DayTrading: Piątek 21.08.2015
Re: DayTrading: Piątek 21.08.2015
DAX to nie forex. Kto zagrał rano na luke to zarobił 

- kk.dreamer
- Pasjonat
piatki sa zawsze dniem upartej rzezi, ciekaw czy odbija od pivota i poleca up czy beda realizować zyski na weekend i będziemy leciec w dol, no trzeba patrzeć nie ma rady
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
Wydaje mi się że to ludzie sami robią sie w bambuko.lutek pisze:własnie jak leci niech leci to sa trendy
-- Dodano: 21 sie 2015, 08:18 --
forex to jest dobra gra
-- Dodano: 21 sie 2015, 08:19 --
zawsze ludzi zrobia w bambuko
Wszyscy rozrysowują sobie przyszłość, a potem sie kurczowo tego trzymają.
A tu trzeba zauważać zmiany na rynku i sie do nich podłączać.

A najtrudniejsze - nie pytajcie skąd wiem

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
Przecież takie jest założenie i sens AT. Historia lubi sie powtarzać. NIkt przyszłości nie zna. Zagrywa sie jedynie na "większą szanse" wynikającą z tego co pokaże wykres. I tego właśnie trzeba się trzymać. Zasad strategiijen-yy pisze:Wydaje mi się że to ludzie sami robią sie w bambuko.lutek pisze:własnie jak leci niech leci to sa trendy
-- Dodano: 21 sie 2015, 08:18 --
forex to jest dobra gra
-- Dodano: 21 sie 2015, 08:19 --
zawsze ludzi zrobia w bambuko
Wszyscy rozrysowują sobie przyszłość, a potem sie kurczowo tego trzymają.
A tu trzeba zauważać zmiany na rynku i sie do nich podłączać.![]()
A najtrudniejsze - nie pytajcie skąd wiem- jest zaakceptować stratę
Dam przykład w załączniku.
Taki prosty wskaźnik pokazuje dokładnie miejsca wejścia.
W du...e mam cały szum medialny.
O 8.34 był sygnał na L. Wszedłem ale mam skłonność do szybkiego stawiania BE no i w du...ę wziąłem 3 pkt kiedy mogło być grubo ponad 100
Ale cóż czekamy na sygnał przeciwny
-- Dodano: 21 sie 2015, 09:49 --
O 8.34 był sygnał na L. Wszedłem ale mam skłonność do szybkiego stawiania BE no i w du...ę wziąłem 3 pkt kiedy mogło być grubo ponad 100

Tak ale rysując i prognozując przyszłość budujemy w głowie obraz do którego później dopasowujemy (korygujemy) podświadomie strategię. I np. odsuwamy SL no po przecież miało być inaczej. I kłócimy sie z rynkiem.Cblondyn pisze:
Przecież takie jest założenie i sens AT. Historia lubi sie powtarzać. NIkt przyszłości nie zna. Zagrywa sie jedynie na "większą szanse" wynikającą z tego co pokaże wykres. I tego właśnie trzeba się trzymać. Zasad strategii
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
to jest dział DT a nie wizje kilka tygodni do przodu
lutek pisze:to jest dział DT a nie wizje kilka tygodni do przodu
a kto tu mówi o tygodniach, wykres jest na minutówce
- atlanticos
- Maniak
eurnzd h4
https://www.tradingview.com/x/3u3fYCHt/
edek h4 - pierwsze misie docieraja spragnione do beczki miodu
https://www.tradingview.com/x/F4QFTVUN/
https://www.tradingview.com/x/3u3fYCHt/
edek h4 - pierwsze misie docieraja spragnione do beczki miodu

https://www.tradingview.com/x/F4QFTVUN/
Ostatnio zmieniony 21 sie 2015, 09:57 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Jeżeli cos podświadomie korygujesz to nic z tego nie będzie. Setup jest albo go nie ma. Z ustalonym TP i SL. Lub przestawianym SL w trakcie bez TP. Cała filozofiajen-yy pisze:Dam przykład w załączniku.
O 8.34 był sygnał na L. Wszedłem ale mam skłonność do szybkiego stawiania BE no i w du...ę wziąłem 3 pkt kiedy mogło być grubo ponad 100![]()
Tak ale rysując i prognozując przyszłość budujemy w głowie obraz do którego później dopasowujemy (korygujemy) podświadomie strategię. I np. odsuwamy SL no po przecież miało być inaczej. I kłócimy sie z rynkiem.Cblondyn pisze:
Przecież takie jest założenie i sens AT. Historia lubi sie powtarzać. NIkt przyszłości nie zna. Zagrywa sie jedynie na "większą szanse" wynikającą z tego co pokaże wykres. I tego właśnie trzeba się trzymać. Zasad strategii
Gratuluje posiadania tej umiejętności.Cblondyn pisze: Jeżeli cos podświadomie korygujesz to nic z tego nie będzie. Setup jest albo go nie ma. Z ustalonym TP i SL. Lub przestawianym SL w trakcie bez TP. Cała filozofia
Niestety nie wszyscy są idealni, ja chciałem tylko zauważyć że wielu osobom narzucanie sobie scenariusza może szkodzić.
I sami robią się w bambuko obwiniając o to rynek.