Doniek pisze:highend wszedłem w tą pszenice przy 533,99

, mam nadzieje ze nie bedzie testować okolic 525...
OK

Jak pójdzie nie po naszej myśli to pamiętaj, ze ja tu jestem od grudnia 2013 roku, a Ty od 2009 roku.
Jakby zleciało poniżej 525 i dalej to chyba tylko hedge aż do odbicia. Ale nie sądzę, żeby było tak źle

W przeciwieństwie do gracza co gra 5 lat na pszenicy - mam odwagę wejść. Inaczej bym stał z boku i czekał długo długo.... na co?
wchodzę, jestem, podoba mi się - widać, ze coś się dzieje, RSI szura po ziemi. Idzie jesień/zima... Pszenica podrożeje i basta

choćby nie wiem jakie nadwyżki były.
-- Dodano: 19 lip 2014, 18:02 --
Seryjny Morderca pisze:....
piszesz z sensem, logicznie i na temat - ale....
- nawet jeśli euro będzie słabe, to jak dolar będzie jeszcze słabszy - edek rośnie, correct?
- edek i eur/zar nie mają nic wspólnego. Poza euro to nie mają. patrz wyżej (usd vs. rand afrykański) - więc zgoda
- nawet jeśli edek jest w trendzie spadkowym i teraz będzie korekta spadku (czyli UP załóżmy do 1.36) - to i tak mnie to urządza bo zasadzam eLkę i czekam na moment żeby wysiąść razem ze stratną pozycją którą kiszę od 1.365. Wolę tak, niż hedge. Jakoś na hedżu jeszcze mi się nie udało dobrze wyjść (co najwyżej złapać L na górce i S na dołku

) - może nie umiem

- jeśli edek dalej będzie spadał to NIE będę mojej pozycji kisił do 1.32 tylko ją zamknę gdzieś w okolicach knota jaki teraz mamy na edku i mówi się trudno. Odrobi się i tyle. Ale w tym momencie jestem dobrej myśli