DayTrading: Czwartek 09.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 lip 2015, 00:00

Wzrost
9
38%
Bez zmian
4
17%
Spadek
11
46%

Liczba głosów: 24

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 09.07.2015

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

MERLIN pisze:
shogomad pisze:Nie no...ja zakłądałęm L od rana a potem S...po prostu DAX przeszedł moje oczekiwania co kosztowało mnie 2x SL ( takie dość bezpieczne ). Załapanie się na początek ruchu przeciwnego wiąże sie z ryzykiem grania przeciwko trendowi co namiętnie czynie od jakichś 2 h.....hehehe. Bo chciałem sobie piramidke S zbudować takie marzenie od 2 tygodni :P

No cóż...czas wrócić do rzeczywistości i zaczać łąpać te Lki

@grecji

Jak do piątku DAX domknie luke z tą sprzed 2 tygodni ( no bo niby sie dogaduja z grekami ) a w niedziele wynikną jakieś nowe klocki to mozliwa będzie mega luka od 11500 do 10600 :mrgreen:
daruj sobie te automaty do szukania formacji harmonicznych DAX M30 :wink: potencjalnie CRAB ,co do edka spadek jest spowodowany formacją MOTYLA :wink:
wyższość jednego indyka nad innym hehe
... wyluzuj Zuza warkocze ...

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

shogomad pisze: Jak do piątku DAX domknie luke z tą sprzed 2 tygodni ( no bo niby sie dogaduja z grekami ) a w niedziele wynikną jakieś nowe klocki to mozliwa będzie mega luka od 11500 do 10600 :mrgreen:
Żeby domknąć tą lukę musieliby skoczyć jeszcze 500 punktów jutro, bo dzisiaj raczej wiele nie podejdą. Dobrze będzie, jak im się uda wejść w okolice 11 040, to już będzie sukces. Wątpię, żeby ktoś ryzykował wysokie podejścia jutro, bo już dwa razy się przejechali (do tego nie wiadomo, co znowu będzie w Chinach na sesji).

Tak swoją drogą, to dziwne, że nikt z poważnych ekonomistów na Świecie nie mówi, że Grecja nie jest w stanie wyjść z żadnych długów, chociażby nie wiadomo jakie cięcia sobie zapewnili. Musieliby chyba zacząć jeść kamienie. Nawet cięcie połowy długów + restrukturyzacja reszty zadłużenia w niczym im nie pomoże, więc jak na mój gust to próba przeciągnięcia kryzysu o kilka miesięcy, maksymalnie lat. Myślę, że Grecy nawet nie są w stanie powiedzieć ile kasy potrzebują, żeby przetrwać kolejny rok.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

pytanie o USDTRY - ktoś nie boi się na S jechać? czy może mamy tam dużą korektę czy wręcz odwrócenie trendu?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

DAX M1 - ale to jest charakterystyczna zagrywka, duża świeca ni z tego ni z owego, żeby zamknąć ładnie świeczkę wyższego rzędu (15:59) i potem powolne osuwanie, które neguje tamtą (białą w tym przypadku) świecę, więc ostatecznie nic nowego nie wiadomo. Często to widać na DAX (albo mi się wydaje, może to działa na przykład w 50% przypadków i nic z tego nie wynika).

M5 dywergencja, zmienia się trend? Ja się skłaniam ku konsolidacji raczej.

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

to od 16.07 mamy dźwignıę max 1:100. nowe regulacje prawne

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

laranja pisze:DAX M1 - ale to jest charakterystyczna zagrywka, duża świeca ni z tego ni z owego, żeby zamknąć ładnie świeczkę wyższego rzędu (15:59) i potem powolne osuwanie, które neguje tamtą (białą w tym przypadku) świecę, więc ostatecznie nic nowego nie wiadomo. Często to widać na DAX (albo mi się wydaje, może to działa na przykład w 50% przypadków i nic z tego nie wynika).

M5 dywergencja, zmienia się trend? Ja się skłaniam ku konsolidacji raczej.
Na M15 też jest na oscylatorach.... Jak dziś zrobią zjazd na wieczór to jutro luka do góry - chyba że grecja pisma pomyli :) :d
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
Ali
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ali »

a co ma być z grecja jutro?

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Komuś udało się dzisiaj wstrzelić w DAX? Ustawiłem się z Eską od 11 020, ale widzę, że jednak 11 040 może pęknąć przy wsparciu Stanów.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Ali pisze:a co ma być z grecja jutro?
z Grecją to jest codziennie COŚ !!!
i tak będziemy się z nią pitolić cały rok ;/ albo więcej...
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

highend pisze:[narysuj fibo 0-100 od szczytu daxa wszechczasów do aktualnego dołka

11335 powinno wyjsc na Fibo 61.
na moim jest to fibo 261 - ale to jeden czort - to samo w sensie, zalezy jak rysowac.
Wcześniej jest 78,6. Właśnie na nim siedzimy.

Zablokowany