DayTrading: Piątek 08.12.2017
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 08.12.2017
Mnie cały czas wychodzi, że 1.16555 ma być zaliczone...
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Wskaznik SSI dziala tak jak kazdy inny wskaznik taki jak CCI czy RSI. Musisz miec wykres i szukac dywergencji. Pojedynczy odczyt nic Ci nie da. To tak jak miec tylko jedna swieczke na wykresie czy tylko odczyt np. na CCI z danej chwili. -80 moze byc sygnalem do S a w innym przypadku sygnalem do L. Na stonie IG kiedys FXCM masz dzienny wykres SSI: www.dailyfx.com/sentiment?ref=SentimentWidget.Bemowo1 pisze:Marazm grudniowy trwa - i tak do końca roku????????
A esek na oandzie zaledwie 56%...
Co prawda muszę przyznać, że oandianie mieli niezłe wyczucie co do kierunku przez kilka ostatnich miesięcy.
A na tygodniowym to bykom nie wróżę nic dobrego.
Mozna tez go uzyc do DT ale trzeba juz samemu analizowac odczyty co 15 minut czy godzine jak kto woli. Powodzenia
tu nie o wiarę chodzi ale o wiedzęfx-technik pisze:No i sam powinieneś przeczytać, uważnie, to co napisałeś.freakout pisze:no niestety, ale tak łatwo to nie mafx-technik pisze: No racja, o kasę się rozchodzi.
Ale, nie o kasę chodzi, tylko o stan umysłu.
Wszelkie próby zarabiania, w jakimkolwiek zawodzie, kiedy w umyśle tkwią tzw. negatywne schematy
po prostu nigdy nie mogą wyjść i człowiek nigdy nie osiąga sukcesu.
A powodem nie są jego umiejętności, tylko jego nastawienie i to, czym emanuje na zewnątrz.
Bieda jest stanem umysłu, tak samo bogactwo.
Nie każdy urodził się od razu bogaty, ani także biedny.
Najpierw potrzeba zmienić nastawienie, żeby już teraz mieć to wszystko czego chcemy.
Gdy ktoś jest pewny na 100%, że już to ma, to wtedy to samo mu się będzie pchać.
Wtedy potrzebujemy być gotowi, żeby to przyjąć.jest mnóstwo czynników które wpływają na stan posiadania danej osoby, a o których większość nie ma bladego pojęcia (i nie o nastawienie tutaj chodzi)
Podałeś swój schemat jak na dłoni.
Masz dokładnie to, w co wierzysz.

Temat się zrobił psychologiczny i w dużej mierze na tym opieram 'trajdowanie'. Jestem właśnie typowym graczem(hazardzistą), gram intuicyjnie, bez sl wszystko z ręki. Zauważyłem, że tak naprawdę nieważne czy jesteś zajebistym specem od techniki, czy ogarniasz ogół intuicyjnie, to walczymy zawsze sami ze sobą. Zauważyłem, że w dyskusjach na forum bardzo często się spieramy ( nie jestem wyjątkiem ) upieramy przy swojej racji, podczas gdy jednocześnie obydwie strony sporu mają rację i są w błędzie. Tak mnie naszło, mam ciężki czas, ale bardziej się słuchajmy wzajemnie i nie bądźmy uparci.
-- Dodano: 09 gru 2017, 18:18 --
Gdy technik mówi że 1.165 coś w tym jest, gdy drugi, że wyjebie w kosmos, bo tak mu pasuje, też coś w tym jest, tak bardziej konkretnie.
-- Dodano: 09 gru 2017, 18:18 --
Gdy technik mówi że 1.165 coś w tym jest, gdy drugi, że wyjebie w kosmos, bo tak mu pasuje, też coś w tym jest, tak bardziej konkretnie.
- fx-technik
- Fanatyk
Z wiedzą to jest tak, że jakbyś miał wszystko w co wierzysz sam zweryfikować, tobyś byłfreakout pisze:
tu nie o wiarę chodzi ale o wiedzęhasło klucz: astrologia
najmądrzejszym człowiekiem, jaki się kiedykolwiek urodził, a i to chyba by ci czasu nie starczyło.
Ergo, większość z tego co wiesz opiera się na wierze, że tak jest.
A to, co siedzi głęboko w twojej podświadomości, to głównie kieruje twoim życiem i wynikami.
Dada ma rację błogosławieństwo dla tego co zrozumiefx-technik pisze:Z wiedzą to jest tak, że jakbyś miał wszystko w co wierzysz sam zweryfikować, tobyś byłfreakout pisze:
tu nie o wiarę chodzi ale o wiedzęhasło klucz: astrologia
najmądrzejszym człowiekiem, jaki się kiedykolwiek urodził, a i to chyba by ci czasu nie starczyło.
Ergo, większość z tego co wiesz opiera się na wierze, że tak jest.
A to, co siedzi głęboko w twojej podświadomości, to głównie kieruje twoim życiem i wynikami.
Nauka nauka nauka....... 

- fx-technik
- Fanatyk
@ Jones,
i to:
i to:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dadi. Overbalance na buy już był:
...overbalance na sell też już był:
... niektórzy uważają pewnie, że rynek zrobił się harmoniczny i można by się doszukiwać różnych pierzaków:
... podczas gdy oni może zwyczajnie dymają po prostu wszystkich na konsolce ...
2017 08 14 22 01 43
https://youtu.be/EUlRC0JFG78
...overbalance na sell też już był:
... niektórzy uważają pewnie, że rynek zrobił się harmoniczny i można by się doszukiwać różnych pierzaków:
... podczas gdy oni może zwyczajnie dymają po prostu wszystkich na konsolce ...
2017 08 14 22 01 43
https://youtu.be/EUlRC0JFG78
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
by podsumowac wszelkie wrozby i nasze dywagacje 1,1810-1,1710 to z krotkiej chocby fbo 61 i 38
zas zakladac co bedzie mozna wszystko
jest walka o kierunek glowny i pykanie przed fedem to trzeba ostroznie bo nawet jak piszecie oanda jest 44-56
takie zacisniecie pozycji predzej czy pozniej musi byc mocny ruch
jedyne co jest faktem to to ze usa podwyzsza stopy a eurolandia drukuje eur dalej choc mniej
reszta to jednak rynek wymysli
zas zakladac co bedzie mozna wszystko
jest walka o kierunek glowny i pykanie przed fedem to trzeba ostroznie bo nawet jak piszecie oanda jest 44-56
takie zacisniecie pozycji predzej czy pozniej musi byc mocny ruch
jedyne co jest faktem to to ze usa podwyzsza stopy a eurolandia drukuje eur dalej choc mniej
reszta to jednak rynek wymysli
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
DAX właśnie rozpoczął Rajd...