DayTrading: Czwartek 11.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 cze 2015, 00:00

Wzrost
8
28%
Bez zmian
7
24%
Spadek
14
48%

Liczba głosów: 29

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 11.06.2015

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

witam,
takie luzne przemyslenia dla naszej waluty,(nie wiazac z aferami)
odskocznia od edka, kabla i jena :D

i złoto
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2015, 12:50 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

ze wzgledu ze obnizyli i beda dalej obnizac stopy dla KIWI. zaczynamy piramidowac shortu bez sl...

https://www.mql5.com/en/charts/3566172/ ... ckmill-ltd
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Matthew414
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Matthew414 »

E/U już chyba ładniej narysować nie mogli.
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 :)

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

kera.p pisze:
oiro pisze:
kera.p pisze:no to podrzucie fundamenty na Edzia na dziś ;)
Na dziś to będzie trudne:), ale ogólnie to : QE, Waląca się Grecja, planowana podwyszenie stóp w USA.....
czyli wniosek nawet jak lekko dziś podskoczy to:
-na 100% nie powyśzej 1.17- granica dyktowana QE
- nawet jak dziś podskoczy to jutro, pojutrze mocno trzaśnie:)
Też mam takie myślenie o Edziu ale czasem myślę że się zapędziłem... Bo:

Pytanie - co kształtuje kurs Edzia? na pewno % papierów rządowych obligacji zarówno w US jak i EURO...
W US stoimy już w miejscu na poziomach 2,... i nie będzie się to zmieniać mocno raczej do podwyżki stóp procentowych... lepsze dane mogą oczywiści podbijać lekko procent w US co powoduje spadki Edzia...

W EURO nie jest tak juz lekko bo największy wpływ mają Niemieckie papiery 10latki - wykres w załaczniku... widać w miarę ładną korelację jak papiery w US stoją w miejscu oczywiście...
I tu zaczynają się schody bo one pomimo QE i sytuacji w Grecji rosną??? Były przu 0% a na dziś są przy 1% :shock:

http://bit.ly/1JLXXXB

Kto to pompuje i po co? Dlaczego EBC nie reaguje i nawet wypowiedział się DRAGI że im to nie wadzi? Choć wiadomo że QQE powoduje spadek na rentownościach a nie wzrost po to żeby pobudzać gospodarkę akcją kredytową i tańszym pieniądzem??? :roll: :shock:
Czy dojdziemy przy dodruku W EU jeszcze do około 0% - czy już się odbiliśmy od dna???

Bo jeśli tak i nie będzie spadku w rentownościach Bundów to kurs będzie kształtować tylko sytuacja w US więc spadki nie muszą być szybkie i spektakularne...

Niestety ale takie są fundamenty dla mnie na dziś... Mówię to z łezką w oku bo się sam upakowałem w Ski myśląc tylko o QE i danych z US...
i o to w forexie chodzi, gdyby od razu kurs spadł do 0.95 nie byłoby zabawy:). Ja mam shorty od 1,09 i cały czas dobieram, fundamenty są dobre tylko za dużo niewiadomych i brak potwierdzeń, banki i i inni inwestorzy muszą tez zarobić...ale ok buja i będzie bujać. Foreks to również 'wojna' psychiczna, rynek ma 'sumę' zerową. Jak przestaniesz wierzyć w swoje shorty pomimu fundamentów i zamkniesz ze stratą rynek zawróci (bo nie tylko Ty tak zrobisz). Teraz wątpisz w spadek, co zrobisz jak będzie 1.16?? Ja radzę trzymać i będę trzymał nawet jak będzie 1.16.

Awatar użytkownika
Matthew414
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Matthew414 »

700 pipsów ? Dobry MM :)
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 :)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

dobryfxplayer pisze:ze wzgledu ze obnizyli i beda dalej obnizac stopy dla KIWI. zaczynamy piramidowac shortu bez sl...

akurat na kiwi to bym uwazal bo dzis dolar i jego dane w grze... a kiwi moze korekte zrobic... sa bezpieczniejsze pary z nzd do piramidowania jesli juz teraz chcesz zaczac....
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

oiro pisze:
i o to w forexie chodzi, gdyby od razu kurs spadł do 0.95 nie byłoby zabawy:). Ja mam shorty od 1,09 i cały czas dobieram, fundamenty są dobre tylko za dużo niewiadomych i brak potwierdzeń, banki i i inni inwestorzy muszą tez zarobić...ale ok buja i będzie bujać. Foreks to również 'wojna' psychiczna, rynek ma 'sumę' zerową. Jak przestaniesz wierzyć w swoje shorty pomimu fundamentów i zamkniesz ze stratą rynek zawróci (bo nie tylko Ty tak zrobisz). Teraz wątpisz w spadek, co zrobisz jak będzie 1.16?? Ja radzę trzymać i będę trzymał nawet jak będzie 1.16.
Jeżeli naprawdę jesteś długo-terminowym traderem, to twoja metoda ma sens.
Dobierać eSki co każde 100 pipsów i prędzej czy później zarobisz.

Zastanawiam się tylko, co ze swapem, bo ten przez dłuższy czas też się może spory uzbierać...

NiewidzialnaKula
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: NiewidzialnaKula »

homar pisze:
NiewidzialnaKula pisze:
Xet pisze:czaekałbym na 1.1200
a nie wydaje ci się ze teraz nakręci dając minimum dzienne na tych okolicach 1.1270 i reszta dnia powyżej, nie może to sobie tak po prostu spadać...brak podstaw do spadku :)

hehe... nie możemy se spadać, fajne argumenty
a fakt, że jest trend spadkowy?
a fakt, że NFP w Piątek było super i prawdopodobne że inne dane USA się po zimie poprawią - czyli wraca temat do podwyżki stóp
jedyne do edka trzyma w miarę wysoko to oczekiwanie, że w końcu przecież sprawa Grecji musi się rozwiązać i na pewno będzie to w czerwcu... to byłby impuls do wzrostu EUR
No to w końcu koniec spadku, atak 1.1375 powinien być jeszcze dziś...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

atlanticos pisze:
dobryfxplayer pisze:ze wzgledu ze obnizyli i beda dalej obnizac stopy dla KIWI. zaczynamy piramidowac shortu bez sl...

akurat na kiwi to bym uwazal bo dzis dolar i jego dane w grze... a kiwi moze korekte zrobic... sa bezpieczniejsze pary z nzd do piramidowania jesli juz teraz chcesz zaczac....
miałem mu to właśnie napisać, ale mnie ubiegłeś Żaba :)

co do KIWI to.... nie chce dalej spadać i to widać słychać i czuc ;) :p
AUD miał dobre dane w nocy i się też nieźle trzyma.

So...? ;)

-- Dodano: 11 cze 2015, 11:03 --
oiro pisze: Ja mam shorty od 1,09 i cały czas dobieram
:shock: :shock: :shock:

ile depo na minus już? do ilu wytrzymasz?
a co jak urośnie na 1.17 i 1.20? Tak tylko pytam.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Xet
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Xet »

edka trzyma perspektywa nie podniesienia stop w usa

Zablokowany