówki wejścia i wyjścia z rynku ale bardziej szczegółowe tematy, np zanim zainwestuje pierwsze pieniądze to chciałbym się tego nauczyć na demo, nie chcę inwestować czegokolwiek dopóki nie będę wiedział co robię i kilka miesięcy chcę pograć na demo, potrzebuje wsparcia i kogoś kto na początku będzie trzymał rękę nade mną i ukierunkowywał mnie z powrotem na właściwe tory jeśli będę popełniał błędy, czy ktoś mi pomoże? jeśli ktoś byłby tak miły to proszę o prywatną informację zwrotną
Tak jak mówią koledzy z forum opór/wsparcie i cała technika Price Action. Jak to opanujesz to jesteś na dobrej drodze, ale to dopiero kropla w morzu. Polecam śledzenie informacji makroekonomicznych (np. www.forexfactory.com), wpływają one w dużej mierze na cene w danym momencie.
Powodzenia
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

długo nie potrwa ten rajd trend jest wyczerpany na edku przynajmniej korekta jest nieunikniona wyczerpanie widoczne jest na M D i blisko jest na h4 brakuje potwierdzenia i sygnału
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

rockstar89 pisze:Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem, od niedługiego czasu zainteresowałem się tematem forexu i zdecydowałem że to jest to co chcę robić w przyszłości, zacząłem od czytania książek w tym temacie i tak mniej więcej jestem już zorientowany w temacie, oczywiście to kropla w morzu dlatego zarejestrowałem się na tym forum bo otrzymałem rekomendację od pewnej osoby, ponoć to najlepsze forum w Polsce więc nie czekałem długo. Mam pewną prośbę, szukam osoby która wprowadziłaby mnie w temat, byłaby dla mnie kimś w rodzaju mentora, oczywiście nie chodzi mi o wskazówki wejścia i wyjścia z rynku ale bardziej szczegółowe tematy, np zanim zainwestuje pierwsze pieniądze to chciałbym się tego nauczyć na demo, nie chcę inwestować czegokolwiek dopóki nie będę wiedział co robię i kilka miesięcy chcę pograć na demo, potrzebuje wsparcia i kogoś kto na początku będzie trzymał rękę nade mną i ukierunkowywał mnie z powrotem na właściwe tory jeśli będę popełniał błędy, czy ktoś mi pomoże? jeśli ktoś byłby tak miły to proszę o prywatną informację zwrotną

jak koniecznie bedziesz chcial pograc na prawdziwe pieniadze polecam darmowe bonusy, tu masz jeden http://promotions.brokers-star.com/ a tu komplet http://www.bestforexbonus.com/nodeposit-bonus. W ten sposob bedziesz gral na real koncie a nie utopisz wlasnych pieniedzy co poczatkujacym zdarza sie prawie zawsze. Co do wskaznikow to nie jest tak do konca ze sa do niczego, ale jak juz znajdziesz wskaznik to interesuj sie tylko dywergacjami, reszta faktycznie jest do bani. Powodzenia
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
TGV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TGV »

Mpapiez pisze:Edek dogorywa. Aktualnie wypadł z LT na m5 chociaż jeszcze się w granicy mieści.

Na H1 mamy formacje wisielca z potwierdzeniem. Mocny sygnał odwrócenia trendu. Zdaje się że strefa oporu wytrzymała.

Przy okazji, nie myślałem że to powiem - szacun dla Zeusa - yebany prawie co do pipsa przewidział ruch do góry.

Ja byłem niemal pewien że 65-70 nie przejdą.
nie żartuj :lol:
opór 1.35 w niedzielę ______luką przejdziemy (złamiemy jak zapałke)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

TGV pisze: nie żartuj :lol:
opór 1.35 w niedzielę ______luką przejdziemy (złamiemy jak zapałke)

Wiemy wszyscy że jesteś zapakowany w elki. Miło że szukasz formacji flagi na D1.
Ja może i żartuję, ale ta bardzo długa konsolidacja przy oporze raczej nie przemawia na twoją korzyść, również fakt istnienia formacji wisielca jest niezaprzeczalny. Fajno też że masz cynk że w niedziele luka będzie. Nic tylko kredyt w banku brać i VA BANQUE. Prosta kasa do wzięcia, na co czekać.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

hehehe dobre dobre mpapiez rafmax nowy123 nowy500 widać że analizujemy podobnie rynek tylko czy większość ma rację? oby nam sie :564:

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

ED jest w solidnym trendzie wzrostowym i na tym nie koniec:
Obrazek

JUESEJ łamie opory jak zapałki, a może taki cel:
Obrazek

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

Wiekszosc statystycznie ma racje w trakcie trwania trendu, zazwyczaj myli sie przy odwroceniach kierunku(tyczy sie tlumu, niekoniecznie jednostek ;) ). SR faktycznie rules moze dlatego, ze sa skuteczne :) Wasze zdrowie
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

:564: http://www.youtube.com/watch?v=-rdmG0k8S8k

Gettin Away With Murder ! Stock's rules

-- Dodano: pt 25-01-2013, 21:56 --

Liczę na powtórkę z ostatnich "kryzysów" i zjazdu indeksów

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

fakt faktem mamy uptrend, wystarczy spojrzec na h4.
faktem rowniez jest ze dojechalismy do dosyc istotnego oporu.

dla mnie idealnym rozwiazaniem byłaby teraz korekta do 1,34, tam long i mozemy jechac dalej up ;)
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Zablokowany