DayTrading: Piątek 18.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lip 2014, 00:00

Wzrost
11
58%
Bez zmian
3
16%
Spadek
5
26%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 18.07.2014

Nieprzeczytany post autor: rexex »

[quote="highend"]
OK ;) Jak pójdzie nie po naszej myśli to pamiętaj, ze ja tu jestem od grudnia 2013 roku, a Ty od 2009 roku.
Jakby zleciało poniżej 525 i dalej to chyba tylko hedge aż do odbicia. Ale nie sądzę, żeby było tak źle :D
W przeciwieństwie do gracza co gra 5 lat na pszenicy - mam odwagę wejść. Inaczej bym stał z boku i czekał długo długo.... na co?
wchodzę, jestem, podoba mi się - widać, ze coś się dzieje, RSI szura po ziemi. Idzie jesień/zima... Pszenica podrożeje i basta :mrgreen: choćby nie wiem jakie nadwyżki były.

Widzę że strasznie zabolało te 5 dni , skoro tak to sorki nie chciałem urazić . Miałeś odwagę pewnie już powyżej 550 tylko co z tego ? Chyba chodzi o to żeby zrobić dobrą transakcję a nie odważną . W książce Czarodzieje rynku jeden piszę coś takiego - na rynku jest wielu starych i odważnych traderów , ale nie zna odważnych starych . Cierpliwość to cecha której chyba by Ci nie zaszkodziła . Już pisałem że pszenica będzie fajna za kilka miesięcy jak pojawią się pierwsze prognozy na przyszłoroczne zbiory ale Ty wolisz lekko ironizować i zaklinać rzeczywistość

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

FxTag pisze:Z jakiego okresu są te średnie na pszenicy?
to wklejałem wtedy:

Let's take a look at their daily charts in relationship to their 9 day moving averages. The averages are all pointing downward. When price gets too far away from this average, it usually snaps up to test its resistance. Is this the case now? Time will tell. Before any of them start a major uptrend, they will need to start trading above the 9 day simple moving average price listed in the charts below.

http://www.insidefutures.com/article/12 ... rages.html

przypadkiem jeszcze znalazłem to:
http://www.insidefutures.com/article/12 ... al%20.html
dotyczy edka i teraz śmiać mi sie chce ;) bo sam dałem BUY z takiej pozycji haha... zajebiste sygnały facet podaje nie ma co... widocznie taki sam sygnał dostrzegłe, LOL ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: Odp: DayTrading: Piątek 18.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

MaciejWLKP pisze:standardem jest że 1 lot to 100 000 jednostek o czym ktoś tu już pisał wcześniej.
to nie standard tylko definicja , w kilku miejscach widziałem że 1.200 tys = 1200 = 1.2 tys i to że ktos tak pisze to nie znaczy ze to jest dobrze.
1 lot to 1 lot i nie ma znaczenia gdzie. Ale poniewaz oznacza to 100 000 jednostek waluty bazowej to mozna domniemywac ze tak jak dla wszystkich jednostka bazową jest euro tak w tamtym przypadku może to być eurocent. i to jest dla mnie jedyne wytłumaczenie bo kilometr to jest 1000 metrów ale i 100000 centymetrów :)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Fajnie byłoby wstrzelić się w dołek i wzić cały ruch. Nie zostaje mi nic tylko życzyć powodzenia.

-- Dodano: 19 lip 2014, 21:45 --

Fajnie byłoby wstrzelić się w dołek i wzić cały ruch. Nie zostaje mi nic tylko życzyć powodzenia.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

rexex pisze: Widzę że strasznie zabolało te 5 dni , skoro tak to sorki nie chciałem urazić . Miałeś odwagę pewnie już powyżej 550 tylko co z tego ? Chyba chodzi o to żeby zrobić dobrą transakcję a nie odważną . W książce Czarodzieje rynku jeden piszę coś takiego - na rynku jest wielu starych i odważnych traderów , ale nie zna odważnych starych . Cierpliwość to cecha której chyba by Ci nie zaszkodziła . Już pisałem że pszenica będzie fajna za kilka miesięcy jak pojawią się pierwsze prognozy na przyszłoroczne zbiory ale Ty wolisz lekko ironizować i zaklinać rzeczywistość
Nie no jest OK, tylko to było trochę więcej jak 5 dni - bo jakieś 2-3 tygodnie ;) i tyle w zasadzie.
Oczywiście, że należy robić dobrą transakcję i oczywiście, że cierpliwość to cnota :)
Zrobiłem tak, że na pewno wlazłem wtedy za wcześnie i wiem o tym - ot głupota, więcej nie będę :) Gorąca woda kąpana mi zaszkodziła.

