DayTrading: Czwartek 20.12.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 gru 2018, 00:00

Wzrost
2
22%
Bez zmian
1
11%
Spadek
6
67%

Liczba głosów: 9

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 20.12.2018

Post autor: Świeżak44 »

SL-e mi juz w nocy popekały, ale jak na o patrze to się ciesze że są SL.. Ladny raj św. Mikołaja w tym roku robią. Krach przed świetami... tego jeszcze nie grali.

-- Dodano: 20 gru 2018, 17:53 --

L na Edku..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Cblondyn »

MERLIN pisze:Cblondyn co mnie obchodzi opinia innych ,czy Ty myślisz że mi zależy na czyimś uznaniu ? Nie zajmuje się szkoleniami i innymi pierdołami,pokazuje to co jest za darmo w internecie .Nie rozumiem twoich żali w stosunku do mnie .Może oczekujesz że będę tu pokazywał wchodzę tu wychodzę tam ? ludzie pakujcie się bo mam ŚW GRALA :?: Poczytaj regulamin tego forum .PS Merlin informuje nie prowadzę szkoleń ,nie daję sygnałów do zawarcia transakcji handlowych,wszystkie moje analizy są bezpłatne i nie czerpie z tego tytułu żadnych korzyści majątkowych
Zadałem ci proste pytanie na które mogłes odpowiedziec jednym zdaniem. Ja wcale nie wyczekuje na czyjeś sygnały a jedynie z czystej ciekawości spytałem "w którym miejscu ma być otwarta pozycja. Czy może juz jest otwarta" Tyle. SKoro to taki problem by odpowiedzieć to pytac napewno więcej nie zamierzam.
Miłego dnia

Nieśmiertelny Trader

Post autor: Nieśmiertelny Trader »

cajto pisze:
Nieśmiertelny Trader pisze:Iistek jeszcze ponad 60 punktów do celu - dodatkowo napędzany paliwem rakietowym w postaci taniejącej ropki.

Jesli ktos gra GBPCAD to tutaj jeszcze minimum 250 punktów w górę - czyli petarda
Nie przestrzel z tym U/C - strefa podaży i opory zaczynają sie na 1.3535, w tym samym miejscu jest stuk w TL z W1. W tym obszarze lubi szarpnąć w dół.

Co do WTI - balansuje na F61, zaczęła wchodzić w strefę popytową... po takiej ladze w dół korekta nie pójdzie z powietrza, tylko z dobrego miejsca.
Hej Cajto :564:

Wiem, wiem zwłaszcza ze ropka dotknęła dziś w punkt opłacalności wydobycia na północy czyli Dania, Norwegia. Poniżej 46$ są zwolnienia pracowników. Mimo to rok temu zeszli znacznie niżej i w rafineriach było gorąco bo etaty leciały masowo.

Jednakże, na usdcad nie widze póki co przesłanek do down - być może jutro po danych ale tez nie od razu, nastepny tydzien albo dopiero styczen.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

cajto pisze:
Nieśmiertelny Trader pisze:Iistek jeszcze ponad 60 punktów do celu - dodatkowo napędzany paliwem rakietowym w postaci taniejącej ropki.

Jesli ktos gra GBPCAD to tutaj jeszcze minimum 250 punktów w górę - czyli petarda
Nie przestrzel z tym U/C - strefa podaży i opory zaczynają sie na 1.3535, w tym samym miejscu jest stuk w TL z W1. W tym obszarze lubi szarpnąć w dół.

Co do WTI - balansuje na F61, zaczęła wchodzić w strefę popytową... po takiej ladze w dół korekta nie pójdzie z powietrza, tylko z dobrego miejsca.
A może tutaj pokusić sie o L?
https://charts.mql5.com/19/954/oilwti-w ... ki-tms.png
A tu dla kolegi co ma uraz do trójkątów. Już go pokazywałem wcześniej :)
https://charts.mql5.com/19/954/oilwti-h ... ki-tms.png
Ostatnio zmieniony 20 gru 2018, 18:03 przez Cblondyn, łącznie zmieniany 1 raz.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Świeżak44 »

Ale DAX nie chce dalej spadać. Nie chcą zejść poniżej 10550.. To znaczy , ze chcą rosnąć tylko jankesi ich duszą.

-- Dodano: 20 gru 2018, 18:06 --

Powiem wam, ze zostałem bardzo mocno poobijany przez rynek w ciągu ostatnich dni..Nie wiem jak to się stało. Miał byc rajd przed świetami, odbicie, retest fibo..i to wszystko a wyszło fatalnie.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Post autor: Kermit »

na wti h1 reakcja na dolnej bandzie klina konczacego gdyby ktoś przegapił
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak44 pisze:
Powiem wam, ze zostałem bardzo mocno poobijany przez rynek w ciągu ostatnich dni..Nie wiem jak to się stało. Miał byc rajd przed świetami, odbicie, retest fibo..i to wszystko a wyszło fatalnie.
Pamietaj, że nawet najpiekniejszy setup może sie nie udać. I nie ma w tym Twojej winy. Bo po prostu tak już jest. Taki jest rynek. I musisz pogodzic się, że straty były, sa i będą. Jesli z tym się nie pogodzisz to ..... doopa z tego wszystkiego

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: XAB »

XAB pisze:
PipsKong pisze:a ja Wam powiem że to wszystko zaraz zawróci i tyle w temacie ;]
zawraca az dym z gaci tryska :)

https://iv.pl/images/90832797452664054254.png
ale spoko moze i zawroci najlepiej jak 3 palki zlapie
trzeci dzien jada wbrew swieczkom i logice pisalem ida swieta glowa usmiechnieta
pieknie za to daxa wala do 600 i w DOL lubie takie gierki
zgasilem edka ske i jak widac bylo niewiele sie pomylile
gram tylko ski by nie przesadzac
https://iv.pl/images/37873634449938769837.png
Ostatnio zmieniony 20 gru 2018, 18:54 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Post autor: cajto »

@Cblondyn - też miałem wąską SD, ale jak ją rozciągniemy od pierwszych impulsów, to wychodzi pełniejszy obraz. Reasumując, XTI zniosło 61% ostatnich wzrostów, strefa popytowa to obszar 43.50 / 39.50, F76 wypada na jej dole - 39.53
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Post autor: MERLIN »

OJsimson po co się wtrącasz ? z tobą pisałem ? A z takimi podtekstami to daruj sobie ,pokazujesz tylko swoją durnotę .

Zablokowany