XTB, podczas sesji 0,7-1,4 wieczorem max 2...laranja pisze:Podziel się nazwą.akukaracza pisze:Ja mam na DAX spread 1,3 (polskie Biuro maklerskie, nie jakiś cudo-brok, rachunek bezpłatny, brak wymagań co do obrotów) więc to chyba normalny spread...W go4x chyba jest 1.5 standardowo i mikroloty.
DayTrading: Piątek 17.07.2015
- akukaracza
- Stały bywalec
Re: DayTrading: Piątek 17.07.2015
Usa nie ma litosci.
Dolar index leci na nowe maksy.
Grupa paru zydow z fed rzadzi forexem.
Robie sobie przerwe. Ciao.
-- Dodano: 17 lip 2015, 18:38 --
Generalnie szybko pojdzie. Platyna leci na 900.... Pokazalem w jurnalu. Wiec zloto na 1070. Edek... 1.04 ?
To 1.08100 peknie jak zapaleczka na danych
Dolar index leci na nowe maksy.
Grupa paru zydow z fed rzadzi forexem.
Robie sobie przerwe. Ciao.
-- Dodano: 17 lip 2015, 18:38 --
Generalnie szybko pojdzie. Platyna leci na 900.... Pokazalem w jurnalu. Wiec zloto na 1070. Edek... 1.04 ?
To 1.08100 peknie jak zapaleczka na danych
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- biznesman22
- Stały bywalec
Dzieje się coś przez weekend w sprawie Grecji? W poniedziałek mają otrzymać 7,16mld euro, to oznacza lecenie euro w dół?
Domyśla się ktoś, co powoduje tę euforię na Nasdaqu? 

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
...jen-yy pisze:Domyśla się ktoś, co powoduje tę euforię na Nasdaqu?
Chyba Google tak winduje technologiczny Nasdaq. Najwyższa historyczna cena , niezłe perspektywy , umocnienie pozycji poprzez mobilnego Androida. Cena za akcję >800 usd , wartość firmy >260mld usd.
Wielkie pieniądze robi się na małych pozycjach!
...................................................... Vic Sperandeo
...................................................... Vic Sperandeo
Pompują bańkę aż miło. Jak tylko będzie sygnał do odwrotu, to ludzie nie nadążą ze sprzedażą akcji;-) Choć przy tej ilości dodrukowanej kasy jeszcze długo mogą iść w górę wbrew fundamentom. Jedno jest pewne, kolejny tydzień zapowiada się bardzo ciekawie i myślę, że szybko otrzymamy odpowiedź, w którą stronę chcą iść Stany. Ja myślę, że odbiją w dół, chociażby ze względu na to, że mają na koncie 7 białych świec z rzędu. Nie wiem, kiedy ostatni raz coś takiego miało miejsce na S&P, a jak już się zdarzały takie ruchy, to był szybki zjazd w dół.
Może poprawią szczyty, ale moim zdaniem wariant spadkowy jest pewniejszy.
pik pisze:Pompują bańkę aż miło. Jak tylko będzie sygnał do odwrotu, to ludzie nie nadążą ze sprzedażą akcji;-) Choć przy tej ilości dodrukowanej kasy jeszcze długo mogą iść w górę wbrew fundamentom. Jedno jest pewne, kolejny tydzień zapowiada się bardzo ciekawie i myślę, że szybko otrzymamy odpowiedź, w którą stronę chcą iść Stany. Ja myślę, że odbiją w dół, chociażby ze względu na to, że mają na koncie 7 białych świec z rzędu. Nie wiem, kiedy ostatni raz coś takiego miało miejsce na S&P, a jak już się zdarzały takie ruchy, to był szybki zjazd w dół.
Sezon wyników

Nie jest dziwne że indeksy prują do przodu i nic tego nie zatrzyma - dopiero wrzesień i podwyżka stóp

