DayTrading: Piątek 21.12.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 gru 2018, 00:00

Wzrost
1
17%
Bez zmian
2
33%
Spadek
3
50%

Liczba głosów: 6

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 21.12.2018

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

IFX pisze:
Cblondyn pisze: To podam "lepszy" przykład geniuszu matematycznego naszego "miszcza"
Na jednym z tych filmików twierdzi, że jak przy rzucie losowym monetą położymy monete na dłoni zawsze reszka do góry to szanse juz nie będą 50%/50% tylko wzrosna do pow. 60% :mrgreen:
Litości :d
I to jest ten przykład statystycznej przewagi :d
Szanse zawsze są 50/50.
Nawet jeśli macie wykonać 10 rzutów i siedem razy z rzędu wypadnie reszka to rzut ósmy, nie będzie miał żadnej przewagi na korzyść orła tylko nadal będzie 50/50.
A sprawdziłeś to?
Fakt jest taki, że w serii 10-ciu rzutów miałeś 70% wygranych.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2018, 15:47 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

IFX pisze:
Cblondyn pisze: To podam "lepszy" przykład geniuszu matematycznego naszego "miszcza"
Na jednym z tych filmików twierdzi, że jak przy rzucie losowym monetą położymy monete na dłoni zawsze reszka do góry to szanse juz nie będą 50%/50% tylko wzrosna do pow. 60% :mrgreen:
Szanse zawsze są 50/50.
Nawet jeśli macie wykonać 10 rzutów i siedem razy z rzędu wypadnie reszka to rzut ósmy, nie będzie miał żadnej przewagi na korzyść orła tylko nadal będzie 50/50.
To wytłumacz to naszemu "miszczowi" matematyki :)
Nie wdawaj się w dyskusje bo szkoda czasu. I tak nie przegadasz ;)

IFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: IFX »

fx-technik pisze: Jeżeli ty byś twierdził, że DadasTradingSystem nie działa, to na tobie leży ciężar udowodnienia takiej tezy.
Ja nie twierdzę, że nie działa, ja twierdzę, że Ty nie dostarczasz dowodu na to, że działa. Nie oznacza to, że nie działa.
Oznacza to, że bezpieczniej jest odrzucić założenie, że ten system działa, gdyż brak jest dowodu. Opieram się na racjonalnych przesłankach.
Jeśli uważasz, że AT działa, to masz rację. Jeśli uważasz, że AT nie działa, również masz rację.
Informacje, które zamieszczam na forum, nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

IFX pisze:
fx-technik pisze: Jeżeli ty byś twierdził, że DadasTradingSystem nie działa, to na tobie leży ciężar udowodnienia takiej tezy.
Ja nie twierdzę, że nie działa, ja twierdzę, że Ty nie dostarczasz dowodu na to, że działa. Nie oznacza to, że nie działa.
Oznacza to, że bezpieczniej jest odrzucić założenie, że ten system działa, gdyż brak jest dowodu. Opieram się na racjonalnych przesłankach.
No, właśnie że opierasz się jedynie na domysłach skrzywionych swoim myśleniem.
Nie ma w tym niczego racjonalnego.
Racjonalnie byłoby dopiero wtedy, gdybyś ten system poznał i stosował 10 lat.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

fx-technik pisze: Zresztą, serdecznie zapraszam każdego chętnego, żeby udowodnił, że DadasTradingSystem nie działa!

Jak do tej pory, wielu jest tu hejterów, ale jakoś nikt nie ma jaj, żeby udowodnić cokolwiek.
Bardzo proszę:
udostępnij staty z tego roku albo podepnij rachunek albo wrzucaj wejścia lajf na forum przez dwa, trzy miesiące a wtedy ci udowodnię, że ten cały system to lipa.
Będziesz miał jakiekolwiek jaja, żeby cokolwiek wrzucić?

IFX
Gaduła
Gaduła

fx-technik pisze:
IFX pisze:
Szanse zawsze są 50/50.
A sprawdziłeś to?
Fakt jest taki, że w serii 10-ciu rzutów miałeś 70% wygranych.
Dla każdego kolejnego rzutu szansa wynosi 50/50 bo moneta ma dwie strony więc jeśli masz dwie możliwości to szansa wynosi 50/50. Tego co było wcześniej nie bierzesz pod uwagę bo to nie ma wpływu na to ile stron ma moneta. Prawdopodobieństwo liczysz tylko dla zdarzeń przyszłych.

