DayTrading: Czwartek 11.12.2014
Re: DayTrading: Czwartek 11.12.2014
Panowie, gdzie stawiacie TP na L sp500, DAX, DJ. Szczerze, dzieki!
- atlanticos
- Maniak
jak wyszliśmy na usdcad z flagi na dziennym po miesiącu konsolidacji to po kilku dniach rzucałeś eski i jedną świecą Ci wybili je z głowy...ale to szczegół... Jak kangura zaklinales w maju to Cie pol roku tu nie bylo potem i nagle wróciles na prezenty uzbierac?.... a ja wyjaśniłem jasno że dopoki nie zejdziemy ponizej 2360 widze dalsze wzrosty... dlaczego? Ponieważ tak mi pokazuje kilka różnych technik których używam... Jakich? To juz moja słodka tajemnica której nie zdradzam nikomu (bo to co pokazuje tutaj to ułamek mojej wiedzy jak wiekszosc na pewno sie domysla) i która pozwala mi zarabiać w tym biznesie w okresach gdy Ty zbierasz, żeby dopłacić do depo...Kusus pisze:
Jak była do wczoraj korekta na dolarze to trzymales shorty na kablu i edku tak ze wywalilo ci stopy na 100 pipsow. A jak się korekta skończyła dzisiaj to sadzisz lki i mówisz ze jesteśmy po l stronie mocy. Wyjasnij mi to bo widocznie czegoś nie rozumiem.
A to ze wybilo mi 40 pipsow (a nie 100 jak bzdurnie piszesz bo podawałem wejście i SL) na edku wczoraj? To koszt wykonywanej pracy, Ani nie boli, ani nie placze nikt z tego powodu... tak działa ten rynek. Wielu pipsow Ci zycze... I z trendem....

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Nie wiem po co tak kombinować. Do zmiany trendu i wybicia większych poziomów trzeba zapalnika - np. fedu. Do tego czasu będziemy obserwować powolne wymęczające ruchy w górę na indeksie dolara i tyle. Koniec filozofii. W związku z tym na edku obowiązują poziomy 1.225 - 1.235 i w tych granicach będziemy się bujać przez kolejne kilka dni. Nie wiem gdzie wy widzicie jakies osłabienie dolara i nie wiem dlaczego większość pod to gra. To jest absurdalne i głupie.
Na Kangurze, na którym zresztą siedzę w S spodziewam się spadków do dzisiejszych minimów jak nie niżej. Absolutnym poziomem nie do przebicia na tą chwilę jest poziom 0.8320 - ewentualnie dopiero po fedzie.
-- Dodano: czw 11-12-2014, 17:50 --
Nie broń się w ten sposób, nie ma sensu na pytanie o stracone pozycje rzucać ripostą o inne. To Ci nic nie da ani nie postawi Cię w lepszym świetle.
Nie bądź ofensywny - spytałem tylko o to dlaczego tak grasz bo wydaje mi się to nielogiczne.
Ja też prezentuje tutaj ułamek swojej wiedzy i też nie zdradzę Ci moich technik i również życzę wielu pipsów.
Na Kangurze, na którym zresztą siedzę w S spodziewam się spadków do dzisiejszych minimów jak nie niżej. Absolutnym poziomem nie do przebicia na tą chwilę jest poziom 0.8320 - ewentualnie dopiero po fedzie.
-- Dodano: czw 11-12-2014, 17:50 --
USDCAD 0 pipek = BE - chcesz screena, a może sprawdzisz gdzie wchodziłem i wyśle Ci gdzie zamknąłem? Zresztą ... tyle na ten temat.atlanticos pisze:jak wyszliśmy na usdcad z flagi na dziennym po miesiącu konsolidacji to po kilku dniach rzucałeś eski i jedną świecą Ci wybili je z głowy...ale to szczegół... Jak kangura zaklinales w maju to Cie pol roku tu nie bylo potem i nagle wróciles na prezenty uzbierac?.... a ja wyjaśniłem jasno że dopoki nie zejdziemy ponizej 2360 widze dalsze wzrosty... dlaczego? Ponieważ tak mi pokazuje kilka różnych technik których używam... Jakich? To juz moja słodka tajemnica której nie zdradzam nikomu (bo to co pokazuje tutaj to ułamek mojej wiedzy jak wiekszosc na pewno sie domysla) i która pozwala mi zarabiać w tym biznesie w okresach gdy Ty zbierasz, żeby dopłacić do depo...Kusus pisze:
Jak była do wczoraj korekta na dolarze to trzymales shorty na kablu i edku tak ze wywalilo ci stopy na 100 pipsow. A jak się korekta skończyła dzisiaj to sadzisz lki i mówisz ze jesteśmy po l stronie mocy. Wyjasnij mi to bo widocznie czegoś nie rozumiem.
A to ze wybilo mi 40 pipsow (a nie 100 jak bzdurnie piszesz bo podawałem wejście i SL) na edku wczoraj? To koszt wykonywanej pracy, Ani nie boli, ani nie placze nikt z tego powodu... tak działa ten rynek. Wielu pipsow Ci zycze... I z trendem....
Nie broń się w ten sposób, nie ma sensu na pytanie o stracone pozycje rzucać ripostą o inne. To Ci nic nie da ani nie postawi Cię w lepszym świetle.
Nie bądź ofensywny - spytałem tylko o to dlaczego tak grasz bo wydaje mi się to nielogiczne.
Ja też prezentuje tutaj ułamek swojej wiedzy i też nie zdradzę Ci moich technik i również życzę wielu pipsów.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2014, 16:53 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.
Nowy123 czy mi się tylko wydaje czy przeważnie po 3 dniach spadków na giełdach 4 dnia jest odbicie a później znów dół?
Mam wrażenie że dziś jest okazja do wsiadania z powrotem do pociągu S
Mam wrażenie że dziś jest okazja do wsiadania z powrotem do pociągu S
żaba - chcesz zobaczyć moje pozycję na Kangurze od poziomu dokładnie:
S - 0.9352
S - 0.9164
S - 0.8972
które trzymam do dzisiaj ?
A pół roku mnie nie było bo brałem ślub, urodził mi się syn i byłem 2 miesiące na podróży poślubnej - wystarczy?
S - 0.9352
S - 0.9164
S - 0.8972
które trzymam do dzisiaj ?
A pół roku mnie nie było bo brałem ślub, urodził mi się syn i byłem 2 miesiące na podróży poślubnej - wystarczy?
Ja np. teraz jestem zdezorientowany... dlatego nie wchodzę w żadną stronę... Aktualnie uważam że powinno byc odbicie w górę od 1.2370 albo 1.2340 i jazda kolejna up przynajmniej do ograniczenia górnego klina oraz aktualnej linii trendu. Tam bd ewentualnie szukał S z TP na nowych minimach według trendu na korektę nie bd grać.
sp500 na H4 odbite od EMA30 i teraz w dół mam nadzieje 

