flogopit2 pisze:lukpiasek tzn. że stopa na złocie masz deczko powyżej 1,3 ?
hmm nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie gdyż ja gram jednocześnie długo terminowo ,średnioterminowo , krotko i czasem daytrading i skalping więc musiałbym się odnośić do każdej pozycji osobno
po prostu przy 1300 i braku odbicia zacznę się zastanawiać czy aby nie zmienia się kierunek i czy na korektach nie zacząć kupować bo póki co górki wykorzystuję do sprzedaży oczywiście często łapie stratę bo tak własnie było dziś wyleciałem z dwoch shortów na złocie ale to nie zmienia jeszcze mojego nastawienia poczekam znowu na jakieś PA i coś sprzedam pewnie jeśli macie racje i zloto idzie na 1400 to dostaniecie kawałek mojego depozytu jeśli ja mam racje to ja dostane wasz

gdyby wszyscy byli po jednej stronie kto by sponsorował zyski ?
moim zdaniem obecne wzrosty to głownie wycinka grajacych krótko nawet technicznie nie ma tragedii bo dopiero testujemy sufit który w maju był podłogą dla mnie to okazja do shortów jak to nowy dziś napisał no jak tak można brać eL na oporach tylko on miał na myśli edka chyba
oczywiscie moge się mylić i opór pęknie gładko zrobi sie z 1310-1320 i mój scenario pojdzie w kosz przecież ja nie mam monopolu na nieomylność szkoda że nie kupilem czegoś na dole na wypadek gdybym nie miał racji ale cóż aż taki dobry nie jestem żeby hedżować w idealnych miejscach