DayTrading: Piątek 01.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 maja 2015, 00:00

Wzrost
9
36%
Bez zmian
4
16%
Spadek
12
48%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 01.05.2015

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

melpomena pisze:
Kusus pisze:Coś ty. Ogólnie pisałem.
Czemu o Tobie niby to miałoby być? :)
Biorąc pod uwagę tę dyskusję:
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p761071
chyba miałam prawo czuć się dotknięta, co? ;)
Czasem, gdy się niepotrzebnie wymachuje mieczem, to można niechcący ściąć i niewinnych. :idea:

A odnośnie mojej gry na demo, realu i kwot - stosuję zasadę głoszoną przez Ciebie (do której nota bene się sam nie stosujesz), że od chwalenia się wejściami (zarobkami i transakcjami) jest journal, a na dt wklejamy analizy. Prawda jest taka, że od lutego wolumen moich obrotów spadł - po tym, jak Iron do dnia dzisiejszego nie wypłacił mi sporej kwoty, co zmusiło mnie do otwarcia nowego rachunku u innego brokera (niestety - z nowymi środkami, więc zabawa zaczęła się od nowa). Ale może uda się pozyskać precedensowy wyrok dzięki temu :), co cieszy mnie z racji wykonywanego zawodu.
Pozdrowienia - i na razie bez odbioru, bo wybywam w górki.
Dobra. Dajmy spokój.
Do niczego nas to nie zaprowadzi...
Zupełnie nie myślałem o przytoczonej przez Ciebie dyskusji. Jakoś mi utkwiło to CMD w głowie bo jest to dla mnie oczywiste ze względu na to, że codziennie się tym posługuję ale absolutnie nie uderzyłem do Ciebie tym stwierdzeniem ani też nie skojarzyłem w tamtym momencie tej dyskusji więc wyluzuj ;]

Ładna pogoda - czas na rower.

A na Kangurze szykuje się gigantyczna luka w niedziele.
Nie sądziłem, że ten raport A.P. będzie aż tak odmienny od oczekiwań.

BTW: i jeszcze sprostuję "chwalenie" się jak to mówisz wejściami.
Ja się niczym nie chwalę - zauważ proszę, że wrzucam swoje analizy z pozycją przed ruchem i często gęsto okazują się błędne. Tu nie chodzi o chwalenie się czymkolwiek ale jakby każdy tak robił to wtedy wiedzielibyśmy ile warte są słowa każdego z nas bo każdy DayTrader ma stratne pozycje w ciągu dnia. I jak mi ktoś nagle wyskakuje z pyskiem i śmieje się ze stratnej pozycji to mam 100% pewności, że dotyczy go jedno z niżej wymienionych rzeczy:
- nie gra w realu
- nie jest warty rozmowy
- nie ma 18 lat
- dostał 1000 zł od mamy i przewalił
ŻADEN INWESTOR ANI TRADER ZARABIAJĄCY KASĘ NIGDY I PRZENIGDY NIE WYŚMIEJE BŁĘDU DRUGIEGO TRADERA a jeśli tak robi to znaczy, że należy bezwarunkowo i natychmiast przestać z tą osobą rozmawiać bo nie ma o czym.

No i jest niestety jedna wada takiego czegoś - forum się zmieniło - bardzo. Większość osób spędzających tu czas siedzi i tylko czeka na setupy i tak przykładowo kiedy od poniedziałku do czwartku miałem chyba ze 30 zyskownych pozycji pod rząd to wszyscy byli mili a jak nagle wszedłem w stratnego grida na Kangurze czego ja osobiście nie odczułem w ogóle bo straciłem tyle co nic - 12% zyskow z tygodnia - to nagle niektórzy zaczęli mnie chlastać liściem po mordzie i to pokazuje dobitnie poziom tego forum oraz to z kim tu siedzimy i rozmawiamy - większość to banda ściemniaczy, patałachów, lamerów, dzieci, wróżbitów i innych ... No i jak ktos traci 50% swojego depo na 1 pozycjo to.... Bez komentarza. Przykład Pana o nicku lutek który udowodnił, że osiągnął szczyt w ignorancji bezczelności i głupocie - Po serii zyskownych pozycji na podstawie moich analiz otworzył na ślepo Kangura - pewnie zobaczył na screenie, że nie mam SL - zrobił to samo - wycięło go porządnie i teraz ma do mnie pretensje.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2015, 11:03 przez Kusus, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

weekendowo... feel the beat :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=-IZoriNnWLE

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Irek47
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Irek47 »

MR. D pisze:
melpomena pisze:
Kusus pisze:pajacow ktorzy nie wiedza co to CMD w windowsie.
Dobrze rozumiem, że to w moją stronę?
Proponuję, byś więcej przebywał na świeżym powietrzu, bo te 70% nieskutecznych wejść wykańcza Cię nerwowo. A stres średnio działa na potencję...
Ja tez nie mam pojęcia co to CMD a mimo wszystko jakoś nie czuję się pajacem ;-) A Ty masz u mnie ogromny szacunek bo po FED gdzie cena machnęła o ponad 3% na edku to na początku ruchu napisałaś że obligacje pokazują początek korekty. Od tamtego momentu cały czas gapie się na obligacje i żadnej decyzji o otwarciu edka czy kabla nie podejmę zanim nie zerknę na obligacje ;-)

gdzie podgladacie obligacje live?

Awatar użytkownika
Maksimus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Maksimus »

Pytanie dla ogarniętych.

Panowie jak z tym dodrukiem euro? Na początku każdego miesiaca cisną w rynek 60mld Euro? czy jak?
Time is Money.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

tu weekendowe wojny wojenki, a plakac trzeba bo taki setup byl przegapiony na GBPCHF.... jechalem na GBPCAD, ale to przegapilem... pozostaje liczyc ze cofna na retest, ale malo prawdopodobne bo to az 250 pipsow... zasięg tej flagi jest kozacki wiec jednym ruchem tego nie powinni zrobic...moze jakas mniejsza flage na m30 lub h1 utworza i dopiero poleci dalej

gbpchf h1,h4
https://www.tradingview.com/x/bm6rKcJq/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

@Kusus
...
A na Kangurze szykuje się gigantyczna luka w niedziele.
Nie sądziłem, że ten raport A.P. będzie aż tak odmienny od oczekiwań.
...

Napisz proszę coś więcej (góra czy dół?)
byłem "wycięty" nieobecny (najgorsza obowiązek jaki można mieć w swoim życiu) a mam pozycje S na kangurze

pozdrawiam

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Zaba - funt do piachu ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Złoto dla zuchwałych :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

atlanticos pisze:tu weekendowe wojny wojenki, a plakac trzeba bo taki setup byl przegapiony na GBPCHF.... jechalem na GBPCAD, ale to przegapilem... pozostaje liczyc ze cofna na retest, ale malo prawdopodobne bo to az 250 pipsow... zasięg tej flagi jest kozacki wiec jednym ruchem tego nie powinni zrobic...moze jakas mniejsza flage na m30 lub h1 utworza i dopiero poleci dalej

gbpchf h1,h4
https://www.tradingview.com/x/bm6rKcJq/
a jak po wyborach funt pójdzie do góry a dodatkowo frank zacznie się osłabiać?

Nie ma takiej opcji wg Ciebie?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Rzeźnik możliwe ze teraz leci na 160. Funt do piachu ;)
Może GBP PLN doczekamy poniżej 5pln:)

Harry - dawaj wykres z kreska na 2000 pips. Aczkolwiek tez jestem za up na złocie to na teraz to marnie wygląda. A może ma tak wyglądać?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany