DayTrading: Piątek 09.01.2026

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
setka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 09.01.2026

Nieprzeczytany post autor: setka »

forum investing to dziecinnada
ogólnie tak jak bax pisze, wszystko zeszło do rynsztoka, tylko my jeszcze trzymamy klase a bax to forum ciagnie za uszy jeszcze.
wszyscy juz kupili złoto i czekaja na banksterski reset, pouciekali z depozytami z FX :lol:

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Kakao.
Wizja wzrostowa do kosza powędrowała. Nie tak to miało wyglądać :?
Sie rozpędzili , trochę przesadzają :shock: ... jak tak bedą jechać do końca dnia to jeszcze 5300 zrobią .
Mają rozmach ...
Nooo.... dzis to mi dupe przetrzepali zdrowo. Nie sądziłem ze poziom 5800 puści. Puściło i to z hukiem.
Jak pusci 5313 -5300 to kolejny poziom w dol mam na 5033 z H4 . To juz byłoby za grubo na jeden dzień, ale kolejny tydzień to i owszem , mozna zakładać nowe dołki chyba.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Kto tak te dolary kupował? Przyznaje się że ja :oops: ale pośrednio bo jak chce kupić akcje z USA to mi wpierw przewalutowanie z PLN robią po 3,6246 np wczoraj . Z żyjących forum to chyba tylko forex Factory

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Taka myśl mnie właśnie nawiedziła nt SP500 w związku z tym, ze wybili 7k.
Otóż:
To, że mamy hossę od 09.04 2025 to jest oczywista oczywistość. To, że idziemy w tej hossie na poziom 7460 -7488 czyli w zaokrągleniu ~7500 to tez jest oczywista oczywistość ( moze nawet wyżej zechcą szarpnąć, z rozpędu, tak na 7600 - zobaczymy ) .
Wcześniejsze fale wzrostowe, po mocniejszych korektach trwały około 2 lata (pi razy oko). Obecna fala wzrostowa trwa zaledwie 10miesiecy a juz jesteśmy „na finiszu” , że tak powiem, bo zrobili od kwietnia 2150 pkt. Zostało około 500pkt do zakładanych ( przeze mnie ) poziomów. Niewiele w sumie.
I teraz tak sobie myśle , co moze byc zapalnikiem do kolejnej korekty ? ( ostatnio zapalnikiem były cła )
Gdzieś słyszałem, że w kwietniu Trump ma sie spotkać z Chińczykiem o imieniu Xî - kto wie czy sobie po liściu nie dadzą :D . A w maju kończy sie kadencja szefa FEDu i ma byc namaszczony na to stanowisko nowy bankster. No i tak myśle czy ta nominacja nie bedzie triggerem do głębszej korekty. Bo jeżeli nowy szef FEDu bedzie z nadania Trumpa i bedzie tańczył tak jak mu Trump zagra, ( wtedy FED straci swój „autorytet” i rynkową niezależność) to rynki mogą walnąć w dół o te 20% albo sporo więcej.
Dodatkowo w kwietniu na spotkaniu z Chińczykiem, złotousty Trump może coś chlapnąć i juz wtedy zapalić sie może lampka ostrzegawcza.
Oczywiście najpierw trzeba zrobić te ~7500 , ale do kwietnia -maja ( do wymiany szefa fedu ) , jest jeszcze sporo czasu, wiec mogą sie wyrobić .
Tym samym to byłaby najszybsza hossa po głębszej korekcie, bo trwałaby zaledwie rok.

Tak sobie wymyśliłem właśnie i musiałem to z siebie wyrzucić :p

Ps . Plan jak zawsze wyśmienity, tylko żeby udało sie na tym planie jeszcze zarobić :lol:
Ostatnio zmieniony 09 sty 2026, 22:19 przez navik, łącznie zmieniany 2 razy.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Cupra
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cupra »

Stajemy zatem przed jednym z trzech scenariuszy:nowe maksima, duża korekta w dół, po której nastąpił bardziej śmiercionośny szczyt,i"koniec balu panno lalu"( bardziej katastroficzna).Pierwszy rok pierwszej kadencji Trumpa przypadł na rok 2017, a rynek załamał się pod koniec stycznia 2018 r., rok po rozpoczęciu jego pierwszej kadencji+kolejna inwazja( z całą pewnością).

Elek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Elek »

Dot kom jakim jest Ej Aj pomimo ciągłego wzrostu i prognozowania zmiany świata w 2 lata, za pół roku ktoś powie sprawdzam i może to być iskra nowego kryzysu. To Ej Aj uderza w rynek pracy, przez to nieruchomości i jednocześnie powoduje wzrost rynku surowców, Tajwan jest na celowniku. Cięciwa jest mocno napięta.

Awatar użytkownika
setka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: setka »

to jest forum DT wiec snucie planów co bedzie za rok czy dwa, zdarzycie jeszcze przeskoczyc setki razy do alternatywnych linek czasowych i tak cały plan pojdzie w poozdu. pitolicie sie z tymi indexami i tracicie czas i kase. gołym okiem widac do czego to zmierza.

złoto u najtanszego dilera we wrocku: 17 000 zł/oz
https://mennica.apart.pl/produkt/kanady ... 025r-24h/8
dziekuje pozdrawiam.

ODPOWIEDZ