DayTrading: Piątek 01.05.2015
Re: DayTrading: Piątek 01.05.2015
CMD - Czeka Mnie Depresja
(w sensie nie mnie, ale tego kto pisał o tym skrócie)

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Jak na edku zrobią Daily doji to będzie bosko ;-)
O ile nie spadnie na 300 - bo taki mam zasięg i wsparcie. Poziom "300" jako okrągła liczba to akurat przypadek.megaFX pisze:dzisiaj też dokupiłem na długotermonowe wzrosty kukurydzę (corn) myśle ze po dużej ostatnio korekcie jest to ilealny moment na długotermonowe wejście w kukurydzę, prognozy też są niezłe
Martwi mnie pszenica bo to wszystko razem chodzi. No ale zobaczymy.
-- Dodano: 01 maja 2015, 21:33 --
1.08 - to zasięg spadku edka, po dzisiejszej świeczce. Jakimś dziwnym przypadkiemMR. D pisze:Jak na edku zrobią Daily doji to będzie bosko ;-)

Jestem skłonny powróżyć, że edek sobie spadnie na 1.08, a potem poleci mocno UP. Pięknie zachowana symetria - znaczy równowaga

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
oiro pisze:kto obstawia ze dzis na dolarze świca dzienna będzie spadkowa?, Czyzby dziś miałbyć szyt na edku?

Nauka nauka nauka....... 

Coś ty. Ogólnie pisałem.melpomena pisze:Dobrze rozumiem, że to w moją stronę?Kusus pisze:pajacow ktorzy nie wiedza co to CMD w windowsie.
Proponuję, byś więcej przebywał na świeżym powietrzu, bo te 70% nieskutecznych wejść wykańcza Cię nerwowo. A stres średnio działa na potencję...
Czemu o Tobie niby to miałoby być?

BTW:
1. (w zasadzie nieskutecznych wejść mam 79%) - nie ma znaczenia to, że ma się 80% skuteczności czy też 80% nieskuteczności - ważne by ten procent był jak najbliżej 100% i był stały dla jednej z wartości - ale pewnie zrozumiesz to dopiero wtedy kiedy zainwestujesz jakieś prawdziwe pieniądze na FX bo po tym co napisałaś trudno mi będzie uwierzyć, że nie grasz na demo o ile w ogóle grasz- niestety
2. nie denerwuje się jak gram na FX
3. nie moja wina, że masz przykre doświadczenia z impotentami w życiu ale na serio nie musisz mnie obrażać.
Pewnie większość z was gra w oparciu o AT. Czyli rysujemy sobie linie wsparcia i oporu, formacje itp. Ja rózwnież stosuje te same metody oraz zasadę, kupuj na wsparciu i sprzedawaj na oporze.
Natomiast intryguje mnie kwestia tego, jak poznać czy dane wsparcie/opór zostanie przełamane?
Czy macie jakieś twarde zasady, które się oczywiście sprawdzają, że dane wsparcie/opór "pęknie"?
Czy to jest kwestia tylko własnej oceny rynku?
Na myśl przychodzi mi coś takiego - np. rynek dochodzi do oporu i sygnał na S będzie wtedy, jak ceny spadną poniżej poprzedniej świeczki.
Natomiast intryguje mnie kwestia tego, jak poznać czy dane wsparcie/opór zostanie przełamane?
Czy macie jakieś twarde zasady, które się oczywiście sprawdzają, że dane wsparcie/opór "pęknie"?
Czy to jest kwestia tylko własnej oceny rynku?
Na myśl przychodzi mi coś takiego - np. rynek dochodzi do oporu i sygnał na S będzie wtedy, jak ceny spadną poniżej poprzedniej świeczki.
Woolf: np na edku opór 1.10
Zakładałem ze pęknie bo testowany był 3 razy. Za czwartym razem widać było mocne parcie na północ. Normalnie czytając wykres. Bez magii i bez fibo. I bez wskaźników. Nie wydaje mi się to trudne.
Zakładałem ze pęknie bo testowany był 3 razy. Za czwartym razem widać było mocne parcie na północ. Normalnie czytając wykres. Bez magii i bez fibo. I bez wskaźników. Nie wydaje mi się to trudne.
Biorąc pod uwagę tę dyskusję:Kusus pisze:Coś ty. Ogólnie pisałem.
Czemu o Tobie niby to miałoby być?
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p761071
chyba miałam prawo czuć się dotknięta, co?

Czasem, gdy się niepotrzebnie wymachuje mieczem, to można niechcący ściąć i niewinnych.

A odnośnie mojej gry na demo, realu i kwot - stosuję zasadę głoszoną przez Ciebie (do której nota bene się sam nie stosujesz), że od chwalenia się wejściami (zarobkami i transakcjami) jest journal, a na dt wklejamy analizy. Prawda jest taka, że od lutego wolumen moich obrotów spadł - po tym, jak Iron do dnia dzisiejszego nie wypłacił mi sporej kwoty, co zmusiło mnie do otwarcia nowego rachunku u innego brokera (niestety - z nowymi środkami, więc zabawa zaczęła się od nowa). Ale może uda się pozyskać precedensowy wyrok dzięki temu

Pozdrowienia - i na razie bez odbioru, bo wybywam w górki.