No ale o to w tym wszystkim chodzi. Jeśli zagrywam na RGRa/klin/flage to dokładnie wiem gdzie ma być SL a gdzie TP. Reszta to rachunek prawd. A czy mamy racje to pokazuje depozyt w dłuższym terminie. Strata/zyskjen-yy pisze:Gratuluje posiadania tej umiejętności.Cblondyn pisze: Jeżeli cos podświadomie korygujesz to nic z tego nie będzie. Setup jest albo go nie ma. Z ustalonym TP i SL. Lub przestawianym SL w trakcie bez TP. Cała filozofia
Niestety nie wszyscy są idealni, ja chciałem tylko zauważyć że wielu osobom narzucanie sobie scenariusza może szkodzić.
I sami robią się w bambuko obwiniając o to rynek.
DayTrading: Piątek 21.08.2015
Re: DayTrading: Piątek 21.08.2015
Na godzinnym EDku S.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2015, 10:12 przez karnak, łącznie zmieniany 1 raz.
A mogę spytać jak ten wskaźnik się nazywa?jen-yy pisze:Dam przykład w załączniku.
Taki prosty wskaźnik pokazuje dokładnie miejsca wejścia.
W du...e mam cały szum medialny.
O 8.34 był sygnał na L. Wszedłem ale mam skłonność do szybkiego stawiania BE no i w du...ę wziąłem 3 pkt kiedy mogło być grubo ponad 100![]()
Ale cóż czekamy na sygnał przeciwny
-- Dodano: 21 sie 2015, 09:49 --
Tak ale rysując i prognozując przyszłość budujemy w głowie obraz do którego później dopasowujemy (korygujemy) podświadomie strategię. I np. odsuwamy SL no po przecież miało być inaczej. I kłócimy sie z rynkiem.Cblondyn pisze:
Przecież takie jest założenie i sens AT. Historia lubi sie powtarzać. NIkt przyszłości nie zna. Zagrywa sie jedynie na "większą szanse" wynikającą z tego co pokaże wykres. I tego właśnie trzeba się trzymać. Zasad strategii
edek góra dax dół
na privZolo pisze:
A mogę spytać jak ten wskaźnik się nazywa?
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
dawać mocną cofke 

no i jedziemylutek pisze:edek góra dax dół

byście tak chcieli łatwe pipsylutek pisze:no i jedziemylutek pisze:edek góra dax dół
ciągnij mała ... szkapino niemiecka w górę

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
Niemiec niech leci w czelusci piekielne
pójdzie trzeba troszku poczekać
Chyba Angela jak rano zobaczyła co się dzieje, wyłączyła we Frankfurcie przyciąganie ziemskie.lutek pisze:Niemiec niech leci w czelusci piekielne
I już są efekty