Kusus pisze:Posiedziałem dzisiaj trochę nad tym Kangurem i powiem wam, że widzę tam jeszcze ze 2, 3 zielone świeczki tygodniowe. Ale wydaje mi się, że dolny korpus najbliższej, przyszłotygodniowej świeczki jeszcze nie został uformowany i po wystrzale w okolice poziomów 0.932 powinien być zjazd w okolice pivot point gdzieś do 0.92 -+ kilkanaście pipsów. Zanegowaniem tego scenariusza będzie utrzymanie ponad poziomem podwójnego szczytu kiedy to zadziała jak wsparcie. Wówczas obowiązywać będą już tylko longi do okolic kolejnego oporu w okolicach 0.95
czy do takiej analizy skłoniła Cię moja upartość apropo kangura i eur/aud ?
a jak widzicie edka? zostawilem na nim hedża z uwagi na te jazdy i którąś pozycję wolę zamknąć teraz z małą stratą, a drugą nadrobić.
co widzę ja:
poniedziałek indeksy małe odreagowanie - mielenie rzeźnika i ujka na obecnym poziomie, zostawiłem sobie tanio kupione pozycje na akcje Google i Tesli (eLki, a piątek zarabiały eSki - pozamykane).
wtorek - dalszy spadek indeksów i par jenowych (rzeźnik jak doleci do 170 będzie miło)
dalej - odreagowanie indeksów UP ? bo wciąż zakładam rzeźnika na UP na 175 w perspektywie 2-4 tygodni.