DayTrading: Piątek 09.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 sty 2015, 00:00

Wzrost
13
39%
Bez zmian
3
9%
Spadek
17
52%

Liczba głosów: 33

adriennen.k
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 09.01.2015

Nieprzeczytany post autor: adriennen.k »

Dokładnie. Dlatego ja zamykam L na Kangurze, najwyżej otworzę nowe w poniedziałek. A nóż będzie wtedy okazja na S .. ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

jeszcze jedna kwestia PLN.
Tu obowiązuje niby osłabianie PLN - ale kolega PSXOR zrobił piękne eSki na szczytach i chyba wie co robi, więc przyznaje mu racje i na razie będę też grał na umocnienie PLN :)

-- Dodano: 09 sty 2015, 22:16 --

index dolara popuscił w dół wsparcie na 92.300 i pewnie zrobi jakiś retest tego poziomu i zleci w dół.
ponadto na dziennym widać podwójny szczyt (92.730).
ja tam sie nie znam ale w nieskonczonosc rosnać nie może.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

w niedziele szykuje się luka okolo 30 pipsów w górę na edku ;)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

waz69
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: waz69 »

Witam Szanowne grono.
Mam zagwozdkę więc spytam lepszych od siebie: w kontekście ewentualnego QE w eurozonie, podnoszenia % w USA i poprawiających się tam danych świta w mojej łepetynie takie "cóś":
1. europa (DAX)- scenariusz "im gorzej tym lepiej" (giełdy UP bo gotówki więcej)- analogicznie jak było u usrańców
2. E/U down (logiczne-dolar-lepsze dane, euro traci na wartości bo drukują)
3. S&P down bo zacieśnianie przez FED
i tu mam problem z 3.pkt bo "kłuci" mi się z pkt.1 (tanie Euro będzie lokowane też w USA więc podtrzyma ichniejszą hosannę). Możecie mnie oświecić czy i gdzie coś żle sobie "rozrysowywuję" ???
to co tu wypisuję, to TYLKO moje prywatne wróżby i pierdoły - raczej bez pokrycia i sensu. Nie biorę za nie ŻADNEJ odpowiedzialności. :569:

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Kusus pisze:
1. Zawsze w poniedzialki jest odreagowanie bo w piatki jest realizacja wiec akurat nic dziwnego
2. Zazwyczaj silne ruchy korekcyjne, zmiana sentymentu to impuls ktory musi byc silny ale niekoniecznie zly lub dobry dla danej waluty poza tym czesto dane sa juz w cenie a do dzialania wchodzi nadpodaz i dystrybucja wiec tez nic dziwnego.
3. Poziom 1.2 jest kluczowy ale akurat w kontekscie s bo rejon 1.2 - 1.21 to nagromadzenie podazy, konfluencja istotnych poziomow wiec ladowanie l na tych poziomach jest bez sensu
4. Wzrostowo ? A nie sadzisz ze ktos chcial bys tak myslal? Ta swieczka nie ma zadnego znaczenia. Mlot lub wisielec utworzony w ostatnim dni handlu nie jest oznaka zmiany sentymentu a realizacja zyskow. Wiec twoj pomysl jest bez sensu.
1. Problem z twoim wnioskiem tutaj jest taki, że po danych nie wybili podłogi, ruch do góry wyniknął z najzwyklejszej obrony wsparcia, a nie jak ty twierdzisz z powodu realizacji zysku. Idąc twoim tokiem rozumowania, to dzisiejsze payrollsy były bez znaczenia, bo i tak realizacja zysków miała nastąpić.
2. Masło maślane.
3, Powodzenia w ładowanie się w eski po wybiciu 1.2... to jest potężny S/R teraz. Wybronienie lub przebicie go będzie dyktować kierunek. W ogóle zobacz w jaki sposób 1.2 zostało przebite...
4. Mógłbym to pytanie odwrócić i zapytać czy nie sądzisz że ktoś chce żebyś dalej w eSkach sidział.
Jak dla ciebie ruch o 80 pipsów w górę w ciągu 2 godzin to "realizacja zysków", to ta dyskusja nie ma sensu. Pejsy zrealizowały zyski niemalże na otwarciu sesji w USA ;)... hehe dobre sobie.

A co do "wzrostowo" - tak to widzę, cena wywaliła średnie górą, dla mnie to już jest pierwszy sygnał nadchodzącej korekty. Dalsze eSki to być może jak wybiją 1.1750 to dojdą w okolice 1.1630-50.
Moim zdaniem ten scenariusz się nie sprawdzi (przynajmniej nie teraz) z jednego prostego powodu, na głównych portalach foreksowych wszyscy oczekują tego wsparcia i proponują tam ładować się w eLki, a jak powszechnie wiadomo, wszyscy nie mają tutaj racji. Nawet jeżeli by się tak zdarzyło to moim zdaniem warto podbierać dalej nawet do tego poziomu. W końcu sama Pani Kanclerz rok temu powiedziała, że optymalny kurs EUR/USD to okolice 1.35 i szczerze mówiąc w ciągu tego roku myślę że tam będziemy, a pod koniec moga sobie edka zwalić do parytetu.

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

Highend krótkie l na ropie od dolka juz zamknięte nikt nie wie co Arabowie w weekend wymysla. S na kangurze - maly grid ale zbliża sie do granicy i sie odwrócę póki co jedno s na plus drugie sporo minus, ale rozsądny w okolicach wczorajszego zysku. Tu mam nadzieje (dobry zwrot) ze sie odbijemy.
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Na platformie City index pokazuje zjazd na kangurze 145 pipsow czyli 1,5% . Piękna świeca w dół.

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

Joker - nie obraz sie ale kocham Cię za dobra wiadomość. Mam dyżur od 7 rano wiec przestałem kląć
Nauka nauka nauka....... :564:

niceone
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: niceone »

highend pisze:jeszcze jedna kwestia PLN.
Tu obowiązuje niby osłabianie PLN - ale kolega PSXOR zrobił piękne eSki na szczytach i chyba wie co robi, więc przyznaje mu racje i na razie będę też grał na umocnienie PLN :)

-- Dodano: 09 sty 2015, 22:16 --

index dolara popuscił w dół wsparcie na 92.300 i pewnie zrobi jakiś retest tego poziomu i zleci w dół.
ponadto na dziennym widać podwójny szczyt (92.730).
ja tam sie nie znam ale w nieskonczonosc rosnać nie może.
Z tymi szczytami bym nie przesadzal, moja drabinka esek zaczyna sie od 4.3150 do 4.38

Pzdr

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

A jeśli się tak stanie to ja chyba zacznę klnac heheh . Ale nie ma się co stresować zobaczymy w niedziele wieczorkiem :) jak to się mówi spada na dół żeby później pójść do góry .

-- Dodano: 10 sty 2015, 08:07 --

Może tak źle nie będzie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany