DayTrading: Czwartek 29.10.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 paź 2015, 00:00

Wzrost
7
37%
Bez zmian
3
16%
Spadek
9
47%

Liczba głosów: 19

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 29.10.2015

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

coolcov pisze:
_Kerad_ pisze:
coolcov pisze:Zjazd na danych był tylko próbą przetestowania podaży przez profesjonalistów.
Dzięki Highend za wyrazy uznania. Dalej mam L.

zobacz na M15 (formacja podwójny szczyt)
i lepiej tnij straty

a jak anty-wskaźnik widzi L to ja załadowałem depo na S
I widzisz teraz jakiś podwójny szczyt Kolego?
Mogłeś przeczytać to co pisałem dziś rano.
Pozdrawiam
no widzisz tak to bywa w życiu tworzą się formacje i czasami są negowane (pisząc post chciałem zwrócić uwagę że może byc taki scenariusz) mam nadzieje że rozumiesz ....

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

ramib pisze:jak Ci edka dodrukują w grudniu to masz strefę whisky jak w banku. jak podniosą stopy to też. do niedawna nie wierzyłem w to, ale ostatnie dane powodują, że grudzień na moje to 50/50 :)
podniesienie stóp z 0.25 na 0.35 spowoduje, że dolar się nagle umocni w kosmos? Przecież już się mega umocnił od maja 2014 do teraz.... Rozumiem jakby stopy podnieśli do 1 czy 2% :D bajki bajkami, FED mógłby je dzieciakom opowiadać.

dodrukują edka więcej? może tak, może nie... zazwyczaj wychodzi Mario - edek leci w dół, wychodzo Yellen - edek leci w dół... to kiedy k**a mać ma rosnąć? :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

ramib
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramib »

highend pisze:
ramib pisze:jak Ci edka dodrukują w grudniu to masz strefę whisky jak w banku. jak podniosą stopy to też. do niedawna nie wierzyłem w to, ale ostatnie dane powodują, że grudzień na moje to 50/50 :)
podniesienie stóp z 0.25 na 0.35 spowoduje, że dolar się nagle umocni w kosmos? Przecież już się mega umocnił od maja 2014 do teraz.... Rozumiem jakby stopy podnieśli do 1 czy 2% :D bajki bajkami, FED mógłby je dzieciakom opowiadać.

dodrukują edka więcej? może tak, może nie... zazwyczaj wychodzi Mario - edek leci w dół, wychodzo Yellen - edek leci w dół... to kiedy k**a mać ma rosnąć? :d
lecimy na przesłankach, ale podaj mi chociaż jedną przesłankę w europie, która by dawała szanse na umocnienie euro, cokolwiek co powodowałoby że euro powinno się umocnić. dolar nie musi spektakularnie się umacniać, żeby edek leciał, wystarczy że euro jest gówno warte i sytuacja w unii jest słaba

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ramib pisze:ale podaj mi chociaż jedną przesłankę w europie, która by dawała szanse na umocnienie euro, cokolwiek co powodowałoby że euro powinno się umocnić. dolar nie musi spektakularnie się umacniać, żeby edek leciał, wystarczy że euro jest gówno warte i sytuacja w unii jest słaba
oczywiście fundamentalnie masz rację, ja jednak widzę szansę dużą korektę na weekly do 1.20 - 1.25 może nawet.
ale co będzie zobaczymy.
No i gdzie jest Karnak i jego wsparcia bo bym polookał...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:
a po co ma rosnac...po co ciagle szukasz gry przeciw bankom centralnym na wszystkich parach po kolei....nie zastanawiaj sie kiedy ma rosnac tylko bierz ze stolu S jak daja....trend bedzie trwal kolejny rok to na kazdej korekcie bedzie go odwracal jak to mialo miejsce na edku i kangurze przez ostatnie kilka miesiecy?
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

highend pisze:patrze na edka monthly i co widzę....
to co wrzucam.

