DayTrading: Czwartek 19.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 cze 2014, 00:00

Wzrost
8
42%
Bez zmian
3
16%
Spadek
8
42%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 19.06.2014

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Nowy123 pisze: tak przed rozliczeniami poznie sie wyrowna zapewne kasowy wyrowna :) do 2 3 ptk
Dzięki. :)

Wziąłem małe S na kontraktach (SP500) z małym stopem, po 1950 (górne ograniczenie konsolidacji, na H1 knot u góry).
Coś nie mogą znaleźć kierunku, jeśli się trzymają po takich wzrostach, to raczej dobry znak dla byków, ale może jeszcze zrobią korektę.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

KAblu juz duze voluemnki na m5 walka trwa o wykonczenie v

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

co do SP500 to przed godzinką właśnie CAT ogłosił spadek sprzedaży o 12 % to dobry początek dla krótkich pozycji.
Obrazek

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

harymilloki pisze:No to poplynolem :) Zloto mnie wycielo :) Moje zlotko:) Ale strata w tym miechu !
Odrobisz. Bez obaw. Nie wiem jakimi grasz pozycjami (zakładam, że dużymi).... może lepiej najpierw wchodzić małą pozycją i jak leci w naszym kierunku dorzucić większą? Wiem, że to banalnie brzmi.....
Ja dałem np teraz sell na złotku, ale mała pozycja. Jakby miało ochotę wyskoczyć wyżej no to się zamknie i po sprawie.....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Re: Odp: DayTrading: Czwartek 19.06.2014

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

highend pisze:
harymilloki pisze:No to poplynolem :) Zloto mnie wycielo :) Moje zlotko:) Ale strata w tym miechu !
Odrobisz. Bez obaw. Nie wiem jakimi grasz pozycjami (zakładam, że dużymi).... może lepiej najpierw wchodzić małą pozycją i jak leci w naszym kierunku dorzucić większą? Wiem, że to banalnie brzmi.....
Ja dałem np teraz sell na złotku, ale mała pozycja. Jakby miało ochotę wyskoczyć wyżej no to się zamknie i po sprawie.....
Chyba trzeba odpoczac w tym michu. Trzeba wyplacic srodki i znowu od malego depo zaczac budowac rachunek bo jak mam za duzo na koncie to mnie ponosi :) A na zlocie to i tak mi brakuje 5 w C.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
LarryGoldberg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LarryGoldberg »

wg mnie spadki na złocie jeszcze nie zanegowane , cena retestuje dolna linie , obiłą od 50% dfibo https://www.tradingview.com/x/UJChiUjw, 1240 i 1180 nadal w grze

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: DayTrading: Czwartek 19.06.2014

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

harymilloki pisze:
highend pisze:
Chyba trzeba odpoczac w tym michu. Trzeba wyplacic srodki i znowu od malego depo zaczac budowac rachunek bo jak mam za duzo na koncie to mnie ponosi :) A na zlocie to i tak mi brakuje 5 w C.
a jaki poziom zaneguje tæ twojā piatkę?

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

Widzę że Panowie tutaj pasjami uwielbiacie grac technicznie. Więc opowiem wam jak to wygląda w bankach jak GS i JPM. Na 10 analityków fundamentalnych przypada jeden techniczny. Zasadniczo jest to "przydupas szefa" czyli taki niezbyt przydatny. Podejmowanie decyzji inwestycyjnych w całości opiera się na analizie fundamentalnej. Dopiero w momencie gdy analitycy fundamentalnej zaczynają prognozować zmianę trendu wtedy do gry wchodzi techniczny i wyznacza "pin point". Wielu z was jest również day taderami niewiedzą zapewne że najbardziej szarpiąca zdrowi i kieszeń forma inwestowania. W mojej starej firmie jak ktoś popadł albo miał słabe wyniki i chciano się go pozbyć z firmy to trafiał na DT. Przeniesienie do DT było r równoznaczne ze zwolnieniem.
Obrazek

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

LarryGoldberg pisze:wg mnie spadki na złocie jeszcze nie zanegowane , cena retestuje dolna linie , obiłą od 50% dfibo https://www.tradingview.com/x/UJChiUjw, 1240 i 1180 nadal w grze
jeżeli indeksy rozpocznà spadki to złoto powinno strzelić mocno do góry, a ma ku temu duże przesłanki.

Awatar użytkownika
LarryGoldberg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LarryGoldberg »

Nie wykluczam tego, ale nie uznaja za pewnik, wczoraj rosło złoto i indeksy także zdarzaja sie odstepswa od tej reguły.
Jesli ktos sie zapakował nizej w L, to niech trzyma dalej, ja bym tak zrobił ;). Lecz nie kupiłem złota , dlatego na aktualnym poziomie rozsadniej wg mnie jest szukac sygnału sprzedaży niż kupna. na ta chwile, takowego syngału nie ma,
popyt nie okazuje oznak slabosci.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2014, 16:55 przez LarryGoldberg, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany