DayTrading: Piątek 04.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 kwie 2014, 00:00

Wzrost
13
45%
Bez zmian
5
17%
Spadek
11
38%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 04.04.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

jak tam SP500 :) kto bral Sjakpsalem zadowolony :) tak jak na DAX z 97000 9730 :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
LarryGoldberg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LarryGoldberg »

Nowy123 pisze:jak tam SP500 :) kto bral Sjakpsalem zadowolony :) tak jak na DAX z 97000 9730 :wink: :wink: :wink:
witam, wziałem S 2.03 w srode troche wydygałem jak podbili, ale w koncu poleciało, piękna spadło, tylk oczy to już koniec czy jeszcze obsuweczka będzie to jest pytanie.

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

DavidFx pisze:Samo to ze nie siedzisz na etacie jest dla mnie jedynym wyznacznikiem tego ze jestes w tym dobry jak cholera
co złego w etacie? jeśli praca ciekawa, poznajesz ludzi, szkolisz się, wyjazdy, obracasz się wśród ludzi etc. Dla mnie decyzja o rezygnacji z dobrego etatu tylko wtedy jeśli na fx rzeczywiście się przez dłuższy czas zarabia i to dużo więcej niż na etacie. śledzenie wykresów mimo wszystko nie jest (poza adrenaliną i kasą) aż tak atrakcyjne jako życie zawodowe.... a jak ktoś pisze, że imponuje mu rezygnacja z etatu to proponuję zastanowić co chce się robić na tym etacie i w jakiej firmie i do tego dążyć.

-- Dodano: 06 kwie 2014, 12:33 --
harymilloki pisze:
bundy pisze:do harymilloki
z całym szacunkiem: cytujesz Biblię, to zacytuj też fragmenty o grzechu i hazardzie. Nie można chyba służyć Bogu i mamonie, nie?
Owszem ... Zgadzam się w 100% ... Tylko czy SPEKULACJA na rynku WALUTOWYM to HAZARD ??? Bo jak dla mnie w 100% ... NIE !!! Wydaje mi się że tak myślą ludzie którzy zostali przez rynek potraktowaniu boleśnie. Giełdy nie można się bać. I nie można zadawać pytań dotyczących rynków ludziom którzy się z nim stykają ... To samemu Rynkowi należy zadawać pytania podczas swoich ANALIZ.

racjonalizujesz... czyli szukasz argumentów na uzasadnienie swoich działań... prawdziwa wiara wyklucza fx bo to nie tylko patrzenie przez czystą mamonę ale też jeśli ktoś ma trochę wyobraźni gra w grę, przez którą cierpi wiele ludzi..

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

<°)))))>< pisze: Dlaczego czwórka zachodzi jedynke?
czwórka zachodzi jedynkę, bo może. Zasada o której mówisz obowiązuje tylko rynki nielewarowane.

Awatar użytkownika
GiGa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GiGa »

homar pisze:
DavidFx pisze:Samo to ze nie siedzisz na etacie jest dla mnie jedynym wyznacznikiem tego ze jestes w tym dobry jak cholera
co złego w etacie? jeśli praca ciekawa, poznajesz ludzi, szkolisz się, wyjazdy, obracasz się wśród ludzi etc. Dla mnie decyzja o rezygnacji z dobrego etatu tylko wtedy jeśli na fx rzeczywiście się przez dłuższy czas zarabia i to dużo więcej niż na etacie. śledzenie wykresów mimo wszystko nie jest (poza adrenaliną i kasą) aż tak atrakcyjne jako życie zawodowe.... a jak ktoś pisze, że imponuje mu rezygnacja z etatu to proponuję zastanowić co chce się robić na tym etacie i w jakiej firmie i do tego dążyć.
Homar jesteś ekstrawertykiem? Nie możesz generalizować, że każdy człowiek lubi wyjazdy, podróże, poznawać nowych ludzi. Na Świecie jest też wielu intrawertyków, którzy lubią w samotności np. analizować wykresy i świetnie w tym się sprawdzają i dla nich to jest atrakcyjne zajęcie. Każdy powinien mieć świadomość, że są tacy i tacy ludzie, a każdy ma prawo do własnego szczęścia, nawet jak dla drugiej osoby wydaje się to totalnie niezgodne z jego przekonaniami.

Awatar użytkownika
LarryGoldberg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LarryGoldberg »

homar pisze:

racjonalizujesz... czyli szukasz argumentów na uzasadnienie swoich działań... prawdziwa wiara wyklucza fx bo to nie tylko patrzenie przez czystą mamonę ale też jeśli ktoś ma trochę wyobraźni gra w grę, przez którą cierpi wiele ludzi..
Nie mogę się zgodzić z tekstem o prawdziwej wierze, bo co to wogole jest, huh? Oświeć mnie.
Nie jestem praktykujący ale z tego co wiem są przypowieści o pomnażaniu talentów, mozna to interpretować rożnorako, jednak chodzi o postęp. Jako człowiek masz intelekt, zdolność autokreacji i twoim zadaniem jest to wykorzystać.
Czy to będzie Forex, sport piłka nożna czy szachy, we wszystkim wystepuje element rywalizacji(nieodłączna cześć egzystencji.) Zatem ktoś musi przegrać zebys mogł wygrać, czyż nie?
I teraz najważniejsze, jeśli ktoś ucierpiał przegrywając na giełdzie to dlatego, bo podjął złą decyzje(jest po złej stronie rynku, opacznie zinterpretował sytuacje), nie ucierpiał bo ty podjałeś dobry wybór i wygrałeś pieniądze. Zatem nie krzywdzisz nikogo.
A patrzenie przez czysta mamone to też bzdurny tekst, zarabiam pieniadze zeby życ godnie, załozyc rodzine i zadbać o nią. Albo można robić to dla ''czystej mamony''- Ty już dokonałeś wyboru ;) Można wybrać inaczej i żyć jak hipis ale czy to dobra drogą? Czy to nie tchorzostwo i marnowanie potencjału?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Obrazek

-- Dodano: ndz 06-04-2014, 14:48 --

http://www.zerohedge.com/news/2014-04-0 ... le-5-words

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

ale walicie farmazony weekendowe, wszedłem tylko na chwile pozdrowić was z Gdyńskiego Molo :D :564:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

co do rezygnacji z etatu macie na myśli również np. rezygnację z własnej działalności?
bo ja całym życiu pracowałem 6 miesięcy (słownie sześć) na etacie, bo zawsze wolałem robić coś sam i być sobie sterem i okrętem.... no i mam swoją firmę od 2007 roku....
Forex wciąga i daje adrenalinę, natomiast jeśli miałbym przez resztę życia gapić się w wykresy (nawet jakby mi to przynosiło krociowe zyski) - to nie... sorry - podziekuję, znam lepsze zajęcia :-)
Problem jest taki, że forex działa 24h/dobę i praktycznie wciąga dzień i noc...a gdzie spanie, odpoczynek, jedzenie? inne potrzeby? skoro nawet wolny od forexu weekend jest poświęcany na analizy?
Mój znajomy co gra na zakładach bukmacherskich (chate postawił z tego) nawet na wakacjach nie odrywał się od laptopa - czy to jest normalne i tak ma wyglądać życie?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany