DayTrading: Piątek 18.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lip 2014, 00:00

Wzrost
11
58%
Bez zmian
3
16%
Spadek
5
26%

Liczba głosów: 19

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 18.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

harymilloki pisze:Ja tam na dzień dzisiejszy widzę to tak i trzymam się tego :

https://www.tradingview.com/x/vTsembmc
Jak oznaczasz fale? Tam gdzie jest 2 powinna byc 1 bo to pierwsza fala impulsu liczac od gory a tam gdzie masz 1 to jest poczatek fali 1 i nie powinno byc zadnego oznaczenia.

Chyba ze jest to trend wzrostowy ale ten rysunek nie pokazuje tego bo nie widze gdzie jest dol czyli gdzie wedle ciebie zaczynalaby sie fala 1 ale nawet jesli tak to dol bierzesz jako 1.27 a wtedy fala nr 1 byla wczesniej i tam gdzie ty masz 2 powinno byc 4 bo to juz druga korekta trendu dlugotermonowego wzrostowego i czeka nas impuls wzrostowy w gore... jako fala nr 5.

Stad moje watpliwosci.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

.....Złoto to już chyba wszyscy wiedzą :)

własnie ja chyba jedyny nie wiem !! :shock:
więc wrzuc swoją wizje - a może i z konkretnym wejsciem w pozycje- najlepsze sa takie analizy!!
co do edka ? wg twojego wykresu to ma byc 3 fala?? :?:
a kabel ? dlaczego ma podejsc pod maksima ostatnie- narysujesz jakies wykres?

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: DayTrading: Piątek 18.07.2014

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

wesoly pisze:
MaciejWLKP pisze:Siema Niemiaszek, jakiś czas temu podesłałeś tego seta i mimo że go przesłuchałem kilka razy to jeszcze mi się nie znudził https://www.youtube.com/watch?v=uwsFp2qiV3w masz takich więcej w podobnym stylu? :wink: póki co biorę się za odsłuch tego https://www.youtube.com/watch?v=EUFYHEw9CsY pozdro :)

highend z analizy wykresu wynika że będzie jeszcze trochę rosnąć i potem gwałtowna wycinka :mrgreen:
Teraz udajesz że nie widzisz a jako jeden z wielu śmiałes się z tego co pisze apropo moich lotow. W dupie byłeś, gowno widziałeś, a szedles w zaparte że nie znam podstaw kiedy ja pisałem co widzę bo o to chodziło :)
wrzuć chłopcze na luz bo mamy sobote, okazuje się że wszyscy mieli rację ponieważ ty masz brokera który dziwnie wylicza, standardem jest że 1 lot to 100 000 jednostek o czym ktoś tu już pisał wcześniej.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
cwirusa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cwirusa »

atlanticos pisze:Wesoły - co wskazuje to już moja (słodka) tajemnica ;) Moja analiza tak mi podpowiada...

jeszcze kangaroo h4

https://www.tradingview.com/x/O1lqK6XZ

A moze tak kANGARO...??? :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Psycha rządzi !

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Doniek pisze:highend wszedłem w tą pszenice przy 533,99 :lol: , mam nadzieje ze nie bedzie testować okolic 525...
OK ;) Jak pójdzie nie po naszej myśli to pamiętaj, ze ja tu jestem od grudnia 2013 roku, a Ty od 2009 roku.
Jakby zleciało poniżej 525 i dalej to chyba tylko hedge aż do odbicia. Ale nie sądzę, żeby było tak źle :D
W przeciwieństwie do gracza co gra 5 lat na pszenicy - mam odwagę wejść. Inaczej bym stał z boku i czekał długo długo.... na co?
wchodzę, jestem, podoba mi się - widać, ze coś się dzieje, RSI szura po ziemi. Idzie jesień/zima... Pszenica podrożeje i basta :mrgreen: choćby nie wiem jakie nadwyżki były.

-- Dodano: 19 lip 2014, 18:02 --
Seryjny Morderca pisze:....
piszesz z sensem, logicznie i na temat - ale....
- nawet jeśli euro będzie słabe, to jak dolar będzie jeszcze słabszy - edek rośnie, correct?
- edek i eur/zar nie mają nic wspólnego. Poza euro to nie mają. patrz wyżej (usd vs. rand afrykański) - więc zgoda
- nawet jeśli edek jest w trendzie spadkowym i teraz będzie korekta spadku (czyli UP załóżmy do 1.36) - to i tak mnie to urządza bo zasadzam eLkę i czekam na moment żeby wysiąść razem ze stratną pozycją którą kiszę od 1.365. Wolę tak, niż hedge. Jakoś na hedżu jeszcze mi się nie udało dobrze wyjść (co najwyżej złapać L na górce i S na dołku :mrgreen: ) - może nie umiem :)
- jeśli edek dalej będzie spadał to NIE będę mojej pozycji kisił do 1.32 tylko ją zamknę gdzieś w okolicach knota jaki teraz mamy na edku i mówi się trudno. Odrobi się i tyle. Ale w tym momencie jestem dobrej myśli :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: DayTrading: Piątek 18.07.2014

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

MaciejWLKP pisze:
wesoly pisze:
MaciejWLKP pisze:Siema Niemiaszek, jakiś czas temu podesłałeś tego seta i mimo że go przesłuchałem kilka razy to jeszcze mi się nie znudził https://www.youtube.com/watch?v=uwsFp2qiV3w masz takich więcej w podobnym stylu? :wink: póki co biorę się za odsłuch tego https://www.youtube.com/watch?v=EUFYHEw9CsY pozdro :)

highend z analizy wykresu wynika że będzie jeszcze trochę rosnąć i potem gwałtowna wycinka :mrgreen:
Teraz udajesz że nie widzisz a jako jeden z wielu śmiałes się z tego co pisze apropo moich lotow. W dupie byłeś, gowno widziałeś, a szedles w zaparte że nie znam podstaw kiedy ja pisałem co widzę bo o to chodziło :)
wrzuć chłopcze na luz bo mamy sobote, okazuje się że wszyscy mieli rację ponieważ ty masz brokera który dziwnie wylicza, standardem jest że 1 lot to 100 000 jednostek o czym ktoś tu już pisał wcześniej.
Doskonale wiedziałem i wiem, że wszyscy mieliśmy rację, dlatego się nie naśmiewałem jak ten baran. W przeciwieństwie do ciebie i tego drugiego takiego mądrego damian coś tam.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Co tam moje miłe forexowe cwaniaczki :) Chyba już mam fazę:)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Witam.
@Highend. Rsi macd itd. to oscylatory. Świetne w konsolach. W trendach moim skromnym zdaniem lepiej patrzeć na linie trendu i średnie kroczące. Oscylatory raczej używałbym na walutach np. Edku. Na surowcach ludzie wygrywają konkursy (z racji większych ruchów i tam prędzej złapiesz trend niż konolę pszenca złoto .. )
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Analiza pszenicy uwzględnia średnie kroczące właśnie... Z inside futures... Oprócz rsi.
Tylko nie rozumiem.... Skoro ktoś uważa ze mamy dalej trend spadkowy no to niech podłączy sie pod niego....
Jeśli uważa ze zmiana - no to L... Ja uważam, ze zmiana :)
Jakbym miał stać z boku i patrzeć to wole iść w gory i popatrzeć na szczyty natury ;)
Hary co tam pijesz? ;)
Zreszta uważam, ze oprócz forexu należy robić cos innego. Dać sobie odpocząć by ńie wpaść w rutynę i mieć świeże podejście do tematu.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Z jakiego okresu są te średnie na pszenicy?

Zablokowany