SL-e mi juz w nocy popekały, ale jak na o patrze to się ciesze że są SL.. Ladny raj św. Mikołaja w tym roku robią. Krach przed świetami... tego jeszcze nie grali.
-- Dodano: 20 gru 2018, 17:53 --
L na Edku..
DayTrading: Czwartek 20.12.2018
Re: DayTrading: Czwartek 20.12.2018
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Zadałem ci proste pytanie na które mogłes odpowiedziec jednym zdaniem. Ja wcale nie wyczekuje na czyjeś sygnały a jedynie z czystej ciekawości spytałem "w którym miejscu ma być otwarta pozycja. Czy może juz jest otwarta" Tyle. SKoro to taki problem by odpowiedzieć to pytac napewno więcej nie zamierzam.MERLIN pisze:Cblondyn co mnie obchodzi opinia innych ,czy Ty myślisz że mi zależy na czyimś uznaniu ? Nie zajmuje się szkoleniami i innymi pierdołami,pokazuje to co jest za darmo w internecie .Nie rozumiem twoich żali w stosunku do mnie .Może oczekujesz że będę tu pokazywał wchodzę tu wychodzę tam ? ludzie pakujcie się bo mam ŚW GRALAPoczytaj regulamin tego forum .PS Merlin informuje nie prowadzę szkoleń ,nie daję sygnałów do zawarcia transakcji handlowych,wszystkie moje analizy są bezpłatne i nie czerpie z tego tytułu żadnych korzyści majątkowych
Miłego dnia
Hej Cajtocajto pisze:Nie przestrzel z tym U/C - strefa podaży i opory zaczynają sie na 1.3535, w tym samym miejscu jest stuk w TL z W1. W tym obszarze lubi szarpnąć w dół.Nieśmiertelny Trader pisze:Iistek jeszcze ponad 60 punktów do celu - dodatkowo napędzany paliwem rakietowym w postaci taniejącej ropki.
Jesli ktos gra GBPCAD to tutaj jeszcze minimum 250 punktów w górę - czyli petarda
Co do WTI - balansuje na F61, zaczęła wchodzić w strefę popytową... po takiej ladze w dół korekta nie pójdzie z powietrza, tylko z dobrego miejsca.

Wiem, wiem zwłaszcza ze ropka dotknęła dziś w punkt opłacalności wydobycia na północy czyli Dania, Norwegia. Poniżej 46$ są zwolnienia pracowników. Mimo to rok temu zeszli znacznie niżej i w rafineriach było gorąco bo etaty leciały masowo.
Jednakże, na usdcad nie widze póki co przesłanek do down - być może jutro po danych ale tez nie od razu, nastepny tydzien albo dopiero styczen.
A może tutaj pokusić sie o L?cajto pisze:Nie przestrzel z tym U/C - strefa podaży i opory zaczynają sie na 1.3535, w tym samym miejscu jest stuk w TL z W1. W tym obszarze lubi szarpnąć w dół.Nieśmiertelny Trader pisze:Iistek jeszcze ponad 60 punktów do celu - dodatkowo napędzany paliwem rakietowym w postaci taniejącej ropki.
Jesli ktos gra GBPCAD to tutaj jeszcze minimum 250 punktów w górę - czyli petarda
Co do WTI - balansuje na F61, zaczęła wchodzić w strefę popytową... po takiej ladze w dół korekta nie pójdzie z powietrza, tylko z dobrego miejsca.
https://charts.mql5.com/19/954/oilwti-w ... ki-tms.png
A tu dla kolegi co ma uraz do trójkątów. Już go pokazywałem wcześniej

https://charts.mql5.com/19/954/oilwti-h ... ki-tms.png
Ostatnio zmieniony 20 gru 2018, 18:03 przez Cblondyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale DAX nie chce dalej spadać. Nie chcą zejść poniżej 10550.. To znaczy , ze chcą rosnąć tylko jankesi ich duszą.
-- Dodano: 20 gru 2018, 18:06 --
Powiem wam, ze zostałem bardzo mocno poobijany przez rynek w ciągu ostatnich dni..Nie wiem jak to się stało. Miał byc rajd przed świetami, odbicie, retest fibo..i to wszystko a wyszło fatalnie.
-- Dodano: 20 gru 2018, 18:06 --
Powiem wam, ze zostałem bardzo mocno poobijany przez rynek w ciągu ostatnich dni..Nie wiem jak to się stało. Miał byc rajd przed świetami, odbicie, retest fibo..i to wszystko a wyszło fatalnie.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
na wti h1 reakcja na dolnej bandzie klina konczacego gdyby ktoś przegapił
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Pamietaj, że nawet najpiekniejszy setup może sie nie udać. I nie ma w tym Twojej winy. Bo po prostu tak już jest. Taki jest rynek. I musisz pogodzic się, że straty były, sa i będą. Jesli z tym się nie pogodzisz to ..... doopa z tego wszystkiegoŚwieżak44 pisze:
zgasilem edka ske i jak widac bylo niewiele sie pomylileXAB pisze:zawraca az dym z gaci tryskaPipsKong pisze:a ja Wam powiem że to wszystko zaraz zawróci i tyle w temacie ;]![]()
https://iv.pl/images/90832797452664054254.png
ale spoko moze i zawroci najlepiej jak 3 palki zlapie
trzeci dzien jada wbrew swieczkom i logice pisalem ida swieta glowa usmiechnieta
pieknie za to daxa wala do 600 i w DOL lubie takie gierki
gram tylko ski by nie przesadzac
https://iv.pl/images/37873634449938769837.png
Ostatnio zmieniony 20 gru 2018, 18:54 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
@Cblondyn - też miałem wąską SD, ale jak ją rozciągniemy od pierwszych impulsów, to wychodzi pełniejszy obraz. Reasumując, XTI zniosło 61% ostatnich wzrostów, strefa popytowa to obszar 43.50 / 39.50, F76 wypada na jej dole - 39.53
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
OJsimson po co się wtrącasz ? z tobą pisałem ? A z takimi podtekstami to daruj sobie ,pokazujesz tylko swoją durnotę .