Kermit pisze:
tak to jest jak sie duzo czyta ale bez zrozumienia bo cały post zawierał jeszcze jedno bardzo istotne zdanie jak w linku i byl odpowiedzia do PIpsKonga...
daytrading-piatek-16-11-2018-t30312-20.html#p928433
Mniej czytać, ale za to ze zrozumieniem bo jak pisałem nie każdy facet z widłami to Posejdon - nie wystarczy czytać żeby rozumiec i umiec...
Od dwóch tygodni piszę że strefa 1.1150-1.13 jest tylko pod L i nawet jesli na h1 gdzieś pojawily sie wykresy z formacjami pod spadek to bardziej informacyjnie ze moze jeszcze byc ewentualnie obsuniecie po wybiciu formacji i okazja do lepszego zajecia pozycji w górę. Kto chciał to zrozumiał bo głowny wykres dzienny i h4 też pokazywałem więc naprawdę mniej zaczepiaj, a energie przeznacz na praktykę. Pipsow wielu życzę może wtedy mniej piany Ci się będzie ulewało
Jasne, jasne

Posejdonie

jak wrzuce codziennie pare wykresów to w koncu któryś wypali

W szczególności kanały czy kliny które stanowią trendy, korekty itd. Proza ruchów rynowych
Co do long term to jeszcze sporo czasu upłynie zanim sie zrealizuje jeśli w ogóle

Na razie to dzielenie skóry na niedźwiedziu a swing na 150 pipsów jeszcze o niczym nie świadczy.
Żeby była jasność, nigdy nie wykluczam żadnego ruchu ale jak na razie trend z H4 czy z D spadkowy.
Sprawą oczywistą, że każdy może sie mylic ale tu zaczyna sie robic jakis matrix

Kolesie w wiekszości nie wiedzą nawet co czytają lub oglądają stąd moje zadane pytanie

Więcej dystansu Panie Posejdonie
Równiez życze dużo pipsów
-- Dodano: pt 16-11-2018, 23:34 --
m@rek pisze:
Patrzę na Kermita obrazki w kontekście własnych. To taka zewnętrzna konfluencja.
Wiesz co to jest konfluencja? I jaka to zewnętrzna?