Dziękuję za odp i wskazówkę. Pozdro!Woolf pisze:Jak dla mnie, na pierwszy rzut oka, to otwierasz za duże pozycje w stosunku do kapitału. Max strata na jednej pozycji to 0,5 -1% kapitału.Prist pisze:Cześć,
offtopic,
wstawiam linka do mojego myfxbooka. Wiem że jest lipa i proszę o konstruktywną krytykę. Pozdrawiam
https://www.myfxbook.com/portfolio/finder/1793484
DayTrading: Czwartek 22.09.2016
Re: DayTrading: Czwartek 22.09.2016
karma zatoczy koło i je...e Cię w czoło
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
spoczko, loozik, ale się uśmiałem jak to przeczytałem... dobry humor na spontoniewarmia pisze:Wulgaryzmy? nigdy w życiu mi się nie zdażył ani jeden.
Ale wracając do tematu :
Sell 132.23

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
a to będzie ten piaty przypadek po 4 dobrychwarmia pisze:Wulgaryzmy? nigdy w życiu mi się nie zdażył ani jeden.
Ale wracając do tematu :
Sell 132.23
a... target 130.92 ( na teraz- wraz z biegiem czasu nizej)
stop 132.40(+/- 0.1)
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
yankes
2171 sell 
dax 10685 sell

dax 10685 sell
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2016, 16:09 przez TGV2, łącznie zmieniany 1 raz.
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi!
Nie bądź głupi!

Najpierw się zastanów , potem oblicz ( stopę zwrotu) , poczekaj na realizację ... podziękujFarciarz pisze:a to będzie ten piaty przypadek po 4 dobrychwarmia pisze:Wulgaryzmy? nigdy w życiu mi się nie zdażył ani jeden.
Ale wracając do tematu :
Sell 132.23
stop 132.40(+/- 0.1)
Bo mozesz nie miec następnej okazji.
na co mam patrzeć na stop 132,40warmia pisze:Najpierw się zastanów , potem oblicz ( stopę zwrotu) , poczekaj na realizację ... podziękujFarciarz pisze:a to będzie ten piaty przypadek po 4 dobrychwarmia pisze:Wulgaryzmy? nigdy w życiu mi się nie zdażył ani jeden.
Ale wracając do tematu :
Sell 132.23
stop 132.40(+/- 0.1)
Bo mozesz nie miec następnej okazji.

L 132,07 SL 131,95 TP 133,10
Oblicz sobie do tego

Ostatnio zmieniony 22 wrz 2016, 16:14 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
A teraz to nawet ... przeproś... TomaszuFarciarz pisze:
na co mam patrzeć na stop 132,40
- fx-technik
- Fanatyk
Żeby poprawnie ocenić twoją grę, to musielibyśmy się spotkać na np. Teamviewer, i wtedy bym zobaczył twój system i twoje trady, i dopiero wtedy bym ci mógł powiedzieć co robisz dobrze, a co źle. Procent ryzyka nie jest czynnikiem decydującym o niczym, o ile ryzykujesz tyle, ile cię stać stracić bez bólu.Prist pisze:Dziękuję za odp i wskazówkę. Pozdro!Woolf pisze:Jak dla mnie, na pierwszy rzut oka, to otwierasz za duże pozycje w stosunku do kapitału. Max strata na jednej pozycji to 0,5 -1% kapitału.Prist pisze:Cześć,
offtopic,
wstawiam linka do mojego myfxbooka. Wiem że jest lipa i proszę o konstruktywną krytykę. Pozdrawiam
https://www.myfxbook.com/portfolio/finder/1793484
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Dziękuję za odp i wskazówkę. Pozdro![/quote]
Żeby poprawnie ocenić twoją grę, to musielibyśmy się spotkać na np. Teamviewer, i wtedy bym zobaczył twój system i twoje trady, i dopiero wtedy bym ci mógł powiedzieć co robisz dobrze, a co źle. Procent ryzyka nie jest czynnikiem decydującym o niczym, o ile ryzykujesz tyle, ile cię stać stracić bez bólu.[/quote]
Teamviewer...patrze...obczajam
Żeby poprawnie ocenić twoją grę, to musielibyśmy się spotkać na np. Teamviewer, i wtedy bym zobaczył twój system i twoje trady, i dopiero wtedy bym ci mógł powiedzieć co robisz dobrze, a co źle. Procent ryzyka nie jest czynnikiem decydującym o niczym, o ile ryzykujesz tyle, ile cię stać stracić bez bólu.[/quote]
Teamviewer...patrze...obczajam
karma zatoczy koło i je...e Cię w czoło
Jak masz brac to bierz na topie. Wtedy masz kilka opcji zamkniecia z zyskiem. A moze lepiej grac z trendem. PowodzeniaŚwieżak44 pisze:Można powiedzieć, że ten wystrał z wczoraj przełożyli na dzisiaj.. No cóż, jeden kardynalny błąd o 11.05 (SSSS na DAX-ie) i nowe konto trzeba będzie zakładać.. Tak się kończy gra przeciw silnemu trendowi, który nawet nie chce się korekcić..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.