DayTrading: Piątek 16.11.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 lis 2018, 00:00

Wzrost
3
43%
Bez zmian
1
14%
Spadek
3
43%

Liczba głosów: 7

m@rek
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 16.11.2018

Nieprzeczytany post autor: m@rek »

Cblondyn,

ten
resources/image/157736
ten
resources/image/157898
i ten
https://www.tradingview.com/x/URoHBmN0/
Patrzę na Kermita obrazki w kontekście własnych. To taka zewnętrzna konfluencja.
I za to mu podziękowałem. W tym zestawie niewiele mi brakło do retestu i wejścia w euro.
Kumasz teraz?
Jak chcesz traktować Jego wykresy wybiórczo - Twoja wola.
A i póki co, Twoich nie zestawiam w analizach ze swoimi.
Pracuj, pracuj. Może i Tobie kiedyś publicznie podziękuję.
:564:

doktorek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: doktorek »

doktorek pisze:
XAB pisze:wiesz popatrz na wykres
3 czy 4 razy na upartego schodzili 3,77x i podbijali wyzej 3,78x w tym dwa razy 3,85x
to gdybym czekal na te 3,76 tobym usnal za sterem he he he he
obrobione kilka razy i zmartwien niet
zejda to mocniej sie zapakujemy i tyle

-- Dodano: 16 lis 2018, 22:02 --

doktorek
a co zrobisz ja bedzie to slynne mateusz na chwile wajche przeloz i wybije rynek 3,82
znowu bedziesz tydzien czekal na zakup ???????//
BAX dzisjaj zamknalem SSSSS i juz tez kupilem dolca w sklepie < REAL> na maszynie jeszcze nie kupowalem --- a TY mnie uwazasz za spiacego ja podazam za Toba krok w krok pisz czasami szybciej a najlepie przed zajeciem pozycji ,ha,ha,ha :564:

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Kermit pisze:edek h4 aktualizacja - patrzac pod kątem konfluencji tak widziałbym ruch tej pary

https://www.tradingview.com/x/RFcTtAjU/
Brawo :564: uprzedziłeś mnie :564: Indeks Dolara :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Jak ktoś ma s na edku, to widzę, że może zejść w poniedziałek do okolic 1.13600-700 i potem dalej L.
The only way is up

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

USDCAD, odwrót po wybiciu szczytu z września. S w rejonie 1.32-1.323, po potwierdzeniu na h1.
https://www.tradingview.com/x/lHTf3wWu/

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Kermit pisze:
Cblondyn pisze:
m@rek pisze: Poważnie. Sprawdziłem jeszcze raz - nie, nie pomyliło mi się. Gratki dla Kermita, nie dla Ciebie.
ten?
https://www.tradingview.com/x/JcbnGxYb/
tak to jest jak sie duzo czyta ale bez zrozumienia bo cały post zawierał jeszcze jedno bardzo istotne zdanie jak w linku i byl odpowiedzia do PIpsKonga...
daytrading-piatek-16-11-2018-t30312-20.html#p928433

Mniej czytać, ale za to ze zrozumieniem bo jak pisałem nie każdy facet z widłami to Posejdon - nie wystarczy czytać żeby rozumiec i umiec...
Od dwóch tygodni piszę że strefa 1.1150-1.13 jest tylko pod L i nawet jesli na h1 gdzieś pojawily sie wykresy z formacjami pod spadek to bardziej informacyjnie ze moze jeszcze byc ewentualnie obsuniecie po wybiciu formacji i okazja do lepszego zajecia pozycji w górę. Kto chciał to zrozumiał bo głowny wykres dzienny i h4 też pokazywałem więc naprawdę mniej zaczepiaj, a energie przeznacz na praktykę. Pipsow wielu życzę może wtedy mniej piany Ci się będzie ulewało
Jasne, jasne :d Posejdonie ;)
jak wrzuce codziennie pare wykresów to w koncu któryś wypali :)
W szczególności kanały czy kliny które stanowią trendy, korekty itd. Proza ruchów rynowych
Co do long term to jeszcze sporo czasu upłynie zanim sie zrealizuje jeśli w ogóle ;)
Na razie to dzielenie skóry na niedźwiedziu a swing na 150 pipsów jeszcze o niczym nie świadczy.
Żeby była jasność, nigdy nie wykluczam żadnego ruchu ale jak na razie trend z H4 czy z D spadkowy.
Sprawą oczywistą, że każdy może sie mylic ale tu zaczyna sie robic jakis matrix :)
Kolesie w wiekszości nie wiedzą nawet co czytają lub oglądają stąd moje zadane pytanie :)
Więcej dystansu Panie Posejdonie :d
Równiez życze dużo pipsów ;)

-- Dodano: pt 16-11-2018, 23:34 --
m@rek pisze: Patrzę na Kermita obrazki w kontekście własnych. To taka zewnętrzna konfluencja.
Wiesz co to jest konfluencja? I jaka to zewnętrzna?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Mi się zdaje, że to wybicie po 15:00 dziś na Edku było mega sztuczne i to takie pompowanie balona przed zwałą. Na DAX-ie takie rzeczy kończyły się zawsze większymi zwałami w następnych dniach dnia. Tak jak wtedy, jak uwaliłem 3 konta na raz a DAX poleciał cudem na 13200. Podbili, potrzymali i stopniowo spuścili do kibla. Tutaj też się spodziewam takiego scenariusza..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Świeżak44 pisze:Mi się zdaje, że to wybicie po 15:00 dziś na Edku było mega sztuczne i to takie pompowanie balona przed zwałą. Na DAX-ie takie rzeczy kończyły się zawsze większymi zwałami w następnych dniach dnia. Tak jak wtedy, jak uwaliłem 3 konta na raz a DAX poleciał cudem na 13200. Podbili, potrzymali i stopniowo spuścili do kibla. Tutaj też się spodziewam takiego scenariusza..
Rozbrajasz mnie czasami Świerzak ,EU niemal podane na tacy. Po mojemu 3w1 H4-D1 ,innym rozwiązaniem był Gartley w przypadku gdyby nie wrócili wyżej .A tobie zawsze coś się wydaje, wzorów nieraz nie da się oszukać :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Świeżak44 pisze:Mi się zdaje, że to wybicie po 15:00 dziś na Edku było mega sztuczne i to takie pompowanie balona przed zwałą. Na DAX-ie takie rzeczy kończyły się zawsze większymi zwałami w następnych dniach dnia. Tak jak wtedy, jak uwaliłem 3 konta na raz a DAX poleciał cudem na 13200. Podbili, potrzymali i stopniowo spuścili do kibla. Tutaj też się spodziewam takiego scenariusza..
Ty nie umiesz czytać trendów i dlatego tak to sobie tłumaczysz - EURUSD sukcesywnie robił coraz wyższe szczyty i dołki, więc jakim cudem po byle pinbarze mieliby zawrócić? korekta owszem - będzie, ale długoterminowo to zarówno na D1 jak i na W1 jest mega sygnał na longa i wystarczy jedynie podłączać się pod ten trend w dołkach

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

wariaty spać nie mogą tylko piszą na forum :D
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Zablokowany