DayTrading: Piątek 07.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 lis 2014, 00:00

Wzrost
9
35%
Bez zmian
7
27%
Spadek
10
38%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 07.11.2014

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

dobra jak cos to usuńcie tego posta wyżej .. nie zauważyłem, że się w tej samej kwestii dyskusja już toczy.. sory

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Venomouss pisze:"Jednocześnie posłowie przyjęli poprawki PO, których celem jest zwiększenie ochrony inwestorów na rynku walutowym poprzez ograniczenie wskaźnika tzw. dźwigni finansowej do poziomu 50. Miałoby to dotyczyć inwestorów indywidualnych korzystających z krajowych firm inwestycyjnych." Nowy123 dałeś link do tego artykulu o sprzedaży krótkiej , ale nadmienili tam tamat dźwigni .. czyli generalnie nie chcą zakazać nam jako Polakom ogólnie wyższej dźwigni tylko nowelka dotyczy krajowych brokerów? tak to rozumiem .. czyli się nic nie zmieni jak mam normalnie 1:100 u zagranicznego i strategie skalpingowe na 1:500 tez u zagranicznego.. piszę tutaj bo już w temacie dźwigni zrobił się totalny offtop..

spoko tylko sie pytam np MBank = Commerzbank nie jest krajowy jak i WBK Santander :) tyle ze podlega pod KNF

w calej sprawie nie chodzi o zabranianiu Polaka gry u zagranicznych ale o tym ze pl broki beda musialy zmniejszyć dźwignie ale zapewne wszyscy Ci co podlegają KNF

-- Dodano: ndz 09-11-2014, 17:19 --

http://alexjones.pl/pl/aj/aj-polska/aj- ... -formalnie

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

no wszystko pod knfem pewnie tak, czyli xtb etc tez . Dobrze że nie zrobią tak jak Amerykanom (mam nadzieję..) czyli że są na czarnej liście u większości.,,, na początku projektu tej ustawy rozmawiali o dźwigni 1:10 w stanach :) ale nie przeszło .. Japończyków tez zrobili (1:50)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Venomouss pisze:no wszystko pod knfem pewnie tak, czyli xtb etc tez . Dobrze że nie zrobią tak jak Amerykanom (mam nadzieję..) czyli że są na czarnej liście u większości.,,, na początku projektu tej ustawy rozmawiali o dźwigni 1:10 w stanach :) ale nie przeszło .. Japończyków tez zrobili (1:50)

niech zamkna calkiem rynek walutowy dla inwestorow i zrobia 1:1 :lol: :lol: i beda same banki i fundy graly

-- Dodano: ndz 09-11-2014, 17:38 --

off top kupil ktos dlug Manka czy Karolaka :) https://www.facebook.com/pierydolefisku ... ga?fref=nf ja tak :)))

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Nowy123 pisze:
Venomouss pisze:no wszystko pod knfem pewnie tak, czyli xtb etc tez . Dobrze że nie zrobią tak jak Amerykanom (mam nadzieję..) czyli że są na czarnej liście u większości.,,, na początku projektu tej ustawy rozmawiali o dźwigni 1:10 w stanach :) ale nie przeszło .. Japończyków tez zrobili (1:50)

niech zamkna calkiem rynek walutowy dla inwestorow i zrobia 1:1 :lol: :lol: i beda same banki i fundy graly

off top kupil ktos dlug Manka czy Karolaka :) https://www.facebook.com/pierydolefisku ... ga?fref=nf ja tak :)))
A niby co przeszkodzi tzw. polskiemu brokowi założyć siedzibę na Virgin Islands, np. i już nie być polskim?
Ja nie wiem, ale ci co wymyślają te prawa, to albo są niezbyt rozgarnięci,
albo tworzą je dla jeszcze mniej rozgarniętych, którzy nie pomyślą, że mogą mieć konto u zagranicznego broka.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Dadas pisze:
Nowy123 pisze:

A niby co przeszkodzi tzw. polskiemu brokowi założyć siedzibę na Virgin Islands, np. i już nie być polskim?
Ja nie wiem, ale ci co wymyślają te prawa, to albo są niezbyt rozgarnięci,
albo tworzą je dla jeszcze mniej rozgarniętych, którzy nie pomyślą, że mogą mieć konto u zagranicznego broka.
sa po prosu nierozgarnięci jak caly rzad POPIS https://www.youtube.com/watch?v=7WW3Y1yMYLU udaja ze sie martwia ataki KNF pierdzi w stołki a walki od lat robione sa na GPW i cisza nagle sie sw..nie przy korycie martwia o nasze pieniadze

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

jak się trochę poczyta co tu się wyrabia to napawdę ręce opadają :| dlatego unikam informacji nie związanych z handlem jak ognia, ale czasem siłą rzeczy coś dochodzi...

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

A ty to kreacjonista czy zły link ci sie wkleił :D ?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Venomouss pisze:jak się trochę poczyta co tu się wyrabia to napawdę ręce opadają :| dlatego unikam informacji nie związanych z handlem jak ognia, ale czasem siłą rzeczy coś dochodzi...

ja od kilkunastu lat nie oglądam tych propagandzistow mediowych TVN i reszty, widomosci i tych Olenikow Lisowi innych pseudo dziennikarzy na uslugach.... z daleka od tego balkotu i manipulacji tym bardzie swinek zakłamanych przy korycie - POLITYKOW szkoda człowiek zdrowszy :))) mniej nerwowy a i na wiele spraw inaczej patrzy

-- Dodano: ndz 09-11-2014, 18:46 --

najgorsze ze teraz tego belkotu bedzie co nie miara bo wybory az sie juz nie dobrze robi

-- Dodano: ndz 09-11-2014, 18:49 --

http://www.businessinsider.com.au/r-chi ... ia-2014-11

-- Dodano: ndz 09-11-2014, 18:57 --

Dane z chin Import slaby 2 30 inflacja to cos pod AUD

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krzysiu89 »

jakie dane dla Jena po weekendzie? spodziewana luka w dół czy w góre? interesują mnie przedewszystkim CHF/JPY i USD/JPY dobrze jakby oba na S zadziałały :D

Zablokowany