DayTrading: Piątek 16.11.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 lis 2018, 00:00

Wzrost
3
43%
Bez zmian
1
14%
Spadek
3
43%

Liczba głosów: 7

m@rek
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 16.11.2018

Nieprzeczytany post autor: m@rek »

Cblondyn,
Tych "konfluencji" jest sporo. Pomijając ostatnie ojro, ostatni funt, to niedawno do tego wpisu i wykresu Kermita
daytrading-piatek-26-10-2018-t30273-60.html#p926500
https://www.tradingview.com/x/N7L1Ime1/
odniosłem się tu
resources/image/157470
Tym razem Jego przeciągnęli, moje trafione w punkt.

A i to
daytrading-piatek-16-11-2018-t30312-50.html#p928470
https://www.tradingview.com/x/PNErzENH/
jest dla mnie istotne, bo coś się mi pokazało na UsdPln.

O to czy EU jest faktycznie w dużym punkcie zwrotnym się nie martwię. Ja i tak biorę impuls (z prądem i pod prąd), max drugi po korekcie i zmykam.
Resztę ma załatwiać procent składany.
Odnośnie indeksu ojro - czy nie będzie jeszcze retestu o którym pisałem, nie jestem taki pewien. Bo ojro to przecież nie tylko EU.

Nic nie mam przeciwko Twojemu pisaniu. Ale też i pisałem coś o granicy. Może za delikates jestem, ale jak dla mnie to ją czasem przekraczasz.

Bo - jak napisała mi kiedyś pewna Miła Mądra Dama - patrz, jak pięknie się różnimy.
I może tego się trzymajmy.

Pipsów,
i obyś miał tylko takie problemy, jak moja konfluencja z Kermitem.
:564:

-------------------------------------------------------------------------
Uuu, widzę że dyskusja się rozwija.
Tym postem wysiadam z tego tramwaja.

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

m@rek pisze:Cblondyn,
Tych "konfluencji" jest sporo. Pomijając ostatnie ojro, ostatni funt, to niedawno do tego wpisu i wykresu Kermita
odniosłem się tu
resources/image/157470
Nic tam nie trafiłeś w punkt: wrzuciłeś skrin po fakcie jak kurs był ponad 60 pipsów od tego miejsca.
Pokaż mi jakiś wcześniejszy post (przed tym co wrzuciłeś), w którym dokładnie określiłeś poziom 143 jako miejsce odwrócenia.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

m@rek pisze: Pipsów,
i obyś miał tylko takie problemy, jak moja konfluencja z Kermitem.

-------------------------------------------------------------------------
Uuu, widzę że dyskusja się rozwija.
Tym postem wysiadam z tego tramwaja.
Mam tylko nadzieje, że moje pytanie o konfluencje nie sugerowało ci schabowego, krewetek czy czegoś tam jeszcze. Bo padło słowo "obrazki". Dla mnie bardzo wymowne :)
Acha ja tez potrafie byc złosliwy. Pewnie zauważyłeś. Jak Kuba Bogu .....itd.
To absolunie nie było do Ciebie ;)
Powodzenia :564:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Kurde, ale beka!
Hodują tutaj razem bakterie, albo studiują lodowce na wykresach!
:509:
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

taki oto pomysł na NZDUSD, wydaje mi się, że nim nastąpią większe wzrosty, to powinniśmy jeszcze raz zjechać w dół ...

ma ktoś jeszcze jakiś pomysł na tą parę? :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

m@rek
Gaduła
Gaduła

belon pisze:
odniosłem się tu
resources/image/157470
Nic tam nie trafiłeś w punkt: wrzuciłeś skrin po fakcie jak kurs był ponad 60 pipsów od tego miejsca.
Pokaż mi jakiś wcześniejszy post (przed tym co wrzuciłeś), w którym dokładnie określiłeś poziom 143 jako miejsce odwrócenia.
Tak, nie trafiłem w punkt, jeśli masz na myśli "wziąłem z dołka". Wyraziłem się nieprecyzyjnie, więc teraz precyzyjnie: chodziło mi o dzień odwrotu. Wykres jest D1. Wcześniejszy post - proszę, dzień wcześniej
daytrading-czwartek-25-10-2018-t30270-10.html#p926311
i do tego obrazek z tego dnia
GJ_D1_25.10.gif
Na określenie "poziom 143" nigdy się nie porwę, bo moje wykresy bazują na szerszym rynku danej waluty. Więc określenie poziomu odwrotu wcześniej - zanim się coś nie narysuje - wyrażonego wartością danej pary (w tym wypadku GJ) jest dla mnie możliwe.

A tu kilka dni dalej. Nie było mnie w tym, ale gdybym miał brać, to tu, 30.10. Ze względu na retest . Ca dziesiąt pps od dołka.
GJ_D1_30.10.gif
Wspominałem też wyżej o zbieżności w UsdPln.
Wygląda to tak
UsdPln_D1.gif
Oczywiście że może to być tylko przytrzymanie od pucu, poziom niżej kusi. Ale to już kwestia oceny ryzyka.

No i na koniec

Szanowni Panowie, Cblondyn i Kermit.
Nie mam zamiaru szukać kto pierwszy nasypał komu piachu w majty.
Mniej szczypania, to i merytoryka zyska.
Reszta w ręcach :) Waszych.

amen

----------------------------------------
edycja
napisałem
Na określenie "poziom 143" nigdy się nie porwę, bo moje wykresy bazują na szerszym rynku danej waluty. Więc określenie poziomu odwrotu wcześniej - zanim się coś nie narysuje - wyrażonego wartością danej pary (w tym wypadku GJ) jest dla mnie możliwe.
błąd logiki, winno być
Na określenie "poziom 143" nigdy się nie porwę, bo moje wykresy bazują na szerszym rynku danej waluty. Więc określenie poziomu odwrotu wcześniej - zanim się coś nie narysuje - wyrażonego wartością danej pary (w tym wypadku GJ) jest dla mnie niemożliwe.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2018, 18:04 przez m@rek, łącznie zmieniany 1 raz.

