takie luzne przemyslenia dla naszej waluty,(nie wiazac z aferami)
odskocznia od edka, kabla i jena

i złoto
i o to w forexie chodzi, gdyby od razu kurs spadł do 0.95 nie byłoby zabawy:). Ja mam shorty od 1,09 i cały czas dobieram, fundamenty są dobre tylko za dużo niewiadomych i brak potwierdzeń, banki i i inni inwestorzy muszą tez zarobić...ale ok buja i będzie bujać. Foreks to również 'wojna' psychiczna, rynek ma 'sumę' zerową. Jak przestaniesz wierzyć w swoje shorty pomimu fundamentów i zamkniesz ze stratą rynek zawróci (bo nie tylko Ty tak zrobisz). Teraz wątpisz w spadek, co zrobisz jak będzie 1.16?? Ja radzę trzymać i będę trzymał nawet jak będzie 1.16.kera.p pisze:Też mam takie myślenie o Edziu ale czasem myślę że się zapędziłem... Bo:oiro pisze:Na dziś to będzie trudne:), ale ogólnie to : QE, Waląca się Grecja, planowana podwyszenie stóp w USA.....kera.p pisze:no to podrzucie fundamenty na Edzia na dziś
czyli wniosek nawet jak lekko dziś podskoczy to:
-na 100% nie powyśzej 1.17- granica dyktowana QE
- nawet jak dziś podskoczy to jutro, pojutrze mocno trzaśnie:)
Pytanie - co kształtuje kurs Edzia? na pewno % papierów rządowych obligacji zarówno w US jak i EURO...
W US stoimy już w miejscu na poziomach 2,... i nie będzie się to zmieniać mocno raczej do podwyżki stóp procentowych... lepsze dane mogą oczywiści podbijać lekko procent w US co powoduje spadki Edzia...
W EURO nie jest tak juz lekko bo największy wpływ mają Niemieckie papiery 10latki - wykres w załaczniku... widać w miarę ładną korelację jak papiery w US stoją w miejscu oczywiście...
I tu zaczynają się schody bo one pomimo QE i sytuacji w Grecji rosną??? Były przu 0% a na dziś są przy 1%![]()
http://bit.ly/1JLXXXB
Kto to pompuje i po co? Dlaczego EBC nie reaguje i nawet wypowiedział się DRAGI że im to nie wadzi? Choć wiadomo że QQE powoduje spadek na rentownościach a nie wzrost po to żeby pobudzać gospodarkę akcją kredytową i tańszym pieniądzem???![]()
![]()
Czy dojdziemy przy dodruku W EU jeszcze do około 0% - czy już się odbiliśmy od dna???
Bo jeśli tak i nie będzie spadku w rentownościach Bundów to kurs będzie kształtować tylko sytuacja w US więc spadki nie muszą być szybkie i spektakularne...
Niestety ale takie są fundamenty dla mnie na dziś... Mówię to z łezką w oku bo się sam upakowałem w Ski myśląc tylko o QE i danych z US...
akurat na kiwi to bym uwazal bo dzis dolar i jego dane w grze... a kiwi moze korekte zrobic... sa bezpieczniejsze pary z nzd do piramidowania jesli juz teraz chcesz zaczac....dobryfxplayer pisze:ze wzgledu ze obnizyli i beda dalej obnizac stopy dla KIWI. zaczynamy piramidowac shortu bez sl...
https://www.mql5.com/en/charts/3566172/ ... ckmill-ltd
Jeżeli naprawdę jesteś długo-terminowym traderem, to twoja metoda ma sens.oiro pisze:
i o to w forexie chodzi, gdyby od razu kurs spadł do 0.95 nie byłoby zabawy:). Ja mam shorty od 1,09 i cały czas dobieram, fundamenty są dobre tylko za dużo niewiadomych i brak potwierdzeń, banki i i inni inwestorzy muszą tez zarobić...ale ok buja i będzie bujać. Foreks to również 'wojna' psychiczna, rynek ma 'sumę' zerową. Jak przestaniesz wierzyć w swoje shorty pomimu fundamentów i zamkniesz ze stratą rynek zawróci (bo nie tylko Ty tak zrobisz). Teraz wątpisz w spadek, co zrobisz jak będzie 1.16?? Ja radzę trzymać i będę trzymał nawet jak będzie 1.16.
No to w końcu koniec spadku, atak 1.1375 powinien być jeszcze dziś...homar pisze:NiewidzialnaKula pisze:a nie wydaje ci się ze teraz nakręci dając minimum dzienne na tych okolicach 1.1270 i reszta dnia powyżej, nie może to sobie tak po prostu spadać...brak podstaw do spadkuXet pisze:czaekałbym na 1.1200
hehe... nie możemy se spadać, fajne argumenty
a fakt, że jest trend spadkowy?
a fakt, że NFP w Piątek było super i prawdopodobne że inne dane USA się po zimie poprawią - czyli wraca temat do podwyżki stóp
jedyne do edka trzyma w miarę wysoko to oczekiwanie, że w końcu przecież sprawa Grecji musi się rozwiązać i na pewno będzie to w czerwcu... to byłby impuls do wzrostu EUR
miałem mu to właśnie napisać, ale mnie ubiegłeś Żabaatlanticos pisze:akurat na kiwi to bym uwazal bo dzis dolar i jego dane w grze... a kiwi moze korekte zrobic... sa bezpieczniejsze pary z nzd do piramidowania jesli juz teraz chcesz zaczac....dobryfxplayer pisze:ze wzgledu ze obnizyli i beda dalej obnizac stopy dla KIWI. zaczynamy piramidowac shortu bez sl...
https://www.mql5.com/en/charts/3566172/ ... ckmill-ltd
oiro pisze: Ja mam shorty od 1,09 i cały czas dobieram