DayTrading: Piątek 12.12.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 gru 2014, 00:00

Wzrost
13
39%
Bez zmian
4
12%
Spadek
16
48%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 12.12.2014

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

highend pisze:
freakout pisze: skrypt Dadasa wskazuje 1775 pkt jako target, ale to z interwału miesięcznego - troszku daleki termin :P przez ten czas wszystko może się zdarzyć, ale jestem jak najbardziej za spadkami :)
mi taki zasieg pokazało na weekly jako S3

Co ciekawe poprzedni spadek (na 1830) tez idealnie skrypt Dadasa wyznaczył, też na weekly i też jako S3. Szkoda, że zauważyłem to po fakcie (jak zwykle niestety).

Kwestia po prostu wybrania odpowiedniej świecy. Wybrałem tygodniową aktualną i pokazuje 1775.
Highend mam takie pytanko jak wybierasz świeczki do tego skryptu - czym się sugerujesz - ja mam zawsze z tym klopot i nie wiem na którą świeczkę go wrzucić... :mrgreen:
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

kera.p pisze: Highend mam takie pytanko jak wybierasz świeczki do tego skryptu - czym się sugerujesz - ja mam zawsze z tym klopot i nie wiem na którą świeczkę go wrzucić... :mrgreen:
Miało być S4 tak apropo.
Wejdz sobie na wykres Weekly sp500
wybierz pierwszą dużą czarną (spadkową) świecę (od poprzedniego szczytu - tj jak było 2020 top) gdzie potem był spadek na 1830.
Co pokazuje skrypt? :mrgreen:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

A sprawdzałeś wcześniejsze pierwsze spadkowe od szczytów?
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

santo pisze:A sprawdzałeś wcześniejsze pierwsze spadkowe od szczytów?

tak, w wiekszosci dochodzi do S3
jakkolwiek na jednej nie ma spadku bo od razu jest wzrost.

Teraz sp500 leci na 1984 (w poniedzialek) i tam można L ustawić - powinno do 2018 wrocic. Ale gwarancji nie ma :twisted:
to będzie też fibo 38 (niecałe), od szczytu do 1830.

Mnie ciekawi jedna rzecz:

świeca spadkowa weekly jest najdłuższa od 2011 roku (mini-krach). Co to oznacza? Zapowiedz dluzszej bessy?
Czy jednak wrocimy i na nowe topy? ;)

-- Dodano: 13 gru 2014, 17:12 --

DAX i SP500 prawdopodobnie zrobiły to:
i duza swieca spadkowa weekly to potwierdza ;)

http://www.ticker.pl/C4/P/artykuly.pods ... _mw670.png

Formacja uderzenia :)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

highend pisze:
cugan pisze:a jak ropa zaskoczy ?
to o szukaniu nowego dołka lub dołków nie zapomnimy
w sensie odbije?
Zobaczymy next week, albo dopiero w styczniu.

Generalnie duzo sie naczytalem, ze w okolicach $50 jest "buy zone". Wiec mamy dwie opcje:

- albo juz nie spadamy (bo byłby prezent dla buy zone), a tak na obecnym poziomie jest "konsternacja" i może grubasy zaczna kupowac, potem wrobią leszczy w eSki (że niby spadnie na $30) i odbiją na $75-80
W sensie spadnie nawet poniżej 40 USD a może nawet poniżej 30 USD i nie wyjdzie powyższej 50 USD przez okres roku lub dłużej .Nikt oczywiście w to nie wierzy nie mniej jednak co w ludzkim rozumie nie jest możliwe na forex jest możliwe jak najbardziej.
Ropa w cenie 65 USD stanowi sporą wartość. Czy jednak jej cena może spaść do 38 USD, jak to się stało w 2009 roku? Wszystko jest oczywiście możliwe, ale na cenę poniżej 50 USD nie liczyłbym za bardzo.