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

m@rek pisze:
belon pisze:
odniosłem się tu
resources/image/157470
Tak, nie trafiłem w punkt, jeśli masz na myśli "wziąłem z dołka". Wyraziłem się nieprecyzyjnie, więc teraz precyzyjnie: chodziło mi o dzień odwrotu. Wykres jest D1. Wcześniejszy post - proszę, dzień wcześniej
daytrading-czwartek-25-10-2018-t30270-10.html#p926311
i do tego obrazek z tego dnia
GJ_D1_25.10.gif
Na określenie "poziom 143" nigdy się nie porwę, bo moje wykresy bazują na szerszym rynku danej waluty. Więc określenie poziomu odwrotu wcześniej - zanim się coś nie narysuje - wyrażonego wartością danej pary (w tym wypadku GJ) jest dla mnie niemożliwe.
Jeżeli ten post z linka to ma być "precyzyjnie" - to gratuluję.
A 25 nie wrzucałeś tego skrina (podaj konkretny link do wpisu na forum z tym obrazkiem) a nawet jakbyś wrzucił to nie wynika z niego, że trafiłeś w punkt ani nawet w konkretny dzień.
Jedyny konkret, który widać na tym kolejnym skrinie, to wyraźnie zaznaczony poziom 142.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Cblondyn pisze:
freakout pisze:
Świeżak44 pisze:Mi się zdaje, że to wybicie po 15:00 dziś na Edku było mega sztuczne i to takie pompowanie balona przed zwałą. Na DAX-ie takie rzeczy kończyły się zawsze większymi zwałami w następnych dniach dnia. Tak jak wtedy, jak uwaliłem 3 konta na raz a DAX poleciał cudem na 13200. Podbili, potrzymali i stopniowo spuścili do kibla. Tutaj też się spodziewam takiego scenariusza..
Ty nie umiesz czytać trendów i dlatego tak to sobie tłumaczysz - EURUSD sukcesywnie robił coraz wyższe szczyty i dołki, więc jakim cudem po byle pinbarze mieliby zawrócić? korekta owszem - będzie, ale długoterminowo to zarówno na D1 jak i na W1 jest mega sygnał na longa i wystarczy jedynie podłączać się pod ten trend w dołkach
Tak się zastanawiam o czym TY piszesz :)
Tylko bez urazy jak to u niektórych ;) Możesz pokazać ten mega sygnały na L? Bo u mnie to jedna kreska by za tym optowała i ewentualnie fibo 61.
Co do pinbara to granie na niego przy mocnym oporze nie jest niczym złym. Po prostu setup ja każdy inny. Pod warunkiem, że ktoś wie co robi i jak go rozgrywać.
https://charts.mql5.com/19/673/eurusd-d ... rokers.png
https://charts.mql5.com/19/673/eurusd-w ... rokers.png

-- Dodano: sob 17-11-2018, 10:02 --
PipsKong pisze:wariaty spać nie mogą tylko piszą na forum :D
Masz racje coś w tym jest :)
punkt widzenia jak zwykle zależy od rozpatrywanego interwału:
eurusd-h4.png

m@rek
Gaduła
Gaduła

belon pisze:Jeżeli ten post z linka to ma być "precyzyjne" - to gratuluję.
A 25 nie wrzucałeś tego skrina (podaj konkretny link do wpisu na forum z tym obrazkiem) a nawet jakbyś wrzucił to nie wynika z niego, że trafiłeś w punkt ani nawet w konkretny dzień.
Jedyny konkret, który widać na tym skirinie, to wyraźnie zaznaczony poziom 142.
1. "Precyzyjnie" znaczyło: "nie wziąłem w dołku" czy też "to nie jest dołek wyrażony w pps". Chodziło o dzień odwrotu.
2. 25go zasygnalizowałem jedynie bliską zmianę kierunku na funcie - cyt. Może już, albo i niedługo szykuje się coś dużego na D1 ogólnie na funcie.
3. Obrazka z 25go nie było na forum. Zrobiłem go dziś, wywołany do tablicy.
4. U mnie strzałki nigdy nie oznaczają konkretnego poziomu.Poziomy wyznaczają linie, a strzałką zaznaczana jest świeca.
5. Strzałki na zrzucie z 25go są z zupełnie innego powodu. Program pozwala mi na cofnięcie się w dowolne miejsce na wykresie.
Robiłem hurtem zrzut z 30go i 25go. Najpierw 30go, potem 25go. Wykresy się cofnęły, linie i strzałki pozostały. Ot i cała tajemnica poziomu 142...
Napisałem jak to z mojej strony wygląda, a Ty odbieraj to jak chcesz.

jasiu86 pisze:taki oto pomysł na NZDUSD, wydaje mi się, że nim nastąpią większe wzrosty, to powinniśmy jeszcze raz zjechać w dół ...

ma ktoś jeszcze jakiś pomysł na tą parę? :)
Jasiu,
ja czekam na coś takiego.
NzdUsd_D1.gif
Jest blisko, ale czy i kiedy, to inna bajka.
Fajnie byłoby, gdyby zeszło się to z USD.

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

m@rek pisze: Jasiu,
ja czekam na coś takiego.
NzdUsd_D1.gif
Jest blisko, ale czy i kiedy, to inna bajka.
Fajnie byłoby, gdyby zeszło się to z USD.
Marku, czy te liniowe to indexy danej waluty?

Zablokowany