DayTrading: Czwartek 11.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 cze 2015, 00:00

Wzrost
8
28%
Bez zmian
7
24%
Spadek
14
48%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 11.06.2015

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Jak to jest... wychodzi jakiś pedał z grecji, mówi, że chce się dogadać, ale nic nie robić i rynek reaguje pozytywnie... czy ktoś mi to wyjaśni? czy na rynku są głupsi ludzie niż tm w Grecji? Jak można w ogóle wierzyć bankrutowi który prędzej czy później padnie i powie wszystko byle dostać troche kasy. Już teraz nie mogą się spłacić i przeciągają terminy... Dla czego rynek kupuje te idiotyzmy?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

no tak teraz trzeba wrócić na poziomy gdzie USA skonczyla wczoraj handel, przed otwarciem rynku w USA :lol: :lol: :lol:

Budyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Budyn »

coś dax i sp500 nie chce iść L, co sądzicie?

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Mpapiez pisze:
oiro pisze:
i o to w forexie chodzi, gdyby od razu kurs spadł do 0.95 nie byłoby zabawy:). Ja mam shorty od 1,09 i cały czas dobieram, fundamenty są dobre tylko za dużo niewiadomych i brak potwierdzeń, banki i i inni inwestorzy muszą tez zarobić...ale ok buja i będzie bujać. Foreks to również 'wojna' psychiczna, rynek ma 'sumę' zerową. Jak przestaniesz wierzyć w swoje shorty pomimu fundamentów i zamkniesz ze stratą rynek zawróci (bo nie tylko Ty tak zrobisz). Teraz wątpisz w spadek, co zrobisz jak będzie 1.16?? Ja radzę trzymać i będę trzymał nawet jak będzie 1.16.
Jeżeli naprawdę jesteś długo-terminowym traderem, to twoja metoda ma sens.
Dobierać eSki co każde 100 pipsów i prędzej czy później zarobisz.

Zastanawiam się tylko, co ze swapem, bo ten przez dłuższy czas też się może spory uzbierać...
ja mysle ze jego metoda ma sens polowicznie... wydaje sie ze za bardzo wchodzi "na pale"... zgadzam sie ze fundamenty rzadza ale korekty potrafia byc bolesne i najlepiej szukac pierwszego zaczepienia drabinki na jakims silnym dziennym lub tygodniowym oporze (w przypadku spadkowego trendu)... na edku na 1.09 bym S nie zapial, ale od 1.14 juz mozna... i wtedy nie musialby usredniac straty tylko wieksze pawdopodobienstwo ze piramidowalby niedlugo zysk...trzeba sie wspomagac w takich sytuacjach technika z wyzszych TF bo to ulatwia zycie a i profit moze byc spory... ja np od 2 tygodni z poziomu 100 na cadjpy trzymam spokojnie pierwsze male S z SL na 103 i szansami na poczatek piramidy ktora w ciagu 2 miesiecy moze dac nawet 800 pipsow... podobna zaczne pewnie w tym tygodniu budowac albo na nzdjpy albo na nzdsgd - niestety na gbpnzd za pozno juz o 2 tygodnie a potencjal byl najwiekszy
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Mała poprawka do wcześniejszego DAX'a...zrobiłem mierzenie z innego miejsca i w sumie to juz może byćkoniec korekty ( 61,8% ) albo jej głębszy pullback (b) do 61,8%...kontrolne S zapodane :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

atlanticos pisze:
Mpapiez pisze:
oiro pisze:
i o to w forexie chodzi, gdyby od razu kurs spadł do 0.95 nie byłoby zabawy:). Ja mam shorty od 1,09 i cały czas dobieram, fundamenty są dobre tylko za dużo niewiadomych i brak potwierdzeń, banki i i inni inwestorzy muszą tez zarobić...ale ok buja i będzie bujać. Foreks to również 'wojna' psychiczna, rynek ma 'sumę' zerową. Jak przestaniesz wierzyć w swoje shorty pomimu fundamentów i zamkniesz ze stratą rynek zawróci (bo nie tylko Ty tak zrobisz). Teraz wątpisz w spadek, co zrobisz jak będzie 1.16?? Ja radzę trzymać i będę trzymał nawet jak będzie 1.16.

Zastanawiam się tylko, co ze swapem, bo ten przez dłuższy czas też się może spory uzbierać...
ja mysle ze jego metoda ma sens polowicznie... wydaje sie ze za bardzo wchodzi "na pale"... zgadzam sie ze fundamenty rzadza ale korekty potrafia byc bolesne i najlepiej szukac pierwszego zaczepienia drabinki na jakims silnym dziennym lub tygodniowym oporze (w przypadku spadkowego trendu)... na edku na 1.09 bym S nie zapial, ale od 1.14 juz mozna... i wtedy nie musialby usredniac straty tylko wieksze pawdopodobienstwo ze piramidowalby niedlugo zysk...trzeba sie wspomagac w takich sytuacjach technika z wyzszych TF bo to ulatwia zycie a i profit moze byc spory... ja np od 2 tygodni z poziomu 100 na cadjpy trzymam spokojnie pierwsze male S z SL na 103 i szansami na poczatek piramidy ktora w ciagu 2 miesiecy moze dac nawet 800 pipsow... podobna zaczne pewnie w tym tygodniu budowac albo na nzdjpy albo na nzdsgd - niestety na gbpnzd za pozno juz o 2 tygodnie a potencjal byl najwiekszy
-nie wiem czy jestem długo czy krótko terminowym, to zależy do rynku - stawiam około 3 tyg:)
-Swap owszem, ale to mały procent zysku jak na razie
- ja nie 'uśredniam strat' - strata jest wtedy kiedy się zamknię pozycję, mam tak zlewarowane konto że mój MC to ok 1.25.....co z tego że brałem shorta na 1.09 jak i tak na nim zarobię jak kurs będzie na 1.08??

Awatar użytkownika
Matthew414
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Matthew414 »

a jak nie będzie ?
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 :)

NiewidzialnaKula
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: NiewidzialnaKula »

ja ten układ rozczytuje tak na H1

Obrazek

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Xet pisze:edka trzyma perspektywa nie podniesienia stop w usa
Podniosą i to szybciej niż wszyscy myślą

Banki już zmieniają zdanie - Citi wczoraj zmienił na lipiec

Dziś dane patrząc na model sprzedaży w US powinny być lepsze tylko ciekawe jaka reakcja...

A z obligacjami niemieckimi to jest tak że rynek boi się upadku Grecji w związku z tym wyprzedaje narazie niemieckie 10latki a to powoduje wzrost rentowności --> to z kolei z powodu na korelację wzrost EDKA...

Piszę bo niektórzy mylnie piszą że jak Sprawa Grecji się wyjaśni na + to Edek w górę --> Efekt będzie odwrotny po inwestorzy zaczną ponownie kupować papiery niemieckie! :564:
Przy czym pierwsze szpilki mogą być w górę jak dla mnie hehe :d
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

Mpapiez pisze:
oiro pisze:

Na swapie niestety sporo się straci, dlatego nie pykam zazwyczaj E/U lecz inne pary z euro.
GBP/NZD wydaje się też fajny pod tym względem. Teraz te stopy procentowe namieszały trochę, no ale tak ma najwyraźniej być.
Wszystko z czasem cofa się minimum do połowy na wykresie, więc jest jako taka "pewność" zarobku przy odpowiednim wyliczeniu wszystkiego. Pozostaje też jakiś zarobek na korektach, jak rynek idzie w przeciwnym kierunku do plusowego swapu.

Zablokowany