Załóżmy jednak, że cena spadnie na pewien czas do 40 USD, czyli o kolejne 40% licząc od obecnych poziomów. Szanse na utrzymanie się takiej ceny dużej, niż rok są praktycznie zerowe. Jeżeli taki scenariusz oraz ewentualność zamrożenia kapitału na pewien okres nie spędzą nam snu z powiek, to możemy przejść do kwestii technicznych.
http://blogi.newsweek.pl/Tekst/gospodar ... ftowa.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

abstrahując od tego gdzie oil skończy korektę - na moje to on długo niskiej ceny nie utrzyma

powod ?

od czasów roznego rodzaju QE rynek jest mocno lewarowany i o ile w 2008 mielismy krach i prawie wszystko leciało na leb i szyje to teraz mamy calkiem inna sytuacje

krach na giełdach? nie sadze - po prostu zdrowa duza korekta wielkiego ruchu - to nasz czeka w przyszłości

spojrz na inne rynki - oil, copper, zloto, gold, nawet wśród nich głupi e$ - tu korekty się koncza

i meritum

ogromna kasa zostanie wyciagnieta z giełd z powodu w/w korekty - zostanie ona upakowana w instrumenty. które wlasnie ja skonczyly

a to zle wrozy stagnacji cen

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Kasa z gield leci w surowce. W rope tez.

-- Dodano: 13 gru 2014, 19:25 --

Generalnie ropa jest na wsparciu. Pewnie teraz sie pokisi na tym poziomie... cos tam odbije moze o $5. Konsola. Watpie zeby teraz jechala ot tak na $40. Ale oczywiscie wszystko mozliwe.
Docelowy poziom odbicia to opor na $79.
A spadek? Hmmm..... $25 kosmos.

-- Dodano: 13 gru 2014, 19:30 --

Poza tym jeszcze to:

http://m.onet.pl/wiadomosci/swiat,ny2e9r

W putina spadkiem rubla. Spadkiem ropy.... a on odpowie silowo.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

szaman1977 pisze:abstrahując od tego gdzie oil skończy korektę - na moje to on długo niskiej ceny nie utrzyma

powod ?

od czasów roznego rodzaju QE rynek jest mocno lewarowany i o ile w 2008 mielismy krach i prawie wszystko leciało na leb i szyje to teraz mamy calkiem inna sytuacje

krach na giełdach? nie sadze - po prostu zdrowa duza korekta wielkiego ruchu - to nasz czeka w przyszłości

spojrz na inne rynki - oil, copper, zloto, gold, nawet wśród nich głupi e$ - tu korekty się koncza

i meritum

ogromna kasa zostanie wyciagnieta z giełd z powodu w/w korekty - zostanie ona upakowana w instrumenty. które wlasnie ja skonczyly

a to zle wrozy stagnacji cen
Podejmując dyskusje co do Twojej wypowiedzi powiem jedno
co do OIL - korekta jest nie skończona gdzie wyląduje obstawiam ze poniżej 40 USD
co do GOLD - trzymam się sentencji Warrena Buffetta nie kupię złota nawet po 800 USD za uncje
http://forsal.pl/artykuly/701921,buffet ... uncje.html
tak nawiasem to mamy szczyt na GOLD na D1 zerknij na STOCH
co do COPPER - nie wypowiem, nie znam się, nie zajmuje się ,
Co do kasy która ma być wyprowadzona z giełd i ma być zainwestowana przez inwestorów w inne instrumenty
na pewno nasuwa domniemanie ze musi być ona coś WARTA bądź zyskać na WARTOŚCI
co pewnie sprawi ze może być znaczy ruch na walutach ale kiedy kto to wie ......
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

USA wprowadzi qe nowe i mamy edka po 1.45 ;)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

highend pisze:USA wprowadzi qe nowe i mamy edka po 1.45 ;)
prędzej to zrobi UE dla EUR
Draghi odchodzi z EBC
Draghi złoży rezygnację ze stanowiska
Aby ostatecznie przekonać Niemców do luzowania ilościowego, Draghi złoży rezygnację, a proces pełnego luzowania ilościowego realizować będzie już nowy prezes Europejskiego Banku Centralnego - Jens Weidmann z Bundesbank. Draghi dostrzeże więcej okazji do wykorzystania swoich talentów we Włoszech: prezydent Napolitano wyraził życzenie, by Draghi został jego następcą.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/10-szok ... 627,3.html

Zablokowany