https://www.mql5.com/en/charts/2761038/ ... rski-banku
dlaczego nie widze ropy poniżej 40 ? bo się z fibo nie mieszcze powyżej "0"

jak ktoś uwielbia korelacje to wie, ze to jest scisle powiazane na dużym TF
może w CHF jak widaćszaman1977 pisze:praktycznie wszystkie surowce zalicza wyskok wraz ze szczytem dolara
licząc od dolka r/r zlota to niespełna 2/1 - a u srebra 3/1
majac przekonanie ze chodza razem i raczej razem pokonają szczyt ... w co zainwestujesz?
trzeba brać pod uwagę taki scenariuszszaman1977 pisze:Cugan - przymujac, ze inwestycja ma być bezpieczna
na pewno w CHF, really ? a jak się mylisz i po lekkiej korekcie od linii trendu polecimy w kier 1,20 (c=a)?
a wiesz co ? srebro nie spadnie poniżej zera
rynkami teraz rządzi polityka przez pryzmat gospodarkiszaman1977 pisze:nie mow technikowi o fundamentach
a poza tym - wiesz ile to tylko teoretycznych zalozen ?
Rozumiem ze żadne fundamenty Cie nie interesują ,fundamentalnie nie widzę możliwości spadków teraz poniżej 9260 ale pofantazjować zawsze można . Jak Dragi zacznie drukować albo o tym wspomni to lecimy na nowe szczyty ,korekta na dax może jeszcze do wtorku albo juz sie skończyła ,taka moja opiniahighend pisze:znowu patrze na DAX i sp500.... Nie wiem co o tym sądzić, ale formacja uderzenia owszem... ale na monthly...
Widzę DAX na 6000pkt i nie żartuję. Skąd taki poziom?
rok 2011, analogiczna sytuacja, wisielec (2011 marzec) - potem nowe tamtejsze maxy i mocny spadek.
Proporcjonalnie wychodzi aktualnie mi poziom 6000pkt na dax. A zarazem jest to FIBO 38.2 całego ruchu daxa od 3600 do maxów liczone od dołu. Jaja.