DayTrading: Piątek 01.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 maja 2015, 00:00

Wzrost
9
36%
Bez zmian
4
16%
Spadek
12
48%

Liczba głosów: 25

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 01.05.2015

Nieprzeczytany post autor: karnak »

highend pisze:Karnak, a mógłbyś obadać platynę? Tak apropo złota i srebra. Mnie osobiście podoba się ostatnia świeca weekly na platynie (odwrócony biały młot).

Co do edka - pełne poparcie :)

Co do indeksów - mam nadal mieszane uczucia - i choć aktualnie widzę jakieś tam wzrosty to jednak jestem za głębszą korektą. No ale może nie mam racji :) No ale jeśli np. złoto miałoby rosnąć (wbrew większości anali) to oprócz osłabienia dolara musiałoby coś jeszcze nastąpić (np. jakiś minikrach na giełdach :d ) - na przykład pokazany przez Ciebie wykres SP500 miesięczny i dwa wsparcia - to może zechcieliby zejść do tego niżej :564: bo broń Boże daleki jestem od twierdzenia, że na indeksach trend zmienia się w spadkowy (tylko korekcyjnie - ale może dużo korekcyjnie :p ).
Na Platynie o L na dłużej można pomyśleć dopiero po wybiciu oporu górą, co na tą chwilę daje poziom > 1153 - 1155:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

najbliższy tydzień upłynie raczej pod znakiem korekty na eurodolarze ;) powody są dwa - para na wykresie tygodniowym zatrzymała się tuż przed oporem, a wolumen wskazuje na dość mocne wykupienie, zatem jakikolwiek spadek jest bardzo mile widziany :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dzieki Karnak :) do oporu zatem blisko jest. Jeśli złoto i srebro maja zacząć rosnąć to zapewne i platyna dołączy. Kiedyś musza. Wiecznie spadać nie bedą.

Miłej nocki wszystkim :) odpoczęli na długim weekendzie?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

highend pisze: Miłej nocki wszystkim :) odpoczęli na długim weekendzie?
A tam długi. 3 dni wolnego, jak co tydzień. Mi dzisiejszy dzień zleciał na wyszukiwaniu literówek w magisterce, którą ostatecznie skończyłem i już z głowy. Ciężka praca, oczy od tego bolą. Lepiej się w wykres gapić :D

Highend, powodzenia na codziennym froncie w wojnie domowej. Czytam te Wasze dyskusje z uśmiechem :D

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Wojna sie skonczyla. Wygralo dobro :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany