DayTrading: Piątek 04.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 kwie 2014, 00:00

Wzrost
13
45%
Bez zmian
5
17%
Spadek
11
38%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 04.04.2014

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

maniek74 pisze:EURUSD Zgodze sie z zeusem, kombinujecie na siłę z tymi falami jak koń pod górę. Dla mnie pierwsza fala spadkowa jest ukończona i klarowna. Teraz znajdujemy się w korekcie. To, że wybiliśmy nowy dołek oznacza, że mamy korektę pędzącą, a nie tak jak większość widzi- nowy impuls. Tymbardziej znajdujemy się teraz na ważnym wsparciu, a więc tak łatwo na szybkie przebicie nie będzie.
zeuss pisze:
Bemowo1 pisze:edek h4 - ciekawie wygląda ten wariant oznaczeń - jak widać zastosowane mierzenie dwukrotnie było miejscem przystanków.
bemowo1 zostaw sobie proszę Elliota na koniec nauki AT. Teoria Elliota jest złożona i bez podstaw AT lepiej się do niej nie zabierać. Ty łamiesz podstawowe zasady wyznaczaania fal i nie pytaj mnie co jest nie tak, od tego masz książkę. Te oznaczenia fal na chybił trafił co wyznaczasz to się największym filozofom nie śniły :P :563:
Maniek, Twoje oznaczenia - są błędne. INT H4 - najbardziej zdradliwy interwał ze względu na strefy czasowe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

zeuss pisze:
Bemowo1 pisze:edek h4 - ciekawie wygląda ten wariant oznaczeń - jak widać zastosowane mierzenie dwukrotnie było miejscem przystanków.
bemowo1 zostaw sobie proszę Elliota na koniec nauki AT. Teoria Elliota jest złożona i bez podstaw AT lepiej się do niej nie zabierać. Ty łamiesz podstawowe zasady wyznaczaania fal i nie pytaj mnie co jest nie tak, od tego masz książkę. Te oznaczenia fal na chybił trafił co wyznaczasz to się największym filozofom nie śniły :P :563:
Kolejny raz krytykujesz bez uzasadnienia (a były już przypadki kiedy miałem rację, a Ty stwierdziłeś, że to bzdury). Jeżeli nie potrafisz uzasadnić moich błędów - nie krytykuj.

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

ja to widzę tak - edek w górę, na razie okolice 1,3760, kiwi w górę 0,8650, kangur konsola, eur/aud - w dół, przy czym najbardziej jak dla mnie prawopodobny kiwi - tak na 90% i to chyba zagram - ale proszę się nie sugerować - ja cienki jestem, w konkursie mforex dopiero 30% zarobiłem a tam trzeba mieć 300% na tydzień :oops: no i parę MC mam za sobą...

Awatar użytkownika
maniek74
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniek74 »

atlanticos:
1. racja, wybicie dołka nie musi oznaczać korekty pędzącej, może to być np. korekta nieregularna, która będzie wyższa niż wierzchołek korekty A.

2. jest taka możliwość, że po fali 3 z mojego wykresu może to być również korekta pędząca na fali 4 ale jest tylko jedene problem. na korekta na fali 4 jest czasowa ponad 2 razy dłuższa niż korekta 2, także te założenie jest dla mnie mało prawdopodobne. nawet jeśli byłaby to korekta pędząca to ze szczytu (tam gdzie mam zakończenie fali A) mamy pięciofalowy ruch, który mógłby być zaliczony do ostatniej fali 5 co skutkowałoby i tak zakończeniem dużej piątki od szczytu na 1.3966.
atlanticos pisze:
maniek74 pisze:EURUSD Zgodze sie z zeusem, kombinujecie na siłę z tymi falami jak koń pod górę. Dla mnie pierwsza fala spadkowa jest ukończona i klarowna. Teraz znajdujemy się w korekcie. To, że wybiliśmy nowy dołek oznacza, że mamy korektę pędzącą, a nie tak jak większość widzi- nowy impuls. Tymbardziej znajdujemy się teraz na ważnym wsparciu, a więc tak łatwo na szybkie przebicie nie będzie.

po pierwsze nawet przy Twoim oznaczeniu wcale wybicie dołka nie musi oznaczać korekty pędzącej... a po drugie czemu według Ciebie po fali 3 z Twojego wykresu nie miałaby wystąpić korekta pędząca na fali 4 i tu gdzie Ty masz A nie może się kończyć dopiero 4? Liczę na argumenty... :564:
-- Dodano: sob 05-04-2014, 22:31 --

Bemowo powiedz mi co jest błędnego, o argumenty proszę ;)
Bemowo1 pisze:
Maniek, Twoje oznaczenia - są błędne. INT H4 - najbardziej zdradliwy interwał ze względu na strefy czasowe

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

H 8.
Wyjście dołem z kanału może spowodować kontynuację fali 3

- nie mamy 100% pewności gdzie zakończyła się ostatnia fala wzrostowa

-- Dodano: 05 kwie 2014, 23:43 --
maniek74 pisze:
Bemowo powiedz mi co jest błędnego, o argumenty proszę ;)
Bemowo1 pisze:
fala 4 zachodzi na falę 1 - jak wspomniałem h4 - zdradliwy interwał - wykres liniowy prawdę powie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

dsokol pisze:ja to widzę tak - edek w górę, na razie okolice 1,3760, kiwi w górę 0,8650, kangur konsola, eur/aud - w dół, przy czym najbardziej jak dla mnie prawopodobny kiwi - tak na 90% i to chyba zagram - ale proszę się nie sugerować - ja cienki jestem, w konkursie mforex dopiero 30% zarobiłem a tam trzeba mieć 300% na tydzień :oops: no i parę MC mam za sobą...
Zostaw prosze forex i idz zagrac sobie do kasyna albo w totolotka. Nie zaczynaj czytac zadnych ksiazek bo i tak ci nic nie dadza. Nigdynw zyciu nie czytalem tak glupiego posta a zanim mi odpiszesz przeczytaj i zastanow sie 100 razy nad tym co ci pogrubilem i jak nie bedziesz w stanie znalezc bledow no to jestes tym kim mysle...

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

dsokol pisze:ja to widzę tak - edek w górę, na razie okolice 1,3760, kiwi w górę 0,8650, kangur konsola, eur/aud - w dół, przy czym najbardziej jak dla mnie prawopodobny kiwi - tak na 90% i to chyba zagram - ale proszę się nie sugerować - ja cienki jestem, w konkursie mforex dopiero 30% zarobiłem a tam trzeba mieć 300% na tydzień :oops: no i parę MC mam za sobą...
Akurat wynik w konkursie nie jest żadną miarą ale nie rozumiem jednego - skoro edek w góre a kangur konsola to jakim cudem euroaudi może według Ciebie spadać ?

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Rexex akurat na fx wszystko jest mozliwe bo to rzut moneta wiec scenariusz kususa jest tak samo realny jak kazdy inny na swiecie :)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

DavidFx pisze:Rexex akurat na fx wszystko jest mozliwe bo to rzut moneta wiec scenariusz kususa jest tak samo realny jak kazdy inny na swiecie :)
Tylko że to nie jest mój scenariusz... zobacz kogo on zacytował a potem sie wypowiadaj.

Siedze od 2 godzin nad indexem dolara i zgłupiałem. Już nie mam koncepcji żadnej.

Zablokowany