IFX pisze:
Dla każdego kolejnego rzutu szansa wynosi 50/50 bo moneta ma dwie strony więc jeśli masz dwie możliwości to szansa wynosi 50/50. Tego co było wcześniej nie bierzesz pod uwagę bo to nie ma wpływu na to ile stron ma moneta. Prawdopodobieństwo liczysz tylko dla zdarzeń przyszłych.
Z tym się zgadzam, matematycznie.
Tylko, że defacto wygrałeś serię, zakład, bo w jakiś "magiczny" sposób przechyliłeś szalę na swoją stronę.
IFX pisze:
To jest racjonalne. Jeżeli wysuwasz jakieś twierdzenie to na Tobie spoczywa ciężar dowodu, koniec kropka.
Jedyne twierdzenie, jakie wysuwam, to takie, że DadasTradingSystem oparty jest o fakty widoczne na wykresie i zawiera bardzo konkretne instrukcje postępowania, które prowadzą tradera do zawarcia tradu o prawidłowych parametrach, lub do zaniechania zawarcia transakcji.
Oraz, że ja dołożę wszelkich starań, zgodnie z moimi umiejętnościami, żeby wyszkolić w tym danego kursanta.
IFX pisze:
Wiesz, że w kosmosie lata różowy słoń, widuję go na niebie od 10 lat, wierzysz mi? Czy raczej oczekujesz dowodu?
Nie oczekuję dowodu.
Być może w kosmosie lata różowy słoń, być może nie.
Biorąc pod uwagę stan obecnej wiedzy o kosmosie, to jest spora szansa, że jednak gdzieś tam taki lata.
Natomiast, co do twoich zwidów, to także nie mam powodów ci nie wierzyć, że go widujesz.