DayTrading: Piątek 18.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lip 2014, 00:00

Wzrost
11
58%
Bez zmian
3
16%
Spadek
5
26%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 18.07.2014

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Następny tydzień widzę następująca:

Kabel może delikatnie jeszcze podejść lekko ponad ostanie maxima i zjazd, a Edek powinien zyskiwać w dłuższym terminie.
Może to dziwne założenie ale inaczej tego nie widzę. Zresztą korelacja EDKA do KABLA już dawno się rozjechała i jeśli nadal jest rozjechana to powinno być właśnie tak jak napisałem.
Złoto to już chyba wszyscy wiedzą :)
SP 500 dobije do 1996-1998 :) ale nie 2000
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

Dlaczego Twoim zdaniem EU powinien zyskiwac na sile w dluzszym terminie? Ciekawa jestem jakie argumenty za tym stoja, ja mysle zupelnie odwrotnie.

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Istnieje opcja podbicia edka do okolic 1.3587, ale stamtąd powinien nastąpić odwrót i stopniowe dochodzenie do 1.33.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

aniacfiszan pisze:Dlaczego Twoim zdaniem EU powinien zyskiwac na sile w dluzszym terminie? Ciekawa jestem jakie argumenty za tym stoja, ja mysle zupelnie odwrotnie.
O proszę Kobieta :) ??? Coś zaraz zmontuje przemawiającego ...
"cierpliwość popłaca..."

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

harymilloki pisze:O proszę Kobieta :) ??? Coś zaraz zmontuje przemawiającego ...
Parytet musi być zachowany :P. Montuj, montuj - czekamy ;-).

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

niepotrzebnie zapytałem o te 100 lotów, bo nie czytałem poprzedniego tematu o tym.
ja tam 100 lotów waliłem na demo kupując akcje tesli w grudniu 2013 roku i z $100.000 zrobiłem zaraz $300.000 ;) ;D
wtedy byłem totalnie zielony i to było na zasadzie "dajcie małpie forex, a wygra wam miliony" ;)
Teraz tez jestes. Tak jak kazdy z nas. Piszesz ze wszystko juz rozkminiles. Nieprawda bo grasz na zasadzie sentymentu - odwroci sie i nawet nie bedziesz wiedzial kiedy umoczyles po same jajca. Autopsja.
Harry widzę, że Ci sie upiekło... Chyba celem tego zagrania było zesranie się większości graczy, którzy nawrzucali grube eLki na edku jak był po 1.352.... i przestawienie ich na S (spadek poniżej tygodniowego LT), i szybkie zagranie UP. Co ciekawe dokładnie identyczne zagranie było na EUR/ZAR dzień wcześniej - przypadek? ;) A niby nie mają te pary nic wspólnego.
Bo te pary nie maja ze soba nic wspolnego. Sa okreslone zachowania ludzkie i cena zachowuje sie na wszystkich parach identycznie. Zmiana dynamiki, plynnosci, okolice PA itp itd. To sie nazywa psychologia ruchu ceny a nie korelacja do czegokolwiek.
W każdym razie w momencie gdy edek zleciał na 1.349x ja momentalnie kliknąłem grube (jak na mnie) L..... i nawet tutaj chyba Panoptic się ze mną założył, że po odbiciu wracamy na dół (bo zasadził S), a tu zonk ;)
Nie wstrzelil sie co do pipsa i to wszystko. Trend na edku jest spadkowy w krotkim i srednim terminie i jest to korekta dlugoterminowego ruchu wzrostowego i nie ma zadnych przeslanek ku temu by ta korekta sie skonczyla juz - podwazysz to? A moze probujesz byc drugim Nowym123 i bedziesz teraz kisil L do poziomu 1.32 tak jak nowy od paru tysiecy pipsow na daxie kisi S-ki i potem bedziesz pisal w co drugim poscie o grubych L na edku. Sorry ale jest to niepowazne. Tak samo nei rozumiem grania pod prad. Edek jest przy LT i odbil sie zaledwie 30 pipsow. Uwazasz ze to duzo czy malo? Nawet jakby dolesial do 1.36 to i tak w srednim terminie bedzie spadal i ja nie widze innych mozliwosci jak tylko przetestowac 1.34 czy nawet 1.33 - przeciez tak jest zawsze. Zawsze przed ruchem ceny do gory jest gwaltowny ruch ceny do dolu - jesli mowimy o trendzie wzrostowym.
Teraz z edkiem ciekawe czy wracamy nad LT i lecimy tak jak wskazał Atlanticos, czy może jednak to co pisał Nowy123 - że wyjechaliśmy poniżej tygodniowego LT i lecimy w dół... heh ;/ Pewnie niejeden teraz się głowi nad tym :mrgreen:
Popatrz na wyzsze TF i zastanow sie.

