DayTrading: Piątek 20.11.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 lis 2015, 00:00

Wzrost
16
50%
Bez zmian
6
19%
Spadek
10
31%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 20.11.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

MPapiez... mam wrazenie ze nie rozumiesz jednego..oba kanaly byly poprawne tylko jeden byl rysowany w oparciu o przyspieszona TL czego nie zauwazylem, dlatego wieczorem napisalem ze kanal poprawilem tak jak byc powinien... przyspieszona TL zazwyczaj ma mniejsze znaczenie od glownej TL.... Po przebiciu linii ktora pokazujesz reakcja juz byla ale cena dotarla do glownego kanalu i tutaj juz sily braklo... to jest tak jak z klinem wewnatrz flagi... samo wybicie klina generuje ruch np do dolnej bandy ale wybicie klina nie musi oznaczac wybicia rowniez flagi ktora moze zostac i tak zanegowana... mam nadzieje ze dosc jasno to zobrazowalem...

edit:

po takich trejdach jak gbpaud w tym tygodniu to pewnie połowa forum jutro bedzie spiewala jak w refrenie :) haha

https://www.youtube.com/watch?v=_YHa208H-Gc
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

atlanticos pisze:MPapiez... mam wrazenie ze nie rozumiesz jednego..oba kanaly byly poprawne tylko jeden byl rysowany w oparciu o przyspieszona TL czego nie zauwazylem, dlatego wieczorem napisalem ze kanal poprawilem tak jak byc powinien... przyspieszona TL zazwyczaj ma mniejsze znaczenie od glownej TL.... Po przebiciu linii ktora pokazujesz reakcja juz byla ale cena dotarla do glownego kanalu i tutaj juz sily braklo... to jest tak jak z klinem wewnatrz flagi... samo wybicie klina generuje ruch np do dolnej bandy ale wybicie klina nie musi oznaczac wybicia rowniez flagi ktora moze zostac i tak zanegowana... mam nadzieje ze dosc jasno to zobrazowalem...

edit:

po takich trejdach jak gbpaud w tym tygodniu to pewnie połowa forum jutro bedzie spiewala jak w refrenie :) haha

https://www.youtube.com/watch?v=_YHa208H-Gc
Ha ha ha :564:
Nigdy tego nie słyszałem :D

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz k »

Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na gaz ziemny, bodajże w poniedziałek jest rozliczenie kontraktów i od wczoraj mamy duże spadki. Analogicznie było miesiąc temu przed rozliczeniem, sporo kasy można było zarobić. A w poniedziałek, pewnie luka up, na 6-8%.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Zolo pisze: Ha ha ha :564:
Nigdy tego nie słyszałem :D
padłem jak to usłyszałem pierwszy raz :mrgreen: dobrzy artysci sa :mrgreen: :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

jak sie czujesz?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

usdjpy od południa tarzał się jak mucha w smole :/

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Mi tez linia na edku wyszła jak u mpapieża :D
I niczego nie zmieniałem, jak linie postawiłem 20 października tak jest do dziś :lol: W chwili obecnej robi za wsparcie, ale ch.. wi jak to będzie :D Warto zwrócic uwagę na dywergerencję.
edek zgredek.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

Mpapiez pisze:
Z resztą spierać się o taką pierdołę nie ma sensu. Ja uważam że jest przebicie kanału i w tym momencie testowana jest górna przebita banda. Ty twierdzisz że jesteśmy w kanale spadkowym - tylko nasuwa się pytanie, czemu na dożynkach cena nie wywaliła jeszcze wczorajszego low ?

Jeżeli pokonają czwartkowe low, to też poszerze ten kanał i się dopiero wtedy zgodzę ze wszystkimi że się pomyliłem i kanał jest szerszy.
Powiedz mi, a co to są "dożynki"? Masz to gdzieś w kalendarzu makro, w jakiejś książce z zakresu AT? Bo ja myślę, że rynek nie wie nic ani o Nawigatorze, ani tym bardziej o dożynkach z działu DT, więc czemu miałby je realizować?

I to nie są pierdoły, bynajmniej dla mnie, tylko rzetelne podejście do jednego z aspektów AT. Nota bene, to jest jakieś kuriozum - dwa takie same szczyty i u mnie jest inna TL niż u ciebie. Powiedz mi, w oparciu o co ją rysowałeś?

Na moim screenie masz jeszcze niebieską TL po ekstremach z ostatnich LH, trzecie odbicie prawie w punkt i po lekkim pokonaniu czerwonej TL też jest życzeniowe i naciągane :lol: ?

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

a zaba siedzi sobie i sie z was smieje. podstaw AT nei znacie. sami zoltodzioby tutaj sa. strach sie bac....

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

zaba to moj mentor. rozmawialem ostatnio z Idzikiem i powiedzial mi ze nikt tutaj nie zna AT. smiel sie tak glosno ze az mi szyba na smartfonie pekla.

http://m.natemat.pl/b4d71eeefa4a41b1e4f ... ,0,0,0.jpg

-- Dodano: 20 lis 2015, 22:34 --

moze lepiej niech admin da mi "warna" to sie uspokoje.

tak poprosze go!

Zablokowany