no widzisz tak to bywa w życiu tworzą się formacje i czasami są negowane (pisząc post chciałem zwrócić uwagę że może byc taki scenariusz) mam nadzieje że rozumiesz ....coolcov pisze:I widzisz teraz jakiś podwójny szczyt Kolego?_Kerad_ pisze:coolcov pisze:Zjazd na danych był tylko próbą przetestowania podaży przez profesjonalistów.
Dzięki Highend za wyrazy uznania. Dalej mam L.
zobacz na M15 (formacja podwójny szczyt)
i lepiej tnij straty
a jak anty-wskaźnik widzi L to ja załadowałem depo na S
Mogłeś przeczytać to co pisałem dziś rano.
Pozdrawiam
DayTrading: Czwartek 29.10.2015
Re: DayTrading: Czwartek 29.10.2015
podniesienie stóp z 0.25 na 0.35 spowoduje, że dolar się nagle umocni w kosmos? Przecież już się mega umocnił od maja 2014 do teraz.... Rozumiem jakby stopy podnieśli do 1 czy 2%ramib pisze:jak Ci edka dodrukują w grudniu to masz strefę whisky jak w banku. jak podniosą stopy to też. do niedawna nie wierzyłem w to, ale ostatnie dane powodują, że grudzień na moje to 50/50

dodrukują edka więcej? może tak, może nie... zazwyczaj wychodzi Mario - edek leci w dół, wychodzo Yellen - edek leci w dół... to kiedy k**a mać ma rosnąć?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
lecimy na przesłankach, ale podaj mi chociaż jedną przesłankę w europie, która by dawała szanse na umocnienie euro, cokolwiek co powodowałoby że euro powinno się umocnić. dolar nie musi spektakularnie się umacniać, żeby edek leciał, wystarczy że euro jest gówno warte i sytuacja w unii jest słabahighend pisze:podniesienie stóp z 0.25 na 0.35 spowoduje, że dolar się nagle umocni w kosmos? Przecież już się mega umocnił od maja 2014 do teraz.... Rozumiem jakby stopy podnieśli do 1 czy 2%ramib pisze:jak Ci edka dodrukują w grudniu to masz strefę whisky jak w banku. jak podniosą stopy to też. do niedawna nie wierzyłem w to, ale ostatnie dane powodują, że grudzień na moje to 50/50bajki bajkami, FED mógłby je dzieciakom opowiadać.
dodrukują edka więcej? może tak, może nie... zazwyczaj wychodzi Mario - edek leci w dół, wychodzo Yellen - edek leci w dół... to kiedy k**a mać ma rosnąć?
oczywiście fundamentalnie masz rację, ja jednak widzę szansę dużą korektę na weekly do 1.20 - 1.25 może nawet.ramib pisze:ale podaj mi chociaż jedną przesłankę w europie, która by dawała szanse na umocnienie euro, cokolwiek co powodowałoby że euro powinno się umocnić. dolar nie musi spektakularnie się umacniać, żeby edek leciał, wystarczy że euro jest gówno warte i sytuacja w unii jest słaba
ale co będzie zobaczymy.
No i gdzie jest Karnak i jego wsparcia bo bym polookał...
- atlanticos
- Maniak
a po co ma rosnac...po co ciagle szukasz gry przeciw bankom centralnym na wszystkich parach po kolei....nie zastanawiaj sie kiedy ma rosnac tylko bierz ze stolu S jak daja....trend bedzie trwal kolejny rok to na kazdej korekcie bedzie go odwracal jak to mialo miejsce na edku i kangurze przez ostatnie kilka miesiecy?highend pisze:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Twój pomysł moim okiem:highend pisze:patrze na edka monthly i co widzę....
to co wrzucam.
żeby uwierzyć w S edek musiałby spaść poniżej czarnej linii - tj. 1.073
w przeciwnym razie idzie do góry - targety widać, a FED kłamie jak z nut o podwyżce stóp.
generalnie sytuacja jest jakby patowa.... edek sobie idzie bokiemale w końcu wywali ostro rzecz jasna.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- atlanticos
- Maniak
highend pisze:[
oczywiście fundamentalnie masz rację, ja jednak widzę szansę dużą korektę na weekly
duża korekta to sie wlasnie zakonczyla

no akurat na edku przez ostatnie kilka miesięcy można było na eLkach duuuużo zarobićatlanticos pisze: a po co ma rosnac...po co ciagle szukasz gry przeciw bankom centralnym na wszystkich parach po kolei....nie zastanawiaj sie kiedy ma rosnac tylko bierz ze stolu S jak daja....trend bedzie trwal kolejny rok to na kazdej korekcie bedzie go odwracal jak to mialo miejsce na edku i kangurze przez ostatnie kilka miesiecy?

ale przyznaję, że rację masz

-- Dodano: 29 paź 2015, 22:13 --
nic nie przegapiłematlanticos pisze: duża korekta to sie wlasnie zakonczylatrwała pół roku a i tak przegapiles ja?
![]()
![]()

-- Dodano: 29 paź 2015, 22:16 --
czyli dobrze wyszło mi wsparcie na edku 1.08xxxkarnak pisze: Twój pomysł moim okiem:

-- Dodano: 29 paź 2015, 22:20 --
a zresztą może zostawmy Edka - to drażliwy temat i forum się kłóci

EURGBP - jest szansa na ten ORGR na weekly czy nie bardzo? Ktoś się wypowie?
WIG20 i ogólnie indeksy - nie bardzo chcą rosnąć... coś się dalej kroi w dół czy ściema?

"wsparcia na 1.08xxx nie testowaliśmy jeszcze, czyli tam wrócimy? to czekam 
moim zdaniem rynek rządzi się prawami fundamentalnymi, zwłaszcza jeśli chodzi o ygodnie, miesiące, lata.
technika jest dobra do wszystkiego poniżej miesięcznych tf. zwłaszcza na niskich. dlatego długoterminowo staram się patrzeć fundamentalnie
za to poziomy wyznaczamy technicznie 

moim zdaniem rynek rządzi się prawami fundamentalnymi, zwłaszcza jeśli chodzi o ygodnie, miesiące, lata.
technika jest dobra do wszystkiego poniżej miesięcznych tf. zwłaszcza na niskich. dlatego długoterminowo staram się patrzeć fundamentalnie

Ostatnio zmieniony 29 paź 2015, 22:23 przez ramib, łącznie zmieniany 1 raz.
- atlanticos
- Maniak
co do kangura tohighend pisze:no akurat na edku przez ostatnie kilka miesięcy można było na eLkach duuuużo zarobićatlanticos pisze: a po co ma rosnac...po co ciagle szukasz gry przeciw bankom centralnym na wszystkich parach po kolei....nie zastanawiaj sie kiedy ma rosnac tylko bierz ze stolu S jak daja....trend bedzie trwal kolejny rok to na kazdej korekcie bedzie go odwracal jak to mialo miejsce na edku i kangurze przez ostatnie kilka miesiecy?
ale przyznaję, że rację maszna kangurze też jest aktualnie ciekawa sytuacja pod L, ale to się dopiero potwierdzi (bądź nie) za jakiś czas.... nadal widzę szansę na 0.75 na kangurku.
-- Dodano: 29 paź 2015, 22:13 --
nic nie przegapiłematlanticos pisze: duża korekta to sie wlasnie zakonczylatrwała pół roku a i tak przegapiles ja?
![]()
![]()
skąd wiesz, że się zakończyła - bazujesz tylko na wyjściu dołem z Twojej flagi?

kangaroo d1
https://www.tradingview.com/x/yBeLrdxe/
a co do wyjścia z flagi to nie tylko na tym bazuje... wiem jedno...kopiesz się z Marianem - a Marian jak kopnie to światło zgaśnie na stadionie więc powodzenia...