DayTrading: Piątek 12.12.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 gru 2014, 00:00

Wzrost
13
39%
Bez zmian
4
12%
Spadek
16
48%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 12.12.2014

Nieprzeczytany post autor: cugan »

As7 pisze:Mógłby ktoś pokazać S&P w teorii elliota ? Ale rozbudowane od ostatniego dołka z poziomu 1810. Bemowo ? Zaba ? Nowy ? :D Dzięki wielkie !
Formacja odwrócenia trendu :?: :!:
W środę 17.12 posiedzenie FED a jak FED podniesie stopy procentowe to
wszyscy kapustę z realizacji zysków na np: SP500 zaniosą do banku
bo należy przypuszczać ze FED zapowie kolejne podwyżki stop procentowych
tak się legalizuje dodrukowaną kasę :lol: :lol: :lol:

-- Dodano: ndz 14-12-2014, 13:37

PS. Sytuacja jest wybitnie korzystna dla FED
- zbliżają się święta i potencjalny Amerykanin poczuje ze może za swoje USD kupić
więcej paliwa do swojego mobila
- a na dodatek gdyby FED podniósł stopy procentowe to ów Amerykanin odczuje ze państwo
troszczy się o niego aby posiadał więcej w swoim kraju bo kraj jest stabilny i bezpieczny
Nie ma lepszych prezentów pod choinkę dla narodu amerykańskiego :think:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Rafcyk pisze: Rozumiem ze żadne fundamenty Cie nie interesują ,fundamentalnie nie widzę możliwości spadków teraz poniżej 9260 ale pofantazjować zawsze można . Jak Dragi zacznie drukować albo o tym wspomni to lecimy na nowe szczyty ,korekta na dax może jeszcze do wtorku albo juz sie skończyła ,taka moja opinia

A jak wyznaczyłeś poziom 9260 fundamentalnie? :)

"Jak Dragi zacznie drukować". Wiadomo kiedy? Na razie zwleka, odwleka.....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

highend pisze:
Rafcyk pisze: Rozumiem ze żadne fundamenty Cie nie interesują ,fundamentalnie nie widzę możliwości spadków teraz poniżej 9260 ale pofantazjować zawsze można . Jak Dragi zacznie drukować albo o tym wspomni to lecimy na nowe szczyty ,korekta na dax może jeszcze do wtorku albo juz sie skończyła ,taka moja opinia

A jak wyznaczyłeś poziom 9260 fundamentalnie? :)

"Jak Dragi zacznie drukować". Wiadomo kiedy? Na razie zwleka, odwleka.....
No tak,masz racje z tym poziomem haaaaaaaaaaa

W każdym razie ja zapinam L odrazu dzis i jak co to buduje piramidkę strat bo SL nie używam :) chyba ze juz sporo zysku na pozycji

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Mam zagwozdkę nad 3 problemami w tym tygodniu. Zarazem pewnie będzie to mój ostatni tydzień na forexie w tym roku. Potem czas na 2 tygodniową przerwę ;) Zresztą, w okresie świąteczno-noworocznym chyba wiele się nie zdarzy, acz czasem ceny potrafią być dość korzystne.

1. Edek - ostatnie czasy wskazują na początek korekty. Spodziewam się wzrostów do środy. FED jest dla mnie niewiadomą, ale raczej przychylałbym się do nieco gołębiego stanowiska (tja. bez konkretnych wskazówek co do wzrostu stóp), co pchnie eda powyżej 1,257. Kieruje mnie ku temu pojawiajace sie tu i ówdzie stanowiska, że niby dolar za silny,a inflacja daleka od celu. Ale, czy to czasem nie zmyłka?

2. Kangur - cel jest znany: 0,75. W moim przekonaniu szukać górki pod skę, być może po fedzie będzie okazja. Inna sprawa, czy do 0,75 dojedziemy, ale 0,8 wydaje się realne. Niekoniecznie w tym tygodniu ofc.

3. Ujek - wg informacji, który wyczytałem, jest jak przewidywano, Abe wygrał wybory. Teoretycznie powinna się skończyć korekta na ujku i czas na skok do 120, jako że polityka luzowania będzie kontynuowana. Wsparcie na 117,94, nie licząc jednego zjazdu, dało radę. Ale mam wątpliwości: czy jednak te wyniki nie są już w cenie i czy w istocie 120-121 to już nie górka? Wg mnie łapanie obecnie jakiejkolwiek pozycji na ujku jest obarczone ryzykiem i stąd chyba lepiej poobserwować cenę.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

highend pisze:Coś o ropie:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

sugerujesz 55 ? też o tym poziomie myślę.

Chociaż ten wykres (tu akurat BRENT):

http://stooq.com/q/?s=sc.f&c=30y&t=c&a=lg&b=0

daje do myślenia... tak jakby ropa miała wrócić do cen z lat 90-tych XX wieku....
I przy okazji indeksy również ;)

Kosmos. Cuda. Koniec roku. Pamietam co było np. na złocie/srebrze 31 grudnia 2013 roku ;)

-- Dodano: 14 gru 2014, 20:24 --

I jeszcze USD/RUB

w ultra ciekawym miejscu ( na szczycie? - jeśli tak to spadamy na 49 - co by musialo sie stać by rubel sie na tyle umocnił????)

https://www.mql5.com/en/charts/2763026/ ... -of?bind=1

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Ciekawostka z innego forum

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

cugan pisze:Ciekawostka z innego forum
MEGA :twisted:
tylko jako RGR by musial zostac zanegowany bo nie miałby juz gdzie spadać aby się wypełnił.

Zablokowany