DayTrading: Czwartek 02.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 lip 2015, 00:00

Wzrost
12
36%
Bez zmian
5
15%
Spadek
16
48%

Liczba głosów: 33

Mpapiez

Re: DayTrading: Czwartek 02.07.2015

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

wrongWay pisze:kilka tys. i kilka godz. dziennie - lepiej zainwestować w siebie , a do końca życia pewne zyski . FX nie zostało stworzone do zarabiania , to tylko kantor wymiany walut
Tak było na początku :). Potem forex został udostępniony szarakom właśnie po to żeby zarabiać.
Tylko to nie szaraki z reguły zarabiają ;).

Lolo pisze:Czy na DAX ktos zapina elki?
Wyglada w tej chwili na up.
Nie graj tego co ci się wydaje, tylko to co widzisz.
Zapinanie elek w tym miejscu gdzie jesteśmy teraz, to głupota bo jesteśmy pod oporem.

Mi osobiście DAX wygląda na spadki, patrząc na wykres H4 jest potężny engulf który powinien choć trochę się zrealizować.

Ale troche mnie uspokoiłeś jak widzisz elki :wink: .

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Mpapiez pisze:@shogomad

Niezły z Ciebie magik.
Chcesz nam powiedzieć że na DAX styka ci 10 pips SL (Co już jest niezła abstrakcją biorąc pod uwage 2 pipsowy spread), i średnio bierzesz co najmniej 20+ pipsów TP :))...

I jeszcze na luzie sobie robisz 200-300 zł (40-60%) dziennie majać 500 zł depo od 12 miesięcy.

Przy czymś takim, to Ty milionerem w ciągu 2-3 lat zostaniesz. :roll:

Ps. Może pokażesz nam statystyki twojego konta ? (bez kwot).
Wyolbrzymiasz i generalizujesz. Tak ok 10 do 20 pips to mój przecietny SL na DAX bo gram tylko na M1.
Da sie tak wchodzić z PA jak komuś nie przeszkadza dużo BE i BE+. Mi nie przeszkadza.
W załaczniku masz moje 2 ostatnie daxowe dni z takiej gry
wczoraj +76 pipsów, Profit Trades (% of total): 2 (100.00%) Loss trades (% of total): 0 (0.00%)
przedwczoraj +97,6 pipsa, Profit Trades (% of total): 22 (84.62%) Loss trades (% of total): 4 (15.38%)

ale tu nie o to chodzi przecież, ja nie jestem dobry w te klocki ( przynajmniej nie tak jak bym chciał) a utrzymanie sredniej ilości pipsów dziennie to mój cel i marzenie. Chodzi mi o to ,że jeśli mamy wiedze i wole by tak robic to i te przysłowiowe 100 zł wystarczy, żeby żyć z forexu. Mi wystarczy docelowo 10 pipsów dziennie na dax w 1-2 tradeach na M1 i max 1-2h spedzona na wykresie by wyłapać taki setup. Ale to już kwestia filozowfi gry. Wikszość traderów jest na rynku dość długo z otwartą pozycją za relatywnie małe pieniądze a ja chce być na rynku maksymalnie krótko za duże pieniądze, Imho to dużo mniej ryzykowne , bo tylko zachowania rynku nie możemy kontrolować, a MM, RR czy własne zachowanie można dostosować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2015, 09:50 przez shogomad, łącznie zmieniany 1 raz.

Mpapiez

pik pisze:

Ja na razie otwieram eSki. Myślę, że dzisiaj może iść w górę, ale ja już ustawiam się na poniedziałek. Stawiam, że podbiją DAX'a, żeby miał z czego spaść w przyszłym tygodniu.
Chyba nie planujesz zostawić otwartych pozycji na weekend ? :shock:

Awatar użytkownika
Lolo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Lolo »

GBPAUD mozna by pociagnac w gore.
Jak ktos to ma na masce, niech sobie zerknie. :)

-- Dodano: 02 lip 2015, 09:54 --

GBPAUD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Mpapiez pisze: Chyba nie planujesz zostawić otwartych pozycji na weekend ? :shock:
Planuje, ale max 0,3 lota ;-) W tym tygodniu na początku już tak zarobiłem, że powiedziałem sobie, że powyżej 0,5 lota nie otwieram, bo z założenia miałem w ogóle nie grać w tym tygodniu, ale okazało się, że wszystkie pozycje wchodzą, więc grzech nie grać, ale jak mówię wszystko na małych pozycjach.