żeby uwierzyć w S edek musiałby spaść poniżej czarnej linii - tj. 1.073

w przeciwnym razie idzie do góry - targety widać :), a FED kłamie jak z nut o podwyżce stóp.

generalnie sytuacja jest jakby patowa.... edek sobie idzie bokiem ;) ale w końcu wywali ostro rzecz jasna.
Twój pomysł moim okiem:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

highend pisze:[
oczywiście fundamentalnie masz rację, ja jednak widzę szansę dużą korektę na weekly

duża korekta to sie wlasnie zakonczyla :) trwała pół roku a i tak przegapiles ja? :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze: a po co ma rosnac...po co ciagle szukasz gry przeciw bankom centralnym na wszystkich parach po kolei....nie zastanawiaj sie kiedy ma rosnac tylko bierz ze stolu S jak daja....trend bedzie trwal kolejny rok to na kazdej korekcie bedzie go odwracal jak to mialo miejsce na edku i kangurze przez ostatnie kilka miesiecy?
no akurat na edku przez ostatnie kilka miesięcy można było na eLkach duuuużo zarobić :)
ale przyznaję, że rację masz :) na kangurze też jest aktualnie ciekawa sytuacja pod L, ale to się dopiero potwierdzi (bądź nie) za jakiś czas.... nadal widzę szansę na 0.75 na kangurku.

-- Dodano: 29 paź 2015, 22:13 --
atlanticos pisze: duża korekta to sie wlasnie zakonczyla :) trwała pół roku a i tak przegapiles ja? :shock: :shock: :shock:
nic nie przegapiłem :) skąd wiesz, że się zakończyła - bazujesz tylko na wyjściu dołem z Twojej flagi?

-- Dodano: 29 paź 2015, 22:16 --
karnak pisze: Twój pomysł moim okiem:
czyli dobrze wyszło mi wsparcie na edku 1.08xxx :) I kolega Coolcov też dobrze pisał.

-- Dodano: 29 paź 2015, 22:20 --

a zresztą może zostawmy Edka - to drażliwy temat i forum się kłóci ;)

EURGBP - jest szansa na ten ORGR na weekly czy nie bardzo? Ktoś się wypowie?

WIG20 i ogólnie indeksy - nie bardzo chcą rosnąć... coś się dalej kroi w dół czy ściema? :)

ramib
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramib »

"wsparcia na 1.08xxx nie testowaliśmy jeszcze, czyli tam wrócimy? to czekam :D
moim zdaniem rynek rządzi się prawami fundamentalnymi, zwłaszcza jeśli chodzi o ygodnie, miesiące, lata.
technika jest dobra do wszystkiego poniżej miesięcznych tf. zwłaszcza na niskich. dlatego długoterminowo staram się patrzeć fundamentalnie :) za to poziomy wyznaczamy technicznie :roll:
Ostatnio zmieniony 29 paź 2015, 22:23 przez ramib, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

highend pisze:
atlanticos pisze: a po co ma rosnac...po co ciagle szukasz gry przeciw bankom centralnym na wszystkich parach po kolei....nie zastanawiaj sie kiedy ma rosnac tylko bierz ze stolu S jak daja....trend bedzie trwal kolejny rok to na kazdej korekcie bedzie go odwracal jak to mialo miejsce na edku i kangurze przez ostatnie kilka miesiecy?
no akurat na edku przez ostatnie kilka miesięcy można było na eLkach duuuużo zarobić :)
ale przyznaję, że rację masz :) na kangurze też jest aktualnie ciekawa sytuacja pod L, ale to się dopiero potwierdzi (bądź nie) za jakiś czas.... nadal widzę szansę na 0.75 na kangurku.

-- Dodano: 29 paź 2015, 22:13 --
atlanticos pisze: duża korekta to sie wlasnie zakonczyla :) trwała pół roku a i tak przegapiles ja? :shock: :shock: :shock:
nic nie przegapiłem :) skąd wiesz, że się zakończyła - bazujesz tylko na wyjściu dołem z Twojej flagi?
co do kangura to :mrgreen:
kangaroo d1
https://www.tradingview.com/x/yBeLrdxe/

a co do wyjścia z flagi to nie tylko na tym bazuje... wiem jedno...kopiesz się z Marianem - a Marian jak kopnie to światło zgaśnie na stadionie więc powodzenia... :mrgreen:

Zablokowany