-- Dodano: 23 gru 2018, 16:04 --
fx-technik pisze:
IFX pisze:
No, właśnie że opierasz się jedynie na domysłach skrzywionych swoim myśleniem.
Nie ma w tym niczego racjonalnego.
Racjonalnie byłoby dopiero wtedy, gdybyś ten system poznał i stosował 10 lat.
To jest racjonalne. Jeżeli wysuwasz jakieś twierdzenie to na Tobie spoczywa ciężar dowodu, koniec kropka.
Wiesz, że w kosmosie lata różowy słoń, widuję go na niebie od 10 lat, wierzysz mi? Czy raczej oczekujesz dowodu?
Jeśli uważasz, że AT działa, to masz rację. Jeśli uważasz, że AT nie działa, również masz rację.
Informacje, które zamieszczam na forum, nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

IFX pisze: Wiesz, że w kosmosie lata różowy słoń, widuję go na niebie od 10 lat, wierzysz mi? Czy raczej oczekujesz dowodu?
Inaczej. Niech udowodni, że go nie ma. A za nim Sierotka Marysia i 7 krasnali hehehe. I tak mozna bez końca. :d
Jakiś obłęd
Nie widzisz z kim piszesz?

IFX
Gaduła
Gaduła

Cblondyn pisze:
IFX pisze: Wiesz, że w kosmosie lata różowy słoń, widuję go na niebie od 10 lat, wierzysz mi? Czy raczej oczekujesz dowodu?
Inaczej. Niech udowodni, że go nie ma. A za nim Sierotka Marysia i 7 krasnali hehehe. I tak mozna bez końca. :d
Jakiś obłęd
Nie widzisz z kim piszesz?
Nie musi udowadniać, że go nie ma. To na mnie spoczywa ciężar dowodu. Ja takiego przedstawić nie mogę, więc rozsądnym jest odrzucić tę tezę. Odrzucić z braku dowodów, choć nie oznacza to, że słonia tam nie ma. Kierujemy się poprostu racjonalnością przesłanek. W tym przypadku jest ich brak.
Tak samo z systemem Dadas. Jeżeli oosoba twierdzi, że ten system działa ale nie przedstawia na to dowodów to należy odrzucić tę tezę choć nie oznacza to, że system nie działa. Odrzucam tezę o działaniu systemu z powodów racjonalnych.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2018, 16:16 przez IFX, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

IFX pisze: Dla każdego kolejnego rzutu szansa wynosi 50/50 bo moneta ma dwie strony więc jeśli masz dwie możliwości to szansa wynosi 50/50. Tego co było wcześniej nie bierzesz pod uwagę bo to nie ma wpływu na to ile stron ma moneta. Prawdopodobieństwo liczysz tylko dla zdarzeń przyszłych.
Z tym się zgadzam, matematycznie.
Tylko, że defacto wygrałeś serię, zakład, bo w jakiś "magiczny" sposób przechyliłeś szalę na swoją stronę.
IFX pisze: To jest racjonalne. Jeżeli wysuwasz jakieś twierdzenie to na Tobie spoczywa ciężar dowodu, koniec kropka.
Jedyne twierdzenie, jakie wysuwam, to takie, że DadasTradingSystem oparty jest o fakty widoczne na wykresie i zawiera bardzo konkretne instrukcje postępowania, które prowadzą tradera do zawarcia tradu o prawidłowych parametrach, lub do zaniechania zawarcia transakcji.
Oraz, że ja dołożę wszelkich starań, zgodnie z moimi umiejętnościami, żeby wyszkolić w tym danego kursanta.
Nie oczekuję dowodu.
Być może w kosmosie lata różowy słoń, być może nie.
Biorąc pod uwagę stan obecnej wiedzy o kosmosie, to jest spora szansa, że jednak gdzieś tam taki lata.
Natomiast, co do twoich zwidów, to także nie mam powodów ci nie wierzyć, że go widujesz.

IFX
Gaduła
Gaduła

fx-technik pisze:
IFX pisze: Dla każdego kolejnego rzutu szansa wynosi 50/50 bo moneta ma dwie strony więc jeśli masz dwie możliwości to szansa wynosi 50/50. Tego co było wcześniej nie bierzesz pod uwagę bo to nie ma wpływu na to ile stron ma moneta. Prawdopodobieństwo liczysz tylko dla zdarzeń przyszłych.
Z tym się zgadzam, matematycznie.
Tylko, że defacto wygrałeś serię, zakład, bo w jakiś "magiczny" sposób przechyliłeś szalę na swoją stronę.
Proponuję obejrzeć ten film od 2:25

https://www.youtube.com/watch?v=cBndLykrvMk

Tłumaczy on również w pewnym sensie dlaczego AT sama w sobie nie działa.

Zablokowany