coolcov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: coolcov »

edziu góra?
VSA

Mpapiez

pik pisze:
Mpapiez pisze: Chyba nie planujesz zostawić otwartych pozycji na weekend ? :shock:
Planuje, ale max 0,3 lota ;-) W tym tygodniu na początku już tak zarobiłem, że powiedziałem sobie, że powyżej 0,5 lota nie otwieram, bo z założenia miałem w ogóle nie grać w tym tygodniu, ale okazało się, że wszystkie pozycje wchodzą, więc grzech nie grać, ale jak mówię wszystko na małych pozycjach.
Po ostatnim weekendzie była luka w dół 300 pipsów i kolejne 300 pipsów w dół podjechali.
Po tym weekendzie zależnie od wyników referendum można się spodziewać tego samego w jedną lub w drugą stronę.

Ile u Ciebie na dax jest warte te 0,3 lota i czy grasz na real koncie ?
Bo u mnie na FxPRO 0,3 lota to 30 zł za pips...

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

shogomad pisze:
Wyolbrzymiasz i generalizujesz. Tak ok 10 do 20 pips to mój przecietny SL na DAX bo gram tylko na M1.
Da sie tak wchodzić z PA jak komuś nie przeszkadza dużo BE i BE+. Mi nie przeszkadza.
W załaczniku masz moje 2 ostatnie daxowe dni z takiej gry
wczoraj +76 pipsów, Profit Trades (% of total): 2 (100.00%) Loss trades (% of total): 0 (0.00%)
przedwczoraj +97,6 pipsa, Profit Trades (% of total): 22 (84.62%) Loss trades (% of total): 4 (15.38%)

ale tu nie o to chodzi przecież, ja nie jestem dobry w te klocki ( przynajmniej nie tak jak bym chciał) a utrzymanie sredniej ilości pipsów dziennie to mój cel i marzenie. Chodzi mi o to ,że jeśli mamy wiedze i wole by tak robic to i te przysłowiowe 100 zł wystarczy, żeby żyć z forexu. Mi wystarczy docelowo 10 pipsów dziennie na dax w 1-2 tradeach na M1 i max 1-2h spedzona na wykresie by wyłapać taki setup. Ale to już kwestia filozowfi gry. Wikszość traderów jest na rynku dość długo z otwartą pozycją za relatywnie małe pieniądze a ja chce być na rynku maksymalnie krótko za duże pieniądze, Imho to dużo mniej ryzykowne , bo tylko zachowania rynku nie możemy kontrolować, a MM, RR czy własne zachowanie można dostosować.
Gratuluje! Na prawde rewelacyjne transakcje ktore pokazales. Uzywam podobnego sposobu ale na parach walutowych.
Dax 1 lot to jak 0.10 na parze walutowej. Czy prowadzisz jakis journal? Chetnie bym sie z Toba wymienilem doswiadczeniem. Ja inwestuje w oparciu o dzienne pivoty oraz skalpuje rowniez na M1 i M5 na edziu. Tez jestesm zdania ze jak wpadnie 100zl lub wiecej dziennie to nie trzeba pracowac! Depozyt nie musi byc sporo. Moze to byc 3000-4000 tys zl i wyplacanie kasy co kazde 200 zl zysku. Ja aby 100zl zarobic, grajac od 0.05 do 0.08, potrzebuje czasami od 1 do 2h i pozniej czas wolny.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Mpapiez pisze:
pik pisze: Po ostatnim weekendzie była luka w dół 300 pipsów i kolejne 300 pipsów w dół podjechali.
Po tym weekendzie zależnie od wyników referendum można się spodziewać tego samego w jedną lub w drugą stronę.

Ile u Ciebie na dax jest warte te 0,3 lota i czy grasz na real koncie ?
Bo u mnie na FxPRO 0,3 lota to 30 zł za pips...
U mnie też 0,3 lota to 30 PLN za pips, ale DAX ma znacznie mniejszy potencjał wzrostowy niż spadkowy. Poza tym, jak mówiłem liczę, że podbiją DAX przed sobotą. Jeżeli dojechaliby do 11400, to ewentualny wzrost będzie symboliczny. Z podobnym założeniem zostawiłem pozycję w ten weekend. W cenie DAXa było już dogadanie się, więc nawet gdyby się się udało zawrzeć porozumienie, to maksymalny skok był koło 100 pipsów, natomiast potencjał do spadków był 200-300 pipsów (600 mnie zaskoczyło, ale pozytywnie;-))

dawbar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dawbar »

"potrzebuje czasami od 1 do 2h i pozniej czas wolny."

A śpiewała Grażyna Łobaszewska "czas nas uczy pokory" :)

Zablokowany