DayTrading: Czwartek 02.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 lip 2015, 00:00

Wzrost
12
36%
Bez zmian
5
15%
Spadek
16
48%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
Lolo
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 02.07.2015

Nieprzeczytany post autor: Lolo »

GBPAUD ciagnie w gore.
Ktos to ma na masce?
Chyba nikt.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

shogomad pisze: Wyolbrzymiasz i generalizujesz. Tak ok 10 do 20 pips to mój przecietny SL na DAX bo gram tylko na M1.
Da sie tak wchodzić z PA jak komuś nie przeszkadza dużo BE i BE+. Mi nie przeszkadza.
W załaczniku masz moje 2 ostatnie daxowe dni z takiej gry
wczoraj +76 pipsów, Profit Trades (% of total): 2 (100.00%) Loss trades (% of total): 0 (0.00%)
przedwczoraj +97,6 pipsa, Profit Trades (% of total): 22 (84.62%) Loss trades (% of total): 4 (15.38%)

ale tu nie o to chodzi przecież, ja nie jestem dobry w te klocki ( przynajmniej nie tak jak bym chciał) a utrzymanie sredniej ilości pipsów dziennie to mój cel i marzenie. Chodzi mi o to ,że jeśli mamy wiedze i wole by tak robic to i te przysłowiowe 100 zł wystarczy, żeby żyć z forexu. Mi wystarczy docelowo 10 pipsów dziennie na dax w 1-2 tradeach na M1 i max 1-2h spedzona na wykresie by wyłapać taki setup. Ale to już kwestia filozowfi gry. Wikszość traderów jest na rynku dość długo z otwartą pozycją za relatywnie małe pieniądze a ja chce być na rynku maksymalnie krótko za duże pieniądze, Imho to dużo mniej ryzykowne , bo tylko zachowania rynku nie możemy kontrolować, a MM, RR czy własne zachowanie można dostosować.
szacun za skuteczność! :564:

bo dwie rzeczy się liczą w tym 'biznesie' mm i skuteczność

jakieś niusy z grecji? bo przestałem śledzić :lol:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Lolo
Gaduła
Gaduła

USDTRY - zmiana trendu na wzrostowy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

pedro pisze: jakieś niusy z grecji? bo przestałem śledzić :lol:
Ja czytałem tylko to http://wiadomosci.onet.pl/swiat/warufak ... adu/cv5hme .

Czyli już na starcie mogą sprawę przeciągnąć o przynajmniej miesiąc, bo będzie trzeba ogłosić nowe wybory. Choć przy nowych wyborach pewnie Banksterzy nie będą mieli problemu z udzieleniem kredytu dla Grecji, bo wsadzą tam kogoś kto będzie im posłuszny.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

pik pisze:

Czyli już na starcie mogą sprawę przeciągnąć o przynajmniej miesiąc, bo będzie trzeba ogłosić nowe wybory. Choć przy nowych wyborach pewnie Banksterzy nie będą mieli problemu z udzieleniem kredytu dla Grecji, bo wsadzą tam kogoś kto będzie im posłuszny.
dzięki... :564:

powiem Wam, że jak patrze na te całe szopki i świat wielkiej finansjery to myślę czy by nie yebnąć wszystkiego i nie wyjechać w bieszczady :p :d
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Lolo
Gaduła
Gaduła

pedro pisze:
pik pisze:

powiem Wam, że jak patrze na te całe szopki i świat wielkiej finansjery to myślę czy by nie yebnąć wszystkiego i nie wyjechać w bieszczady :p :d

Oj zebys sie nie rozczarowal i wrocil caly skruchy :D

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... _z.html#MT

pik
Pasjonat
Pasjonat

pedro pisze:
Tak, to jest mój cel życiowy, żeby odciąć się od tego całego burdelu i zamieszkać gdzieś na uboczy. Goście ze Świata zrobili sobie prywatny cyrk, w którym robią co chcą. Wszystko skomplikowali tak, żeby przeciętny zjadacz chleba nawet nie interesował się tematami dużych pieniędzy. Choć po uproszczeniu te wszystkie mechanizmy są banalnie proste i śmierdzą jak Amber Gold.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

pedro pisze:
pik pisze:

Spokojnie, jak nadejdzie dollargeddon to jeszcze się będziemy kitrać po krzakach i jaskiniach.
A biwak dla odreagowania piękna sprawa. Na ostatnim uwolniłem sie od wykresów dopiero jak mi batka zdechła w tablecie i telefonie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

-- Dodano: 02 lip 2015, 10:57 --

DAX wyszedł dołem wiec chwilowo jedziemy w dół do gdzieś 11130 w ciągu 10-15 minut
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pik
Pasjonat
Pasjonat

shogomad pisze:
Spokojnie, jak nadejdzie dollargeddon to jeszcze się będziemy kitrać po krzakach i jaskiniach.
A biwak dla odreagowania piękna sprawa. Na ostatnim uwolniłem sie od wykresów dopiero jak mi batka zdechła w tablecie i telefonie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie wiem, czy dollargeddon nadejdzie, bo po drodze wyłoży się Europa. Patrząc na to, jakie problemy mają z byle Grecją, to nie nastawiam się na nic pozytywnego w dłuższej perspektywie. Trzeba tylko zarobić na tym całym bajzlu i odciąć się póki jeszcze można ;-)

Jak na mój gust temat Grecji jest wyczerpany na ten tydzień. Jedyne co się będzie działo to ustawka pod referendum jutro pod wieczór.

Awatar użytkownika
Lolo
Gaduła
Gaduła

Na USDTRY pociag odjezdza.
8)

Zablokowany