DayTrading: Czwartek 29.10.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 paź 2015, 00:00

Wzrost
7
37%
Bez zmian
3
16%
Spadek
9
47%

Liczba głosów: 19

ramib
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 29.10.2015

Nieprzeczytany post autor: ramib »

haha dobry tekst. wkurza mnie tylko to, że ta złotówka to takie gówno a nie waluta, już dawno poniżej 4 zł powinna być.
czy ktoś coś widzi na h1 na edku? czy tylko ja gówno widzę? d1 skończy się korektą. do połowy świeczki dziennej nie dojechali, więc spadek nie jest zanegowany, pytanie czy pójdą wyżej czy iść już w eski

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

Mpapiez pisze:
nowy joker pisze:Lutek Ty jesteś jebniety popatrz na daxa durniu jak się zachowuje a później pisz ze jedziemy S czy L ja widzę ze dax lada chwila puści 11000
Joker już chyba popusciłeś prosty człeku :D :D :D :D

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

atlanticos pisze:wiem jedno...kopiesz się z Marianem - a Marian jak kopnie to światło zgaśnie na stadionie więc powodzenia... :mrgreen:
Skoro Euro to śmieć, unia ma się rozpaść z powodu imigrantów no to.... ... to co wtedy? zniknie EUR/USD z wykresów? ;)
zniknie EUR i każdy kraj wróci do swojej waluty? ;) i będziemy grali DEM/USD? ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

karnak pisze:
highend pisze:patrze na edka monthly i co widzę....
to co wrzucam.

żeby uwierzyć w S edek musiałby spaść poniżej czarnej linii - tj. 1.073

w przeciwnym razie idzie do góry - targety widać :), a FED kłamie jak z nut o podwyżce stóp.

generalnie sytuacja jest jakby patowa.... edek sobie idzie bokiem ;) ale w końcu wywali ostro rzecz jasna.
Twój pomysł moim okiem:
byś chociaż narysował strzałkę do góry :p
bo w tej postaci to ja odczytuje że spadnie do piekła :roll:
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

acha, złoto wychodziło mi 1144 jako wsparcie i pykło. Ciekawe co zrobi jutro.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:
atlanticos pisze:wiem jedno...kopiesz się z Marianem - a Marian jak kopnie to światło zgaśnie na stadionie więc powodzenia... :mrgreen:
Skoro Euro to śmieć, unia ma się rozpaść z powodu imigrantów no to.... ... to co wtedy? zniknie EUR/USD z wykresów? ;)
zniknie EUR i każdy kraj wróci do swojej waluty? ;) i będziemy grali DEM/USD? ;)

ale czemu Ty widzisz od razu armageddon? Czemu wg Ciebie euro nie moze spasc sobie do 0.8 czy 0.7 i tam konsolidowac 2 lata w przedziale powiedzmy 0.8 - 1,0.... Obecnie jest droższe od dolara i mocno przewartościowane nadal. Ono nie musi znikac....musi po prostu swoja realna wartosc osiagnac - wiem ze Ty bys widzial euro niemal 2 razy drozsze od dolara (niedawne prognozy na 1.75 wrzucales) ale nie powtarzaj tego za czesto bo ze smiechu pod stol wpadne.... :D :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

może, pewnie, że może. Wszystko może. Ale najpierw musi 1.073 paść (dla pewności). Na razie ja widzę edka na wsparciu na którym dzisiaj odbił. Jak będzie chciał spadać na 0.8 to uwierz - zobaczę to i zareaguję odpowiednio. Daleko mi do zaklinania wykresów i naginania rzeczywistości.

a tak na marginesie - liczyłeś jaka jest sprawdzalność flag, trójkątów itp ? na pewno nie jest to 100% - w to nie uwierzę... musi to być wartość 70-80% żeby dało się na FX zarabiać. Dobrze myślę?
Ostatnio zmieniony 29 paź 2015, 22:43 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Jones pisze:
karnak pisze:
highend pisze:patrze na edka monthly i co widzę....
to co wrzucam.

żeby uwierzyć w S edek musiałby spaść poniżej czarnej linii - tj. 1.073

w przeciwnym razie idzie do góry - targety widać :), a FED kłamie jak z nut o podwyżce stóp.

generalnie sytuacja jest jakby patowa.... edek sobie idzie bokiem ;) ale w końcu wywali ostro rzecz jasna.
Twój pomysł moim okiem:
byś chociaż narysował strzałkę do góry :p
bo w tej postaci to ja odczytuje że spadnie do piekła :roll:
hej
Tak powinna być tam strzałka do góry, bo liczę na odbicie, ale w kontekście wywodów highenda wydawało mi się to oczywiste. :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

karnak pisze: Tak powinna być tam strzałka do góry, bo liczę na odbicie, ale w kontekście wywodów highenda wydawało mi się to oczywiste. :)
Jeśli ma iść edek do góry to mielibyśmy zakończenie fali nr 2 spadkowej .... bo koniec fali nr 1 wzrostowej był na 1.17 edka. Zobaczymy.

Jak to się ma w kontekście indeksów? Masz jakieś wsparcia czy poleciało? WIG20 np?

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze: a tak na marginesie - liczyłeś jaka jest sprawdzalność flag, trójkątów itp ? na pewno nie jest to 100% - w to nie uwierzę... musi to być wartość 70-80% żeby dało się na FX zarabiać. Dobrze myślę?
z trójkątami jest różnie natomiast flagi to wg mnie najskuteczniejsze formacje z bardzo dużą skutacznością po wybiciu - głównie dlatego że nie mają dwoch kierunkow... nie sa formacjami i kontynuacji i odwrocenia, a tylko potwierdzaja trend

tylko pamietaj jedno... jak wrzucam wykres to Ty widzisz tylko to co ja chce Ci pokazac(czesc mojej analizy)...ja widze jeszcze kilka innych czynników, ktorych nie musze i nie chce pokazywac bo po co
Ostatnio zmieniony 29 paź 2015, 22:51 przez atlanticos, łącznie zmieniany 2 razy.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany