DayTrading: Czwartek 29.10.2015
Re: DayTrading: Czwartek 29.10.2015
eurJPY 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
witam na takie zdanie się natknąłem nie wiem czy dobrze mogę je rozumieć:
Dolar będzie się też umacniał do japońskiego jena. Nie jest wykluczone, że para USD/JPY mocnego kopa dostanie jutro rano, gdy zakończy się jednodniowe posiedzenie Banku Japonii. Nie jest wykluczone, że na tym posiedzeniu zapadnie decyzja o dalszym wspieraniu tamtejszej gospodarki przez bank centralny.
tzn. że usd /jpy dostanie kopa tzn. że wykres tej pary będzie szedł w górę tak ???
Dolar będzie się też umacniał do japońskiego jena. Nie jest wykluczone, że para USD/JPY mocnego kopa dostanie jutro rano, gdy zakończy się jednodniowe posiedzenie Banku Japonii. Nie jest wykluczone, że na tym posiedzeniu zapadnie decyzja o dalszym wspieraniu tamtejszej gospodarki przez bank centralny.
tzn. że usd /jpy dostanie kopa tzn. że wykres tej pary będzie szedł w górę tak ???
Też obserwuję gaz pod eL, ale cały czas zwlekam, a in cały czas spada, 2 razy się przejechałem, więc może do trzech razy sztuka. Kiedyś musi zacząć rosnąć. I poluję na eSki na NASDAQU i S&P, mają pewne problemy żeby dalej rosnąć, zobaczymy. No i kawę też mam eLkę. Wczoraj złapałem 215 pipsów na ropie, jakoś nie mam cierpliwości żeby to trzymać kilka dnihighend pisze:Natural Gas. Jeśli L to własnie teraz. Fibo 423 pyknięte - podgląd z H1. Aptekarska precyzja.
A jeśli dalej będzie spadał to zwątpię![]()
![]()
ktoś chce niech próbuje. Gas szoruje po dnie. Do zera nie spadnie. Nie wiem ile może jeszcze spaść.
W sumie ryzyko na L jest niewielkie. No chyba, że się będzie bujał bokiem.
mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że świeca weekly zrobi młotek. Jutro

BOJ nie będzie drukował więcej. więc usd/jpy w dół ed do góry.atlanticos pisze:ramib pisze:spodziewasz się jakiegoś większego cyrku?atlanticos pisze:pamietajcie ze jutro zamykamy swieczki miesieczne...
a widziales kalendarz? najpierw BOJ potem inflacja ze strefy euro... bedzie, bedzie zabawa, bedzie sie dzialo...
obecnie nie mam pozycji na edku ale pachnie mi zamknieciem miesiecznej swiecy bardzo nisko bez cienia od dolu... to by sie wpasowalo w moje przewidywania co do kolejnego miesiaca, ale zobaczymy...
Sprzedaż detaliczna w Europie mocno w górę, samochody mega się sprzedają.
Miesięczna na eur/usd może być doji lub zielona

The only way is up
po co ten sarkazm, poważnie pytałem.TsunamiPL pisze:
BOJ nie będzie drukował więcej. więc usd/jpy w dół ed do góry.
Sprzedaż detaliczna w Europie mocno w górę, samochody mega się sprzedają.
Miesięczna na eur/usd może być doji lub zielona
patrze na edka monthly i co widzę....
to co wrzucam.
żeby uwierzyć w S edek musiałby spaść poniżej czarnej linii - tj. 1.073
w przeciwnym razie idzie do góry - targety widać
, a FED kłamie jak z nut o podwyżce stóp.
generalnie sytuacja jest jakby patowa.... edek sobie idzie bokiem
ale w końcu wywali ostro rzecz jasna.
to co wrzucam.
w przeciwnym razie idzie do góry - targety widać

generalnie sytuacja jest jakby patowa.... edek sobie idzie bokiem

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- atlanticos
- Maniak
masz edka miesiecznego którego jakiś czas temu tu wrzucałem i możesz powoli sie rozglądac za monopolowym... akurat na gwiazdke mi podesleszhighend pisze:patrze na edka monthly i co widzę....
to co wrzucam.
w przeciwnym razie idzie do góry - targety widać, a FED kłamie jak z nut o podwyżce stóp.
generalnie sytuacja jest jakby patowa.... edek sobie idzie bokiemale w końcu wywali ostro rzecz jasna.

https://www.tradingview.com/x/RGYR26HT/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
-
- Stały bywalec
No to mamy nowe pojęcie w AT - 'strefa whisky'. W zasadzie działa w każdym wypadku bo urżnąć się można z radości albo smutku
.

na swoim wykresie pokazałeś 1.20 z dopiskiem "5% szans na przejście tej strefy".atlanticos pisze: masz edka miesiecznego którego jakiś czas temu tu wrzucałem i możesz powoli sie rozglądac za monopolowym... akurat na gwiazdke mi podeslesz
Skoro podobno tylko 5% ludzi zarabia na forexie, to ja jestem o 1.20 spokojny

wystarczy jakieś 1.23 - 1.24 aby przetestować dolną bandę dużego trójkąta - czyż nie? I tam można pewnie S walić...
czy na swoim wykresie uwzględniłeś mniej więcej kiedy edek przestanie być drukowany?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
jak Ci edka dodrukują w grudniu to masz strefę whisky jak w banku. jak podniosą stopy to też. do niedawna nie wierzyłem w to, ale ostatnie dane powodują, że grudzień na moje to 50/50