wyższość jednego indyka nad innym heheMERLIN pisze:daruj sobie te automaty do szukania formacji harmonicznych DAX M30shogomad pisze:Nie no...ja zakłądałęm L od rana a potem S...po prostu DAX przeszedł moje oczekiwania co kosztowało mnie 2x SL ( takie dość bezpieczne ). Załapanie się na początek ruchu przeciwnego wiąże sie z ryzykiem grania przeciwko trendowi co namiętnie czynie od jakichś 2 h.....hehehe. Bo chciałem sobie piramidke S zbudować takie marzenie od 2 tygodni
No cóż...czas wrócić do rzeczywistości i zaczać łąpać te Lki
@grecji
Jak do piątku DAX domknie luke z tą sprzed 2 tygodni ( no bo niby sie dogaduja z grekami ) a w niedziele wynikną jakieś nowe klocki to mozliwa będzie mega luka od 11500 do 10600potencjalnie CRAB ,co do edka spadek jest spowodowany formacją MOTYLA
DayTrading: Czwartek 09.07.2015
Re: DayTrading: Czwartek 09.07.2015
... wyluzuj Zuza warkocze ...
Żeby domknąć tą lukę musieliby skoczyć jeszcze 500 punktów jutro, bo dzisiaj raczej wiele nie podejdą. Dobrze będzie, jak im się uda wejść w okolice 11 040, to już będzie sukces. Wątpię, żeby ktoś ryzykował wysokie podejścia jutro, bo już dwa razy się przejechali (do tego nie wiadomo, co znowu będzie w Chinach na sesji).shogomad pisze: Jak do piątku DAX domknie luke z tą sprzed 2 tygodni ( no bo niby sie dogaduja z grekami ) a w niedziele wynikną jakieś nowe klocki to mozliwa będzie mega luka od 11500 do 10600
Tak swoją drogą, to dziwne, że nikt z poważnych ekonomistów na Świecie nie mówi, że Grecja nie jest w stanie wyjść z żadnych długów, chociażby nie wiadomo jakie cięcia sobie zapewnili. Musieliby chyba zacząć jeść kamienie. Nawet cięcie połowy długów + restrukturyzacja reszty zadłużenia w niczym im nie pomoże, więc jak na mój gust to próba przeciągnięcia kryzysu o kilka miesięcy, maksymalnie lat. Myślę, że Grecy nawet nie są w stanie powiedzieć ile kasy potrzebują, żeby przetrwać kolejny rok.
pytanie o USDTRY - ktoś nie boi się na S jechać? czy może mamy tam dużą korektę czy wręcz odwrócenie trendu?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
DAX M1 - ale to jest charakterystyczna zagrywka, duża świeca ni z tego ni z owego, żeby zamknąć ładnie świeczkę wyższego rzędu (15:59) i potem powolne osuwanie, które neguje tamtą (białą w tym przypadku) świecę, więc ostatecznie nic nowego nie wiadomo. Często to widać na DAX (albo mi się wydaje, może to działa na przykład w 50% przypadków i nic z tego nie wynika).
M5 dywergencja, zmienia się trend? Ja się skłaniam ku konsolidacji raczej.
to od 16.07 mamy dźwignıę max 1:100. nowe regulacje prawne
Na M15 też jest na oscylatorach.... Jak dziś zrobią zjazd na wieczór to jutro luka do góry - chyba że grecja pisma pomylilaranja pisze:DAX M1 - ale to jest charakterystyczna zagrywka, duża świeca ni z tego ni z owego, żeby zamknąć ładnie świeczkę wyższego rzędu (15:59) i potem powolne osuwanie, które neguje tamtą (białą w tym przypadku) świecę, więc ostatecznie nic nowego nie wiadomo. Często to widać na DAX (albo mi się wydaje, może to działa na przykład w 50% przypadków i nic z tego nie wynika).

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

a co ma być z grecja jutro?
Komuś udało się dzisiaj wstrzelić w DAX? Ustawiłem się z Eską od 11 020, ale widzę, że jednak 11 040 może pęknąć przy wsparciu Stanów.
z Grecją to jest codziennie COŚ !!!Ali pisze:a co ma być z grecja jutro?
i tak będziemy się z nią pitolić cały rok ;/ albo więcej...
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Wcześniej jest 78,6. Właśnie na nim siedzimy.highend pisze:[narysuj fibo 0-100 od szczytu daxa wszechczasów do aktualnego dołka
11335 powinno wyjsc na Fibo 61.
na moim jest to fibo 261 - ale to jeden czort - to samo w sensie, zalezy jak rysowac.