DayTrading: Piątek 09.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 sty 2015, 00:00

Wzrost
13
39%
Bez zmian
3
9%
Spadek
17
52%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
Tony S.
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 09.01.2015

Nieprzeczytany post autor: Tony S. »

Witam....
religijnie i familijnie się nam zrobiło... ale przypominam na forex i tym forum mamy wszyscy wspólnego boga - $$$$$ ;)

:564:

i skończcie te podjazdy nie na temat !
...Liczy się tylko TU i TERAZ... nie mów mi jutro, że była okazja !!

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

:wink: :idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

adriennen.k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adriennen.k »

W poniedziałek pewno będzie większe odreagowanie i dolar może chwilowo odrobić to co stracił ... a później znowu spadek na dolarze ;)

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

adriennen.k pisze:W poniedziałek pewno będzie większe odreagowanie i dolar może chwilowo odrobić to co stracił ... a później znowu spadek na dolarze ;)
Ciekawa teoria, bo akurat w poniedziałki zmienność jest najmniejsza to gdzie to odreagowanie ma być ?
I od czego ma być to odreagowanie jak nie ma żadnych istotnych danych ?

Tu ci psikus przy dobrych danych dla dolara ten się osłabił... :)

Tak naprawdę trzeba obserowować, aktualnie kluczowy dla tej pary jest najpierw powrót na 1.19 i potem nad 1.2
Jak by wyszli ponad 1.2 w przyszłym tygodniu, to nic, tylko pakować się w eLki.

Tak czy owak, H4 i D1 wygląda aktualnie bardzo wzrostowo i wyjątkowo sobie zostawie pozycje przez weekend pootwierane.

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

i tak na marginesie dżihad jest walka wewnetrzna ze samym z soba , na temat wlasnych slabosci, tak jak Jezus staral sie nam przekazac :) ,,,,,,,,,,,,,,,,
zmiezajac do celu mojej wypowiedzi , trzymajcie sie zalozen wlasnych systemow a napenwo zarobicie :)
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Kangur przebił 8200

adriennen.k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adriennen.k »

Już po 18 przebił :P Teraz ciekawe czy dalej Up czy jednak Down

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Końcówka sesji w usa może być ciekawa

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Mpapiez pisze:
adriennen.k pisze:W poniedziałek pewno będzie większe odreagowanie i dolar może chwilowo odrobić to co stracił ... a później znowu spadek na dolarze ;)
Ciekawa teoria, bo akurat w poniedziałki zmienność jest najmniejsza to gdzie to odreagowanie ma być ?
I od czego ma być to odreagowanie jak nie ma żadnych istotnych danych ?

Tu ci psikus przy dobrych danych dla dolara ten się osłabił... :)

Tak naprawdę trzeba obserowować, aktualnie kluczowy dla tej pary jest najpierw powrót na 1.19 i potem nad 1.2
Jak by wyszli ponad 1.2 w przyszłym tygodniu, to nic, tylko pakować się w eLki.

Tak czy owak, H4 i D1 wygląda aktualnie bardzo wzrostowo i wyjątkowo sobie zostawie pozycje przez weekend pootwierane.
1. Zawsze w poniedzialki jest odreagowanie bo w piatki jest realizacja wiec akurat nic dziwnego
2. Zazwyczaj silne ruchy korekcyjne, zmiana sentymentu to impuls ktory musi byc silny ale niekoniecznie zly lub dobry dla danej waluty poza tym czesto dane sa juz w cenie a do dzialania wchodzi nadpodaz i dystrybucja wiec tez nic dziwnego.
3. Poziom 1.2 jest kluczowy ale akurat w kontekscie s bo rejon 1.2 - 1.21 to nagromadzenie podazy, konfluencja istotnych poziomow wiec ladowanie l na tych poziomach jest bez sensu
4. Wzrostowo ? A nie sadzisz ze ktos chcial bys tak myslal? Ta swieczka nie ma zadnego znaczenia. Mlot lub wisielec utworzony w ostatnim dni handlu nie jest oznaka zmiany sentymentu a realizacja zyskow. Wiec twoj pomysl jest bez sensu.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Rafcyk pisze:
TsunamiPL pisze:- strefa Euro oceniana jest przez rynek jako totalna padaka bez przyszłości, co odbicie ma w wartości Euro (najniższe poziomy od kilku lat)
- jednocześnie giełdy tych krajów w zasadzie biją rekordy i dzisiaj rosną powyżej 3 %

Albo nie jest tak źle i Euro jest niedowartościowane, albo indeksy są już bańką.

To tak wieczorową porą.
Skoro Euro spada to tak naprawdę akcje sa coraz tańsze mimo wzrostów indeksów :D

Uwielbiam dni jak dzis ,sprzedałem Dax na szczytach a teraz wszystko odkupiłem oczywiscie L :D
No i z podpowiedzią Highenda niezłe wyglada moj rzeźnik :D ale mnie juz korci żeby brać - a to dopiero ma byc początek drogi :D

Eurusd na S z 1,1842 krotki SL ( dziwne u mnie ) ale sie cykam 5 lotów

Ropa jedziemy na 40, Złoto na 1000 z grubsza haaahaaahaaa

Moim skromnym zdaniem złoto chce w górę. Powtórzę po raz kolejny:
1400 na złocie w Sylwestra 2015/2016. A do 1300 spokojnie dolecimy. Zaneguje to dopiero spadek poniżej 1100. :)
Edka chcesz S teraz? teraz obowiązuje osłabianie dolara ;)
Indeksy - widocznie moje 2120 to było 2090 (odjąć bonus trzeba ;)).... zatem teraz lecimy w dół w czarną d** - trójkąt na H4 na DAX wrzucałem, zasięg 8600 punktów. Sp500 analogicznie w dół. Apple w dół - dobrałem eSki dziś do mojego grida na Applu.

Kangura pchają w górę nadal. Santo - byłeś na S na kangurze i L na ropie?
Dopóki ropa spada - to indeksy będą spadały. A zasięg spadku ropy jest cholera wie jaki. MI wyszlo okolice $25 za baryłkę, ale np. Rexex pisał, że nie ma opcji spadku poniżej $40. Zobacyzmy jak bedzie.
Spadkowa ropa nie pomaga pszenicy i kukurydzy, bo one są od ropy zależne. Jakkolwiek jestem BYKIEM jesli chodzi o zboża i bawełnę. Bo jeśli nie to będę musiał zmienic awatar ;)
:D
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany