DayTrading: Czwartek 17.09.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 wrz 2015, 00:00

Wzrost
14
61%
Bez zmian
6
26%
Spadek
3
13%

Liczba głosów: 23

mikiFX
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 17.09.2015

Nieprzeczytany post autor: mikiFX »

Ja to widzę tak

Obrazek
Umysł techniczny to taki, który da się zdefiniować matematycznie.

ext11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext11 »

mikiFX pisze:Ja to widzę tak

Obrazek
Dlaczego?

niceone
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: niceone »

jesli s na edku to bardziej bym sie sklanial 1.1440~

pzdr

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

A ja bym na waszym miejscu nie bawił się w zgadywanie, tylko poczekał z godzinę po fedzie, i wtedy kierunek będzie znany.

O tym wrześniu gada się niemal od początku roku, więc spodziewać się można, braku płynności, luk, bardzo rozszerzonego spreada i wielkich szpil w obydwie strony. Ja osobiście sobie daje siana z trading dziś wieczorem, a jutro na spokojnie zajmę pozycje.

Tak czy owak scenariusze są jak zwykle dwa.
Jeżeli FED podniesie stopy procentowy, to edek pójdzie na 1.05 w ciągu kilku dni, a może i niżej i w ten sposób spełni się scenariusz parytetu wieszczonego przez banki.

Jeżeli FED nie zrobi nic, to dolar w ciągu następnych kilku dni się pewnie dość mocno osłabi a potem wrócimy do dalszego bujania się pomiędzy 1.08 a 1.15.

Awatar użytkownika
Nyxa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nyxa »

A ja uważam, że te scenariusze nie są takie proste. :)

Bo nawet jak FED dziś nie zrobi nic to i tak, moim zdaniem, dolar będzie zyskiwał na wartości bo przez ostatnie tygodnie tracił na wartości - dyskontowano właśnie brak podwyżki stóp procentowych.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Nyxa pisze:A ja uważam, że te scenariusze nie są takie proste. :)

Bo nawet jak FED dziś nie zrobi nic to i tak, moim zdaniem, dolar będzie zyskiwał na wartości bo przez ostatnie tygodnie tracił na wartości - dyskontowano właśnie brak podwyżki stóp procentowych.
witam,
radze spojrzeć tez na miesieczny ind dolara,
troche siedziałem nad nim i wcale nie uwazam że tak mocno spadał ostatnio w porównaniu z tym co było, czyli wzrostami :564:
ale dobra uwaga :)

Mpapiez

Co by nie było, dzisiejsze posiedzenie FED jest bardzo ważne i jest jedną wielką niewiadomą.
Może się stać dosłownie wszystko, dlatego wole na spokojnie zająć pozycję, jak banksterka już się pozarzyna.

Jeżdżę Rowerę

Nieprzeczytany post autor: Jeżdżę Rowerę »

Mpapiez pisze:A ja bym na waszym miejscu nie bawił się w zgadywanie, tylko poczekał z godzinę po fedzie, i wtedy kierunek będzie znany.

O tym wrześniu gada się niemal od początku roku, więc spodziewać się można, braku płynności, luk, bardzo rozszerzonego spreada i wielkich szpil w obydwie strony. Ja osobiście sobie daje siana z trading dziś wieczorem, a jutro na spokojnie zajmę pozycje.

Tak czy owak scenariusze są jak zwykle dwa.
Jeżeli FED podniesie stopy procentowy, to edek pójdzie na 1.05 w ciągu kilku dni, a może i niżej i w ten sposób spełni się scenariusz parytetu wieszczonego przez banki.

Jeżeli FED nie zrobi nic, to dolar w ciągu następnych kilku dni się pewnie dość mocno osłabi a potem wrócimy do dalszego bujania się pomiędzy 1.08 a 1.15.

W sumie to Sam właśnie przewidujesz zamiast reagować :) a spread np w bossie jest stały, bez względu na dane. Ze szpilami też różnie bywa. Jak stopy zostaną to w zasadzie nic się nie zmieni, od paru lat takie same, to też prawdziwy impuls da dopiero podwyżka tak ze ryzyk fizyk + AT.

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

W każdym razie Tomek zaraz to pierdzielnie...

Mpapiez

Jeżdżę Rowerę pisze:
W sumie to Sam właśnie przewidujesz zamiast reagować :) a spread np w bossie jest stały, bez względu na dane. Ze szpilami też różnie bywa. Jak stopy zostaną to w zasadzie nic się nie zmieni, od paru lat takie same, to też prawdziwy impuls da dopiero podwyżka tak ze ryzyk fizyk + AT.
Ja nie tyle, co przewiduje, a po prostu okresliłem sobie 2 możliwe scenariusze.
Osłabienie dolca, raczej wyniknie z rozczarowania, bo kolejny raz wyjdzie na to, że FED dużo gada, a mało robi.
Dlatego obstawiam kilka dni osłabienia, a potem powrót do bujania się w zakresie 1.08-1.15.

Wyjście powyżej 1.20 to będzie chyba dopiero jak się skończy drukowanie w strefie euro, lub gdy USA rozpocznie QE4 :)...

Reagować będę po FED'zie, najprawdopodobniej jutro.

Co do twojego stwierdzenia o stałym spreadzie to w to po prostu nie wierze. Rynek będzie tak odkurzany we dwie strony, że nie ma szans na stały spread. Chyba że to naprawde łaskawy MM.

Dla przykładu mam też konto o stałym spreadzie w FxPro. Problem z tym kontem jest taki, że gdy się zbliżają tego typu wydarzenia, oni blokują możliwość handlu :)) - właśnie po to żeby zagwarantować stały spread.

Tak czy owak, powodzonka :).

Zablokowany