Nauka nauka nauka....... 

GratulujeKusus pisze: A pół roku mnie nie było bo brałem ślub, urodził mi się syn i byłem 2 miesiące na podróży poślubnej - wystarczy?

Znaczy się ciąża zaszła przed ślubem

ale co do USD/CAD to na siłę szukałeś wczoraj S - i po co?

z racji tego, że dolar słabł?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
@Kusus i żaba
Nie kłóćcie się bo nie ma o co
...
Możemy mieć najlepsze systemy do tradeowania, a wystarczą 2 przyciski jakiejś instytucji i wszystko się sypie
.
A jak się chcecie kłócić który jest lepszy, to 3 parametry z waszych rachunków poproszę:
1) profit factor
2) skuteczność
3) maksymalna obsuwa
I zaraz wam wszyscy oceny wystawimy %-)...
Co do dalszych ruchów ja się zgadzam z żabą. Póki 1.2362 trzyma, dalej jest jeszcze "L" w grze.
Mówią mi to moje magiczne średnie na H4.
Z drugiej strony mamy kilka spadających gwiazdek, dlatego póki co siedzę w eskach na BE. Jak przerzuci 1.2362 to nastepny target 1.2300 i tam planuje docelowo wziac tp.
Nie kłóćcie się bo nie ma o co

Możemy mieć najlepsze systemy do tradeowania, a wystarczą 2 przyciski jakiejś instytucji i wszystko się sypie

A jak się chcecie kłócić który jest lepszy, to 3 parametry z waszych rachunków poproszę:
1) profit factor
2) skuteczność
3) maksymalna obsuwa

I zaraz wam wszyscy oceny wystawimy %-)...
Co do dalszych ruchów ja się zgadzam z żabą. Póki 1.2362 trzyma, dalej jest jeszcze "L" w grze.
Mówią mi to moje magiczne średnie na H4.
Z drugiej strony mamy kilka spadających gwiazdek, dlatego póki co siedzę w eskach na BE. Jak przerzuci 1.2362 to nastepny target 1.2300 i tam planuje docelowo wziac tp.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.