Natomiast co do teraz i wszelakich analiz to tak już na spokojnie uważam, że się odwracamy.
Jeśli natomiast mógłbyś coś doradzić (skoro zajmujesz się tematem 5 lat) to ja chętnie posłucham, np. kiedy wchodzić i dlaczego itp.... :)

-- Dodano: 19 lip 2014, 21:37 --
FxTag pisze:Fajnie byłoby wstrzelić się w dołek i wzić cały ruch. Nie zostaje mi nic tylko życzyć powodzenia.
:) może być tak, że dołek jest np. na 500, albo 490.... albo i nawet 400 jak czytałem prognozy spadku... heh.
W każdym razie na pewno gdzieś on jest. I łatwiej szukać dołka patrząc na wykres niż wyliczać ile jeszcze wzrośnie będąc na historycznych maksach....

Awatar użytkownika
Doniek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Doniek »

highend staram sie troche powróżyć z fundamentów gdzie to może wszystko pójść ;)
http://www.agrimoney.com/marketreport/g ... -2713.html
Jeśli chcesz uniknąć krytyki nic nie mów, nic nie rób, bądź nikim...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Doniek pisze:highend staram sie troche powróżyć z fundamentów gdzie to może wszystko pójść ;)
http://www.agrimoney.com/marketreport/g ... -2713.html
no z tego co wkleiłeś wynika, że jedziemy w dół dalej ;)

Awatar użytkownika
Doniek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Doniek »

Licze na jakiś tajfun w USA :lol:
Jeśli chcesz uniknąć krytyki nic nie mów, nic nie rób, bądź nikim...

Awatar użytkownika
fozzie
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Odp: DayTrading: Piątek 18.07.2014

Nieprzeczytany post autor: fozzie »

Matthew414 pisze:
highend pisze:
wesoly pisze:Podejrzewacie, że taka analogia na weekly może mieć miejsce?
ile to jest 100 lotów? :) w sensie np z 1.35 na 1.36 ? bo mi się w głowie kręci jak to liczę.... :shock:
0.01 dźwignią 200 to 30 gr za pips czyli 30 zl za 100 pips. 0.1 to 300 zl 1l to 3000 10 l 30 000 i 100l kawalerka w wawie na wtórnym.
EUR/USD - 100 lotów, dźwignia - 100,
depozyt zabezpieczający - 4 148 600 zł,
1 pips - 30 669,50 zł
100 pips = 3 066 950 zł
to już nie kawalerka ale fajny apartament lub domek można kupić :lol:
co Cię nie zabije to Cię wzmocni

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

[quote="highend"]

Natomiast co do teraz i wszelakich analiz to tak już na spokojnie uważam, że się odwracamy.
Jeśli natomiast mógłbyś coś doradzić (skoro zajmujesz się tematem 5 lat) to ja chętnie posłucham, np. kiedy wchodzić i dlaczego itp.... :)

Jak pewnie wiesz surowce rolne i nie tylko często robią długie trendy . Poczekałbym cierpliwie na mocno wzrostową świece na wykresie tygodniowym ( już w tym tygodniu się zanosiło a widzisz jak się skończyło ) . Do tego potrzebna byłaby jakaś informacja ( susze , zaraza w kraju dużego producenta ) i już można szukać wejścia na wzrosty . Ostatni przykład to kawa gdzie kumulacja niskich cen i suszy zrobiły ponad 100 % wzrostu . Popatrz na ostatnią hossę na pszenicy ile tygodni trzeba było czekać na odwrócenie trendu . Fundusze i instytucje nie lubią często się odwracać więc póki nie nadejdą jakieś złe prognozy można w najlepszym razie liczyć na trend boczny . Faktycznie widać oznaki końca spadków ale dla mnie na kupowanie za wcześnie . Najważniejsze to reagować i nie szukać na siłę potwierdzenia że mam rację bo zawsze można znaleźć po 100 powodów za i 100 przeciw . Swoją drogą też mam rachunek w mforex i corna nie ruszam bo prowizja jest zabójcza .

Zablokowany