DayTrading: Piątek 20.11.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 lis 2015, 00:00

Wzrost
16
50%
Bez zmian
6
19%
Spadek
10
31%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 20.11.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

dobryfxplayer pisze:

ja tam polecam eske teraz. bo retest rgra na edku
mój człowiek ;) i nic sie nie boj.. :mrgreen:

jeszcze dolar na weekend po 4 zł i ciocia z Ameryki moze na weekend przyleciec porzadzic ;) :mrgreen:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Żaba to jest gość ! ;) Śmiem twierdzić, że jest już milionerem ;)
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

c.ajto pisze:@MPapiez - niestety, patrząc na twój screen odnoszę wrażenie, że to właśnie twoje linie są życzeniowe. Wystarczy wyznaczyć je obiektywnie i patrzeć co cena robi w ich rejonie. A ta jak na dłoni ślizga się po górnej bandzie czerwonego kanału.
Tyle odnośnie TL na E/D
Z całym szacunkiem, ale sami jechaliście na tych liniach, dopóki ich nie wybiło.
Po wybiciu 2-3 osoby poszerzyły kanał i nagle niby to ja życzenia kłade ?! :)

Jak ten kanał który teraz pokazaliści wybije, też pokażecie następny szerszy ? Proponuje od razu ze szczytu 1.17 pociągnąć - to dopiero jest kanał po którym cena się ślizga.

W załączeniu wrzucam jeszcze raz kanał + Screeny z książki trader VIC I i II gdzie facet pisze o poprawności wyznaczania LT, a kanał to przecież nic innego jak LT z zakresem ruchu.
Dlatego pisze że naginacie ludzie "kanał" pod sytuacje fundamentalną i swoje widzimisie.

Jak ten swing zrobi nowe low, to dopiero z technicznego punktu widzenia, można będzie kanał poszerzyć, a aktualne wybicie uznać jako fake-out... a obecnie to nie "rozszerzony" kanał powstrzymał cenę, tylko opór w strefie 1.0775.

Na ten moment jest cały czas testowana wybita LT i jak cena pod nią nie wróci, to zaboli.

Koniec tematu z mojej strony.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

nie czesto sie zdarza ze edka mozna trzymac praktycznei do konca sesji w piatek... nci tylko papcorn do reki!!!

zaba jest milionerem. przeciez pokazywalem jego jacht:
https://www.youtube.com/watch?v=G10Z33BeZVk :569:
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
pl-samurai
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pl-samurai »

dobryfxplayer pisze:nie czesto sie zdarza ze edka mozna trzymac praktycznei do konca sesji w piatek... nci tylko papcorn do reki!!!

Skąd wiesz że to jego - te dwie laski na pokladzie tez jego?

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

pl-samurai pisze:
dobryfxplayer pisze:nie czesto sie zdarza ze edka mozna trzymac praktycznei do konca sesji w piatek... nci tylko papcorn do reki!!!

Skąd wiesz że to jego - te dwie laski na pokladzie tez jego?

Za tę cenę są w zestawie :wink:
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

@MPapiez - a z mojej nie, bo chyba ślepy jesteś.

Górna TL u mnie i u ciebie jest oparta na tych samych ekstremach, z tym że ja się do niej przyłożyłem, ty zaś maznąłeś ją jak leci (daj cieńszą tą kreseczkę i połącz raz jeszcze te ekstrema) i robisz z siebie durnia wmawiając mi i innym że naginamy wykres.
Jak wół stoi reakcja ceny na tą TL, tylko ślepiec lub ignorant to zlekceważy.

I nie ucz mnie jak kreślić TL, bo rysuję je zawsze w jeden sposób i nigdy ich nie naginam do swoich wizji.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

trochę inną analizę stosuję niż pozostali. zastanawia mnie jedna dlaczego LT zostaje cały czas tak samo przecież cena się zmienia i trzeba się dopasować do sytuacji. Akurat tą linię którą nanosi MP może jest istotna, ale czy aż tak. WLT są też bardzo ważne od nich zaczyna się zmieniać postrzeganie sytuacji na wykresie.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

c.ajto pisze:@MPapiez - a z mojej nie, bo chyba ślepy jesteś.

Górna TL u mnie i u ciebie jest oparta na tych samych ekstremach, z tym że ja się do niej przyłożyłem, ty zaś maznąłeś ją jak leci (daj cieńszą tą kreseczkę i połącz raz jeszcze te ekstrema) i robisz z siebie durnia wmawiając mi i innym że naginamy wykres.
Jak wół stoi reakcja ceny na tą TL, tylko ślepiec lub ignorant to zlekceważy.

I nie ucz mnie jak kreślić TL, bo rysuję je zawsze w jeden sposób i nigdy ich nie naginam do swoich wizji.
Nie jestem ani ślepy, ani nie jestem durniem - więc proszę nie obrażaj mnie.
Zobacz wczorajszy wątek, jak po wybiciu kanału który pokazuje, zaczeły się pokazywać szersze kanały.

Ten kanał, żaba nawet stosował, a potem mu się odwidziało - kto powiedział że kanał powinien być ciągniety z samego szczytu ?

Z resztą spierać się o taką pierdołę nie ma sensu. Ja uważam że jest przebicie kanału i w tym momencie testowana jest górna przebita banda. Ty twierdzisz że jesteśmy w kanale spadkowym - tylko nasuwa się pytanie, czemu na dożynkach cena nie wywaliła jeszcze wczorajszego low ?

Jeżeli pokonają czwartkowe low, to też poszerze ten kanał i się dopiero wtedy zgodzę ze wszystkimi że się pomyliłem i kanał jest szerszy.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

zaba. widzialem w necie ze nie musisz byc juz moim mentorem!!! zenon komar powiedzial ze sam jestem swoim mentorem!!!!!!

a tymczasem edek do piekla sobie spada...
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Zablokowany