DayTrading: Czwartek 17.09.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 wrz 2015, 00:00

Wzrost
14
61%
Bez zmian
6
26%
Spadek
3
13%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 17.09.2015

Post autor: highend »

niceone pisze:
niceone pisze:jesli s na edku to bardziej bym sie sklanial 1.1440~

pzdr
Tu dokładnie S trzeba było brać, jak ktoś brał niżej to współczuje, SL ok. 40 pips, target open.

pzdr
nie rozumiem fenomenu tego forum... tu edek rośnie wpizdu, a oni dalej S szukają...
jak spadał od maja 2014 roku do marca 2015 roku to chyba z 80% forum L szukało... zyskali miano Apaczów.
Sam też byłem jednym z nich(!!!!)

Teraz sytuacja zdaje się odwraca, a tu tylko S.... no dobra... na jakąś cofkę, DT... cośtam... ale PO CO ?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Post autor: atlanticos »

karnak pisze:Wczoraj dałem wykres oRGRa na EDku.
Dzisiaj jest wybicie linii szyji i kierunek realizacja zasięgu: :)
IMO nie ma tam zadnego orgra... 1.15-1550 w przyszlym tygodniu jako b w 4 i potem powrot na 1.1050-1.12 zeby dokonczyc duza 4 w C... i dopiero ostatnia silna zwyzka pojdzie z celem 1.18 może 1.19 jako końcem korekty na dziennym zgodnie z tym co poniżej

edek d1
https://www.tradingview.com/x/96vLpEqY/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

niceone
Gaduła
Gaduła

Post autor: niceone »

highend pisze:
niceone pisze:
niceone pisze:jesli s na edku to bardziej bym sie sklanial 1.1440~

pzdr
Tu dokładnie S trzeba było brać, jak ktoś brał niżej to współczuje, SL ok. 40 pips, target open.

pzdr
nie rozumiem fenomenu tego forum... tu edek rośnie wpizdu, a oni dalej S szukają...
jak spadał od maja 2014 roku do marca 2015 roku to chyba z 80% forum L szukało... zyskali miano Apaczów.
Sam też byłem jednym z nich(!!!!)

Teraz sytuacja zdaje się odwraca, a tu tylko S.... no dobra... na jakąś cofkę, DT... cośtam... ale PO CO ?
Co do mnie to gralem L od dobrych kilku dni, ostatnie L zamknalem na 1.1440 i otworzylem S bo tam mam kilka waznych kresek i fibo, SL stosunkowo niewielki wiec gra warta swieczki.

Pzdr

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze: edek d1

1.20 vs 1.04 :d :564:

czyli zakładasz, że cały wzrost edka to jest duża flaga na dziennym po której zwalimy się..... jak FED podniesie stopy czy kiedy? ;)
a co jak edek nabierze rozpędu i zacznie rosnąć jak szalony?

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Post autor: atlanticos »

highend pisze:
atlanticos pisze: edek d1

1.20 vs 1.04 :d :564:

czyli zakładasz, że cały wzrost edka to jest duża flaga na dziennym po której zwalimy się..... jak FED podniesie stopy czy kiedy? ;)
a co jak edek nabierze rozpędu i zacznie rosnąć jak szalony?
po co ja mam z Toba dyskutowac? naprawde sadzisz ze kazda moja analiza to walka o 1.20 vs 1.04? Ty dzis juz zmieniles trend na kangurze raz... po godzinie Cie zweryfikowala pierwsza powazniejsza strefa d1... tak....uwazam ze na edku wciaz mamy tylko korekte... i zupelnie mi 100 czy 200 pipsowe wzrosty nie przeszkadzaja i napewno nie bede po nich zaklinal wykresu i zmienial trendu... nawet jak widzisz spodziewam sie wzrostow na 500-600 pipsow do 1.18 moze 1.19 i wiesz co? nadal to bedzie tylko korekta głównego trendu na dziennym :)

edek h4 - wrzucalem ten wykres wczoraj - kolejna niebieska strzałka (ekstremum skosnych lub europy) poprawiona na sesji usa, do tego zrealizowany wiekszy zasieg trojkata wiec formacja nieaktualna... obecnie spodziewam sie cofniecia do zoltej strefy moze ciut nizej nawet i potem ataku i glebszego przetestowania niebieskiej strefy....wtedy moze nam sie utworzyc flaga ;)
https://www.tradingview.com/x/pT7Nobii/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze: po co ja mam z Toba dyskutowac? naprawde sadzisz ze kazda moja analiza to walka o 1.20 vs 1.04? Ty dzis juz zmieniles trend na kangurze raz... po godzinie Cie zweryfikowala pierwsza powazniejsza strefa d1.
kangur fibo 161 wedle mojego malunku zatrzymało wzrosty i zleciał w dół ;) ale spokojnie ;) Mnie to absolutnie nie rusza :)

edek - wcale nie chodzi mi o jakąś walkę 1.20 vs 1.04 :) Jakie to ma znaczenie?
Skoro jednak twierdzisz, że to tylko korekta głównego trendu, to edek później musiałby spadać dalej niż na 1.04

Zablokowany