I na koncu odpowiedz mi na jedno proste pytanie - dlaczego Euro mialoby sie umacniac? Przeciez jak beda wrzucac po 250mld na rynek to w koncu kiedys musi sie oslabic wzgledem dolca. A ponoc USAki sobie juz nic nie robia z tego i wiedzie im sie coraz lepiej... i inna sprawa. Zobacz jak wygladaly sierpnie i wrzesnie na edku w ciagu ostatnich np. 5 lat.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

proponuje zerknac ponownie na klin z wykresu tygodniowego i zabaczyc jak edek zachowywał się na jego górnej bandzie. Jeśli ktos uwaza ze dolna banda poleci przy pierwszym podejściu to tylko gratulowac dobrego samopoczucia... Ale powodzenia...jak dla mnie to możecie tu wrzucic nawet tira esek... uważam że dwa tygodnie ubijamy dno i robimy na miesiecznej świecy drugi mlotek, a 1 sierpnia po rozczarowujących (bo ile razy moga byc dobre - banksterka o to zadba) payrollsach zaczniemy start w górę

https://www.tradingview.com/x/VukRraOu
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nie wstrzelil sie co do pipsa i to wszystko. Trend na edku jest spadkowy w krotkim i srednim terminie i jest to korekta dlugoterminowego ruchu wzrostowego i nie ma zadnych przeslanek ku temu by ta korekta sie skonczyla juz - podwazysz to? A moze probujesz byc drugim Nowym123 i bedziesz teraz kisil L do poziomu 1.32 tak jak nowy od paru tysiecy pipsow na daxie kisi S-ki i potem bedziesz pisal w co drugim poscie o grubych L na edku. Sorry ale jest to niepowazne. Tak samo nei rozumiem grania pod prad. Edek jest przy LT i odbil sie zaledwie 30 pipsow. Uwazasz ze to duzo czy malo? Nawet jakby dolesial do 1.36 to i tak w srednim terminie bedzie spadal i ja nie widze innych mozliwosci jak tylko przetestowac 1.34 czy nawet 1.33 - przeciez tak jest zawsze. Zawsze przed ruchem ceny do gory jest gwaltowny ruch ceny do dolu - jesli mowimy o trendzie wzrostowym.
Chce zobaczyć tą linię trendu.
Edek właśnie się odwraca i bardzo prawdopodobne że na koniec miesiąca może być na poziomie 1,3800 ewentualnie połowa sierpnia. A co do korekty o której piszesz w średnim terminie to jest bardzo możliwe, wszystko zależy jak będzie wyglądać świeca miesięczna (lipiec). Nie jestem zwolennikiem aż tak dużych TF ale akurat w tej sytuacji jest to dobry obraz sytuacji.
"cierpliwość popłaca..."

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

harymilloki pisze:
Chce zobaczyć tą linię trendu.
Edek właśnie się odwraca i bardzo prawdopodobne że na koniec miesiąca może być na poziomie 1,3800 ewentualnie połowa sierpnia. A co do korekty o której piszesz w średnim terminie to jest bardzo możliwe, wszystko zależy jak będzie wyglądać świeca miesięczna (lipiec). Nie jestem zwolennikiem aż tak dużych TF ale akurat w tej sytuacji jest to dobry obraz sytuacji.
Harry ale ta korekta juz sie zaczela. Trwa od ostatnich maksow - gdzies od 1.4 - nie chce mi sie patrzec teraz dokladnie jaki to byl poziom. I od tamtej pory zrobilismy 500 pips w dol - litosci.
Wiadomo ze to tylko korekta i ze takie TL o tak duzym TF nie sa pokonywane spacerkiem ale z drugiej strony mysmy tak na prawde jeszcze nawet do niej nie dolecieli i wydaje mi sie ze bedzie testowana w najblizszym czasie no bo kurde zawsze jakas linia trendu musi byc przetestowana jesli mamy zmienic kierunek...

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Ja tam na dzień dzisiejszy widzę to tak i trzymam się tego :

https://www.tradingview.com/x/vTsembmc
"cierpliwość popłaca..."

Zablokowany