Dobra. Dajmy spokój.melpomena pisze:Biorąc pod uwagę tę dyskusję:Kusus pisze:Coś ty. Ogólnie pisałem.
Czemu o Tobie niby to miałoby być?
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p761071
chyba miałam prawo czuć się dotknięta, co?
Czasem, gdy się niepotrzebnie wymachuje mieczem, to można niechcący ściąć i niewinnych.
A odnośnie mojej gry na demo, realu i kwot - stosuję zasadę głoszoną przez Ciebie (do której nota bene się sam nie stosujesz), że od chwalenia się wejściami (zarobkami i transakcjami) jest journal, a na dt wklejamy analizy. Prawda jest taka, że od lutego wolumen moich obrotów spadł - po tym, jak Iron do dnia dzisiejszego nie wypłacił mi sporej kwoty, co zmusiło mnie do otwarcia nowego rachunku u innego brokera (niestety - z nowymi środkami, więc zabawa zaczęła się od nowa). Ale może uda się pozyskać precedensowy wyrok dzięki temu, co cieszy mnie z racji wykonywanego zawodu.
Pozdrowienia - i na razie bez odbioru, bo wybywam w górki.
Do niczego nas to nie zaprowadzi...
Zupełnie nie myślałem o przytoczonej przez Ciebie dyskusji. Jakoś mi utkwiło to CMD w głowie bo jest to dla mnie oczywiste ze względu na to, że codziennie się tym posługuję ale absolutnie nie uderzyłem do Ciebie tym stwierdzeniem ani też nie skojarzyłem w tamtym momencie tej dyskusji więc wyluzuj ;]
Ładna pogoda - czas na rower.
A na Kangurze szykuje się gigantyczna luka w niedziele.
Nie sądziłem, że ten raport A.P. będzie aż tak odmienny od oczekiwań.
BTW: i jeszcze sprostuję "chwalenie" się jak to mówisz wejściami.
Ja się niczym nie chwalę - zauważ proszę, że wrzucam swoje analizy z pozycją przed ruchem i często gęsto okazują się błędne. Tu nie chodzi o chwalenie się czymkolwiek ale jakby każdy tak robił to wtedy wiedzielibyśmy ile warte są słowa każdego z nas bo każdy DayTrader ma stratne pozycje w ciągu dnia. I jak mi ktoś nagle wyskakuje z pyskiem i śmieje się ze stratnej pozycji to mam 100% pewności, że dotyczy go jedno z niżej wymienionych rzeczy:
- nie gra w realu
- nie jest warty rozmowy
- nie ma 18 lat
- dostał 1000 zł od mamy i przewalił
ŻADEN INWESTOR ANI TRADER ZARABIAJĄCY KASĘ NIGDY I PRZENIGDY NIE WYŚMIEJE BŁĘDU DRUGIEGO TRADERA a jeśli tak robi to znaczy, że należy bezwarunkowo i natychmiast przestać z tą osobą rozmawiać bo nie ma o czym.
No i jest niestety jedna wada takiego czegoś - forum się zmieniło - bardzo. Większość osób spędzających tu czas siedzi i tylko czeka na setupy i tak przykładowo kiedy od poniedziałku do czwartku miałem chyba ze 30 zyskownych pozycji pod rząd to wszyscy byli mili a jak nagle wszedłem w stratnego grida na Kangurze czego ja osobiście nie odczułem w ogóle bo straciłem tyle co nic - 12% zyskow z tygodnia - to nagle niektórzy zaczęli mnie chlastać liściem po mordzie i to pokazuje dobitnie poziom tego forum oraz to z kim tu siedzimy i rozmawiamy - większość to banda ściemniaczy, patałachów, lamerów, dzieci, wróżbitów i innych ... No i jak ktos traci 50% swojego depo na 1 pozycjo to.... Bez komentarza. Przykład Pana o nicku lutek który udowodnił, że osiągnął szczyt w ignorancji bezczelności i głupocie - Po serii zyskownych pozycji na podstawie moich analiz otworzył na ślepo Kangura - pewnie zobaczył na screenie, że nie mam SL - zrobił to samo - wycięło go porządnie i teraz ma do mnie pretensje.