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

Z wynikami zawsze jest ten problem, że nie wiadomo, czy są rzeczywiście tak dobre, czy po prostu prognozy tak słabe ;-) Myślę, że jak już wszyscy widzą wzrosty, to niedługo zaczną się spadki. W końcu o to w tym wszystkim chodzi, żeby jak najwięcej ludzi puścić w pole.kera.p pisze:
Sezon wynikówNa chwilę obecną wyniki wszystkich spółek są dużo na +
![]()
Nie jest dziwne że indeksy prują do przodu i nic tego nie zatrzyma - dopiero wrzesień i podwyżka stóp
No wiadomo że prognozy mogą być zaniżonepik pisze:Z wynikami zawsze jest ten problem, że nie wiadomo, czy są rzeczywiście tak dobre, czy po prostu prognozy tak słabe ;-) Myślę, że jak już wszyscy widzą wzrosty, to niedługo zaczną się spadki. W końcu o to w tym wszystkim chodzi, żeby jak najwięcej ludzi puścić w pole.kera.p pisze:
Sezon wynikówNa chwilę obecną wyniki wszystkich spółek są dużo na +
![]()

Ten tydzień na Wall Street był dość pozytywny. Wszystkie największe banki, które prezentowały wyniki w tym tygodniu, zaskoczyły mocno pozytywnie. Pozytywne dla rynków raporty opublikowały także takie spółki jak Netflix, Intel, czy też GE. Raporty te wspierały indeks S&P500, który od początku tygodnia zyskał ponad 2,2%, chociaż w sporej część odbicie na Wall Street to także efekt porozumienia na linii Bruksela-Ateny. W przyszłym tygodniu temat Grecji powróci na dalszy plan i na pierwszym pozostaną już tylko wyniki spółek, w tym przede wszystkim kwartalny raport największe spółki świata – Apple.

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

Czyżby kolega chciał zapełnić lukę po Nowym?pik pisze:Pompują bańkę aż miło. [...] Ja myślę, że odbiją w dół, chociażby ze względu na to, że mają na koncie 7 białych świec z rzędu. Nie wiem, kiedy ostatni raz coś takiego miało miejsce na S&P, a jak już się zdarzały takie ruchy, to był szybki zjazd w dół.

Co do świeczek - fakt, 7 białych z rzędu to sporo nawet jak na nich, ale już się tak zdarzało:
luty 2014 - 9 białych,
kwiecień 2014 - 7 białych
(patrzę na tradingview, jedna po drodze była niby czerwona, ale mikroskopijna, pewnie święto, czy coś).
Poza tym na kasowym w środę był minus, jedynie na kontraktach jest 7 białych i w przeszłości nawet jak były czerwone po drodze, to często bardzo małe, a pomijając te małe to i 13 wzrostowych było w jednym ruchu (czerwiec 2014), czyli wcale nie było tak, że po serii wzrostów szybki zjazd w dół (chociaż zależy, co przez to rozumiesz, 1-2 dni korekty na 20-30 pkt. mogą być).
Krótko mówiąc wydaje mi się, że to nie ma znaczenia, knoty w dół w obecnym ruchu też były, a nawet jeśli poniedziałek się zakończy na symbolicznym minusie, to nic nam to nie da w kwestii kierunku.
Tylko czy na pewno wszyscy widzą wzrosty? Na mforex 96.55% obstawia spadki (Market Sentiment > indeksy).pik pisze:Myślę, że jak już wszyscy widzą wzrosty, to niedługo zaczną się spadki. W końcu o to w tym wszystkim chodzi, żeby jak najwięcej ludzi puścić w pole.
Od lutego jesteśmy z grubsza w konsolidacji, więc dlaczego nie mielibyśmy się wybić? Oczywiście odbicie od górnej bandy również jest możliwe: https://www.tradingview.com/x/PcXLLw1Z/
Nie mówię, że nie masz racji, ale chciałem przedstawić też inny punkt widzenia.