DayTrading: Piątek 04.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 kwie 2014, 00:00

Wzrost
13
45%
Bez zmian
5
17%
Spadek
11
38%

Liczba głosów: 29

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 04.04.2014

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

Bemowo1 pisze:edek h4 - ciekawie wygląda ten wariant oznaczeń - jak widać zastosowane mierzenie dwukrotnie było miejscem przystanków.
bemowo1 zostaw sobie proszę Elliota na koniec nauki AT. Teoria Elliota jest złożona i bez podstaw AT lepiej się do niej nie zabierać. Ty łamiesz podstawowe zasady wyznaczaania fal i nie pytaj mnie co jest nie tak, od tego masz książkę. Te oznaczenia fal na chybił trafił co wyznaczasz to się największym filozofom nie śniły :P :563:

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

zeuss pisze:
Bemowo1 pisze:edek h4 - ciekawie wygląda ten wariant oznaczeń - jak widać zastosowane mierzenie dwukrotnie było miejscem przystanków.
bemowo1 zostaw sobie proszę Elliota na koniec nauki AT. Teoria Elliota jest złożona i bez podstaw AT lepiej się do niej nie zabierać. Ty łamiesz podstawowe zasady wyznaczaania fal i nie pytaj mnie co jest nie tak, od tego masz książkę. Te oznaczenia fal na chybił trafił co wyznaczasz to się największym filozofom nie śniły :P :563:
Zeuss jak widzisz edka średnioterminowo ?:)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Posiedziałem dzisiaj trochę nad tym Kangurem i powiem wam, że widzę tam jeszcze ze 2, 3 zielone świeczki tygodniowe. Ale wydaje mi się, że dolny korpus najbliższej, przyszłotygodniowej świeczki jeszcze nie został uformowany i po wystrzale w okolice poziomów 0.932 powinien być zjazd w okolice pivot point gdzieś do 0.92 -+ kilkanaście pipsów. Zanegowaniem tego scenariusza będzie utrzymanie ponad poziomem podwójnego szczytu kiedy to zadziała jak wsparcie. Wówczas obowiązywać będą już tylko longi do okolic kolejnego oporu w okolicach 0.95

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kusus pisze:Posiedziałem dzisiaj trochę nad tym Kangurem i powiem wam, że widzę tam jeszcze ze 2, 3 zielone świeczki tygodniowe. Ale wydaje mi się, że dolny korpus najbliższej, przyszłotygodniowej świeczki jeszcze nie został uformowany i po wystrzale w okolice poziomów 0.932 powinien być zjazd w okolice pivot point gdzieś do 0.92 -+ kilkanaście pipsów. Zanegowaniem tego scenariusza będzie utrzymanie ponad poziomem podwójnego szczytu kiedy to zadziała jak wsparcie. Wówczas obowiązywać będą już tylko longi do okolic kolejnego oporu w okolicach 0.95
czy do takiej analizy skłoniła Cię moja upartość apropo kangura i eur/aud ? :lol:

a jak widzicie edka? zostawilem na nim hedża z uwagi na te jazdy i którąś pozycję wolę zamknąć teraz z małą stratą, a drugą nadrobić.

co widzę ja:
poniedziałek indeksy małe odreagowanie - mielenie rzeźnika i ujka na obecnym poziomie, zostawiłem sobie tanio kupione pozycje na akcje Google i Tesli (eLki, a piątek zarabiały eSki - pozamykane).

wtorek - dalszy spadek indeksów i par jenowych (rzeźnik jak doleci do 170 będzie miło)

dalej - odreagowanie indeksów UP ? bo wciąż zakładam rzeźnika na UP na 175 w perspektywie 2-4 tygodni.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:
Kusus pisze:Posiedziałem dzisiaj trochę nad tym Kangurem i powiem wam, że widzę tam jeszcze ze 2, 3 zielone świeczki tygodniowe. Ale wydaje mi się, że dolny korpus najbliższej, przyszłotygodniowej świeczki jeszcze nie został uformowany i po wystrzale w okolice poziomów 0.932 powinien być zjazd w okolice pivot point gdzieś do 0.92 -+ kilkanaście pipsów. Zanegowaniem tego scenariusza będzie utrzymanie ponad poziomem podwójnego szczytu kiedy to zadziała jak wsparcie. Wówczas obowiązywać będą już tylko longi do okolic kolejnego oporu w okolicach 0.95
czy do takiej analizy skłoniła Cię moja upartość apropo kangura i eur/aud ? :lol:

a jak widzicie edka? zostawilem na nim hedża z uwagi na te jazdy i którąś pozycję wolę zamknąć teraz z małą stratą, a drugą nadrobić.

co widzę ja:
poniedziałek indeksy małe odreagowanie - mielenie rzeźnika i ujka na obecnym poziomie, zostawiłem sobie tanio kupione pozycje na akcje Google i Tesli (eLki, a piątek zarabiały eSki - pozamykane).

wtorek - dalszy spadek indeksów i par jenowych (rzeźnik jak doleci do 170 będzie miło)

dalej - odreagowanie indeksów UP ? bo wciąż zakładam rzeźnika na UP na 175 w perspektywie 2-4 tygodni.
Błagam, powiedz, że sobie teraz żartujesz ze mnie ... :)

Do tej analizy skłoniła mnie teoria fal pewnego Pana żyjącego w czasach starożytnej Grecji, której nauczyłem się w 2 klasie gimnazjum. Poza tym to analiza uwzględniająca i podtrzymująca mój sentyment na tej parze który nie zmienia się od 2 tygodni i nie zmieni się jeszcze przez kolejne 2, 3 tygodnie chyba, że zobacze powód na wykresie dla którego miałbym wciskać SELL na tej parze. Póki co kupowanie na wsparciach do odwołania.

Awatar użytkownika
maniek74
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniek74 »

EURUSD Zgodze sie z zeusem, kombinujecie na siłę z tymi falami jak koń pod górę. Dla mnie pierwsza fala spadkowa jest ukończona i klarowna. Teraz znajdujemy się w korekcie. To, że wybiliśmy nowy dołek oznacza, że mamy korektę pędzącą, a nie tak jak większość widzi- nowy impuls. Tymbardziej znajdujemy się teraz na ważnym wsparciu, a więc tak łatwo na szybkie przebicie nie będzie.
zeuss pisze:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

maniek74 pisze:EURUSD Zgodze sie z zeusem, kombinujecie na siłę z tymi falami jak koń pod górę. Dla mnie pierwsza fala spadkowa jest ukończona i klarowna. Teraz znajdujemy się w korekcie. To, że wybiliśmy nowy dołek oznacza, że mamy korektę pędzącą, a nie tak jak większość widzi- nowy impuls. Tymbardziej znajdujemy się teraz na ważnym wsparciu, a więc tak łatwo na szybkie przebicie nie będzie.
zeuss pisze:
Dlaczego czwórka zachodzi jedynke?
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

Awatar użytkownika
maniek74
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniek74 »

bo ma prawo, tak jak Putin do Krymu ;) błędnie by było jakby 4 zachodziło na 2 a w tym przypadku, który przedstawiłem jest wszystko ok

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

maniek74 pisze:EURUSD Zgodze sie z zeusem, kombinujecie na siłę z tymi falami jak koń pod górę. Dla mnie pierwsza fala spadkowa jest ukończona i klarowna. Teraz znajdujemy się w korekcie. To, że wybiliśmy nowy dołek oznacza, że mamy korektę pędzącą, a nie tak jak większość widzi- nowy impuls. Tymbardziej znajdujemy się teraz na ważnym wsparciu, a więc tak łatwo na szybkie przebicie nie będzie.

po pierwsze nawet przy Twoim oznaczeniu wcale wybicie dołka nie musi oznaczać korekty pędzącej... a po drugie czemu według Ciebie po fali 3 z Twojego wykresu nie miałaby wystąpić korekta pędząca na fali 4 i tu gdzie Ty masz A nie może się kończyć dopiero 4? Liczę na argumenty... :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
TGV2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TGV2 »

:idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi! 8)

Zablokowany