DayTrading: Czwartek 17.09.2015
Re: DayTrading: Czwartek 17.09.2015
Ja to widzę tak

Umysł techniczny to taki, który da się zdefiniować matematycznie.
Dlaczego?mikiFX pisze:Ja to widzę tak
jesli s na edku to bardziej bym sie sklanial 1.1440~
pzdr
pzdr
A ja bym na waszym miejscu nie bawił się w zgadywanie, tylko poczekał z godzinę po fedzie, i wtedy kierunek będzie znany.
O tym wrześniu gada się niemal od początku roku, więc spodziewać się można, braku płynności, luk, bardzo rozszerzonego spreada i wielkich szpil w obydwie strony. Ja osobiście sobie daje siana z trading dziś wieczorem, a jutro na spokojnie zajmę pozycje.
Tak czy owak scenariusze są jak zwykle dwa.
Jeżeli FED podniesie stopy procentowy, to edek pójdzie na 1.05 w ciągu kilku dni, a może i niżej i w ten sposób spełni się scenariusz parytetu wieszczonego przez banki.
Jeżeli FED nie zrobi nic, to dolar w ciągu następnych kilku dni się pewnie dość mocno osłabi a potem wrócimy do dalszego bujania się pomiędzy 1.08 a 1.15.
O tym wrześniu gada się niemal od początku roku, więc spodziewać się można, braku płynności, luk, bardzo rozszerzonego spreada i wielkich szpil w obydwie strony. Ja osobiście sobie daje siana z trading dziś wieczorem, a jutro na spokojnie zajmę pozycje.
Jeżeli FED podniesie stopy procentowy, to edek pójdzie na 1.05 w ciągu kilku dni, a może i niżej i w ten sposób spełni się scenariusz parytetu wieszczonego przez banki.
Jeżeli FED nie zrobi nic, to dolar w ciągu następnych kilku dni się pewnie dość mocno osłabi a potem wrócimy do dalszego bujania się pomiędzy 1.08 a 1.15.
A ja uważam, że te scenariusze nie są takie proste. 
Bo nawet jak FED dziś nie zrobi nic to i tak, moim zdaniem, dolar będzie zyskiwał na wartości bo przez ostatnie tygodnie tracił na wartości - dyskontowano właśnie brak podwyżki stóp procentowych.

Bo nawet jak FED dziś nie zrobi nic to i tak, moim zdaniem, dolar będzie zyskiwał na wartości bo przez ostatnie tygodnie tracił na wartości - dyskontowano właśnie brak podwyżki stóp procentowych.
-
- Fanatyk
witam,Nyxa pisze:A ja uważam, że te scenariusze nie są takie proste.
radze spojrzeć tez na miesieczny ind dolara,
troche siedziałem nad nim i wcale nie uwazam że tak mocno spadał ostatnio w porównaniu z tym co było, czyli wzrostami

ale dobra uwaga

Co by nie było, dzisiejsze posiedzenie FED jest bardzo ważne i jest jedną wielką niewiadomą.
Może się stać dosłownie wszystko, dlatego wole na spokojnie zająć pozycję, jak banksterka już się pozarzyna.
Może się stać dosłownie wszystko, dlatego wole na spokojnie zająć pozycję, jak banksterka już się pozarzyna.
Mpapiez pisze:A ja bym na waszym miejscu nie bawił się w zgadywanie, tylko poczekał z godzinę po fedzie, i wtedy kierunek będzie znany.
W sumie to Sam właśnie przewidujesz zamiast reagować

W każdym razie Tomek zaraz to pierdzielnie...
Ja nie tyle, co przewiduje, a po prostu okresliłem sobie 2 możliwe scenariusze.Jeżdżę Rowerę pisze:
W sumie to Sam właśnie przewidujesz zamiast reagowaća spread np w bossie jest stały, bez względu na dane. Ze szpilami też różnie bywa. Jak stopy zostaną to w zasadzie nic się nie zmieni, od paru lat takie same, to też prawdziwy impuls da dopiero podwyżka tak ze ryzyk fizyk + AT.
Osłabienie dolca, raczej wyniknie z rozczarowania, bo kolejny raz wyjdzie na to, że FED dużo gada, a mało robi.
Dlatego obstawiam kilka dni osłabienia, a potem powrót do bujania się w zakresie 1.08-1.15.
Wyjście powyżej 1.20 to będzie chyba dopiero jak się skończy drukowanie w strefie euro, lub gdy USA rozpocznie QE4

Reagować będę po FED'zie, najprawdopodobniej jutro.
Co do twojego stwierdzenia o stałym spreadzie to w to po prostu nie wierze. Rynek będzie tak odkurzany we dwie strony, że nie ma szans na stały spread. Chyba że to naprawde łaskawy MM.
Dla przykładu mam też konto o stałym spreadzie w FxPro. Problem z tym kontem jest taki, że gdy się zbliżają tego typu wydarzenia, oni blokują możliwość handlu

Tak czy owak, powodzonka