myślę że jest pewne prawdopodobieństwo aby stwierdzić że edek zmienił kierunek średnioterminowy, skoro Niemcy podali dobre dane i być może bieżący kurs wymiany jest wystarczający
i wobec strategii dla edka jako follow trend będę dokładał cząstkowe pozycje na korektach
pr7emo pisze:apetyczna świeczka h4 na edku
po dobrych danych od zachodniego sąsiada niewątpliwie złotówka powinna zyskiwać na sile
lokalnie obrona 70-75 a potem to już psychol 1.35 i znane 1.3540-70, póki co na tyle wystarczy
jestem za, czekam na dane jeszcze do 10.00 i zostawiam wszystko aż do danych o USD
USD też raczej pomoże bo oczekiwania wzrostowe dla edka.. więc przynajmniej na tym warto pojechać, a jak dojdą do tego ci co szukają sygnałów AT to może pociągnąć (pomijając to czy korekcyjnie czy nie). Jeśli moje podejście do danych nie zawiedzie to do publikacji danych USA warto edka L a na danych to jeśli będzie spory wzrost do nich warto zamykać Lki bo dane zgodne to może być S faktów i powrót do trendu, a jak dane przeciwne to wiadomo.
Myślę, że 1.35 może złapać, a wyżej to już dla DT extra prezent, ci co dłużej grają niech trybią