dlatego wklejam, bo ja świeżak i chcę poznać opinie innychatlanticos pisze:tak, tak.... szczegolnie ze Jordan powiedzial ze chca dalej oslabiac franka, nawet interwencjami jesli bedzie to potrzebne... wiec jak komus malo 15 stycznia to niech gra dalej przeciwko Bankom Centralnym i to w takim trendziequendi84 pisze:Taka sytuacja na USDCHF, aż się prosi o zjazd w dół...![]()
DayTrading: Piątek 20.11.2015
Re: DayTrading: Piątek 20.11.2015
- dobryfxplayer
- Maniak

to co ty robil przez te prawie 2,5 roku jak ty swiezak?quendi84 pisze:dlatego wklejam, bo ja świeżak i chcę poznać opinie innychatlanticos pisze:tak, tak.... szczegolnie ze Jordan powiedzial ze chca dalej oslabiac franka, nawet interwencjami jesli bedzie to potrzebne... wiec jak komus malo 15 stycznia to niech gra dalej przeciwko Bankom Centralnym i to w takim trendziequendi84 pisze:Taka sytuacja na USDCHF, aż się prosi o zjazd w dół...![]()
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
miałem dłuuuugą przerwę od FX, poza tym wcześniej bawiłem się za bonusy, albo jakieś małe wpłaty typu 100-200 pln.dobryfxplayer pisze:to co ty robil przez te prawie 2,5 roku jak ty swiezak?
-
Tomasz196407
- Fanatyk

witam,quendi84 pisze:Taka sytuacja na USDCHF, aż się prosi o zjazd w dół...
ale juz jesteś w pozycjii czy zamierzasz wejść w s
pytam tylko grzecznościowo i z ciekawości,
ponieważ pod wpływem Twojego postu postanowiłem popatrzeć na wykres usdchf
nigdy nie grałem na tej parze
http://forex-nawigator.biz/forum/topic- ... ml#p794425
Save haven czyli franek....
Cóż stał się największą pułapką na traderów:)
Omijać z daleka.
Cóż stał się największą pułapką na traderów:)
Omijać z daleka.
U/CH na H4 porusza się w kanale wzrostowym, IMO kiedyś z niego wyjdzie dołem, ale całkiem możliwe wcześniejsze badanie szczytu ze stycznia, w ujęciu DT warto mieć szczególnie ten kanał na uwadze.Tomasz196407 pisze:witam,quendi84 pisze:Taka sytuacja na USDCHF, aż się prosi o zjazd w dół...
ale juz jesteś w pozycjii czy zamierzasz wejść w s![]()
pytam tylko grzecznościowo i z ciekawości,![]()
@Highend - 161 tuż tuż
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2015, 22:54 przez c.ajto, łącznie zmieniany 1 raz.
zaraz wam tego USD/CHF na fibo wyznacze.
co mnie intryguje to fakt, że na mForex sentiment 2 tyg temu było 100% na S, a teraz jest 60% na L.
co mnie intryguje to fakt, że na mForex sentiment 2 tyg temu było 100% na S, a teraz jest 60% na L.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
okiem brokerów
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
hej, nie , jeszcze nie jestem w pozycji, a po komentarzach tutaj coraz mniej mi się podoba opcja wejścia w short'a na tej parzeTomasz196407 pisze:witam,quendi84 pisze:Taka sytuacja na USDCHF, aż się prosi o zjazd w dół...
ale juz jesteś w pozycjii czy zamierzasz wejść w s![]()
pytam tylko grzecznościowo i z ciekawości,![]()
chętnie popatrzę, bo z tego co pamiętam masz dość ciekawy sposób rysowania fibo i co najlepsze, chyba skutecznyhighend pisze:zaraz wam tego USD/CHF na fibo wyznacze.
NZDUSD ktoś obserwuje? na dziennym kanał spadkowy, ciekaw jestem czy hobbici już wystrzelali swoje działa w zeszłym tygodniu...
-
jaytwelfth
- Stały bywalec

Co do USDCHF to po absolutnym dołku z 2011 roku, bardziej są widoczne próby zamiany trendu długoterminowego na wzrostowy. Analizę robiłem już parę miesięcy temu, wrzucam screen. Na wykresie miesięcznym dziś zobaczyć można już przełamanie górnego oporu.