DayTrading: Czwartek 11.06.2015
Re: DayTrading: Czwartek 11.06.2015
Jak to jest... wychodzi jakiś pedał z grecji, mówi, że chce się dogadać, ale nic nie robić i rynek reaguje pozytywnie... czy ktoś mi to wyjaśni? czy na rynku są głupsi ludzie niż tm w Grecji? Jak można w ogóle wierzyć bankrutowi który prędzej czy później padnie i powie wszystko byle dostać troche kasy. Już teraz nie mogą się spłacić i przeciągają terminy... Dla czego rynek kupuje te idiotyzmy?
no tak teraz trzeba wrócić na poziomy gdzie USA skonczyla wczoraj handel, przed otwarciem rynku w USA

coś dax i sp500 nie chce iść L, co sądzicie?
- atlanticos
- Maniak
ja mysle ze jego metoda ma sens polowicznie... wydaje sie ze za bardzo wchodzi "na pale"... zgadzam sie ze fundamenty rzadza ale korekty potrafia byc bolesne i najlepiej szukac pierwszego zaczepienia drabinki na jakims silnym dziennym lub tygodniowym oporze (w przypadku spadkowego trendu)... na edku na 1.09 bym S nie zapial, ale od 1.14 juz mozna... i wtedy nie musialby usredniac straty tylko wieksze pawdopodobienstwo ze piramidowalby niedlugo zysk...trzeba sie wspomagac w takich sytuacjach technika z wyzszych TF bo to ulatwia zycie a i profit moze byc spory... ja np od 2 tygodni z poziomu 100 na cadjpy trzymam spokojnie pierwsze male S z SL na 103 i szansami na poczatek piramidy ktora w ciagu 2 miesiecy moze dac nawet 800 pipsow... podobna zaczne pewnie w tym tygodniu budowac albo na nzdjpy albo na nzdsgd - niestety na gbpnzd za pozno juz o 2 tygodnie a potencjal byl najwiekszyMpapiez pisze:Jeżeli naprawdę jesteś długo-terminowym traderem, to twoja metoda ma sens.oiro pisze:
i o to w forexie chodzi, gdyby od razu kurs spadł do 0.95 nie byłoby zabawy:). Ja mam shorty od 1,09 i cały czas dobieram, fundamenty są dobre tylko za dużo niewiadomych i brak potwierdzeń, banki i i inni inwestorzy muszą tez zarobić...ale ok buja i będzie bujać. Foreks to również 'wojna' psychiczna, rynek ma 'sumę' zerową. Jak przestaniesz wierzyć w swoje shorty pomimu fundamentów i zamkniesz ze stratą rynek zawróci (bo nie tylko Ty tak zrobisz). Teraz wątpisz w spadek, co zrobisz jak będzie 1.16?? Ja radzę trzymać i będę trzymał nawet jak będzie 1.16.
Dobierać eSki co każde 100 pipsów i prędzej czy później zarobisz.
Zastanawiam się tylko, co ze swapem, bo ten przez dłuższy czas też się może spory uzbierać...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Mała poprawka do wcześniejszego DAX'a...zrobiłem mierzenie z innego miejsca i w sumie to juz może byćkoniec korekty ( 61,8% ) albo jej głębszy pullback (b) do 61,8%...kontrolne S zapodane 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-nie wiem czy jestem długo czy krótko terminowym, to zależy do rynku - stawiam około 3 tyg:)atlanticos pisze:ja mysle ze jego metoda ma sens polowicznie... wydaje sie ze za bardzo wchodzi "na pale"... zgadzam sie ze fundamenty rzadza ale korekty potrafia byc bolesne i najlepiej szukac pierwszego zaczepienia drabinki na jakims silnym dziennym lub tygodniowym oporze (w przypadku spadkowego trendu)... na edku na 1.09 bym S nie zapial, ale od 1.14 juz mozna... i wtedy nie musialby usredniac straty tylko wieksze pawdopodobienstwo ze piramidowalby niedlugo zysk...trzeba sie wspomagac w takich sytuacjach technika z wyzszych TF bo to ulatwia zycie a i profit moze byc spory... ja np od 2 tygodni z poziomu 100 na cadjpy trzymam spokojnie pierwsze male S z SL na 103 i szansami na poczatek piramidy ktora w ciagu 2 miesiecy moze dac nawet 800 pipsow... podobna zaczne pewnie w tym tygodniu budowac albo na nzdjpy albo na nzdsgd - niestety na gbpnzd za pozno juz o 2 tygodnie a potencjal byl najwiekszyMpapiez pisze:Jeżeli naprawdę jesteś długo-terminowym traderem, to twoja metoda ma sens.oiro pisze:
i o to w forexie chodzi, gdyby od razu kurs spadł do 0.95 nie byłoby zabawy:). Ja mam shorty od 1,09 i cały czas dobieram, fundamenty są dobre tylko za dużo niewiadomych i brak potwierdzeń, banki i i inni inwestorzy muszą tez zarobić...ale ok buja i będzie bujać. Foreks to również 'wojna' psychiczna, rynek ma 'sumę' zerową. Jak przestaniesz wierzyć w swoje shorty pomimu fundamentów i zamkniesz ze stratą rynek zawróci (bo nie tylko Ty tak zrobisz). Teraz wątpisz w spadek, co zrobisz jak będzie 1.16?? Ja radzę trzymać i będę trzymał nawet jak będzie 1.16.
Zastanawiam się tylko, co ze swapem, bo ten przez dłuższy czas też się może spory uzbierać...
-Swap owszem, ale to mały procent zysku jak na razie
- ja nie 'uśredniam strat' - strata jest wtedy kiedy się zamknię pozycję, mam tak zlewarowane konto że mój MC to ok 1.25.....co z tego że brałem shorta na 1.09 jak i tak na nim zarobię jak kurs będzie na 1.08??
- Matthew414
- Pasjonat
-
- Stały bywalec
ja ten układ rozczytuje tak na H1

Podniosą i to szybciej niż wszyscy myśląXet pisze:edka trzyma perspektywa nie podniesienia stop w usa
Banki już zmieniają zdanie - Citi wczoraj zmienił na lipiec
Dziś dane patrząc na model sprzedaży w US powinny być lepsze tylko ciekawe jaka reakcja...
A z obligacjami niemieckimi to jest tak że rynek boi się upadku Grecji w związku z tym wyprzedaje narazie niemieckie 10latki a to powoduje wzrost rentowności --> to z kolei z powodu na korelację wzrost EDKA...
Piszę bo niektórzy mylnie piszą że jak Sprawa Grecji się wyjaśni na + to Edek w górę --> Efekt będzie odwrotny po inwestorzy zaczną ponownie kupować papiery niemieckie!

Przy czym pierwsze szpilki mogą być w górę jak dla mnie hehe

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

Na swapie niestety sporo się straci, dlatego nie pykam zazwyczaj E/U lecz inne pary z euro.Mpapiez pisze:Jeżeli naprawdę jesteś długo-terminowym traderem, to twoja metoda ma sens.oiro pisze:
GBP/NZD wydaje się też fajny pod tym względem. Teraz te stopy procentowe namieszały trochę, no ale tak ma najwyraźniej być.
Wszystko z czasem cofa się minimum do połowy na wykresie, więc jest jako taka "pewność" zarobku przy odpowiednim wyliczeniu wszystkiego. Pozostaje też jakiś zarobek na korektach, jak rynek idzie w przeciwnym kierunku do plusowego swapu.