Mpapiez pisze:@shogomad
Niezły z Ciebie magik.
Chcesz nam powiedzieć że na DAX styka ci 10 pips SL (Co już jest niezła abstrakcją biorąc pod uwage 2 pipsowy spread), i średnio bierzesz co najmniej 20+ pipsów TP

...
I jeszcze na luzie sobie robisz 200-300 zł (40-60%) dziennie majać 500 zł depo od 12 miesięcy.
Przy czymś takim, to Ty milionerem w ciągu 2-3 lat zostaniesz.
Ps. Może pokażesz nam statystyki twojego konta ? (bez kwot).
Wyolbrzymiasz i generalizujesz. Tak ok 10 do 20 pips to mój przecietny SL na DAX bo gram tylko na M1.
Da sie tak wchodzić z PA jak komuś nie przeszkadza dużo BE i BE+. Mi nie przeszkadza.
W załaczniku masz moje 2 ostatnie daxowe dni z takiej gry
wczoraj +76 pipsów, Profit Trades (% of total): 2 (100.00%) Loss trades (% of total): 0 (0.00%)
przedwczoraj +97,6 pipsa, Profit Trades (% of total): 22 (84.62%) Loss trades (% of total): 4 (15.38%)
ale tu nie o to chodzi przecież, ja nie jestem dobry w te klocki ( przynajmniej nie tak jak bym chciał) a utrzymanie sredniej ilości pipsów dziennie to mój cel i marzenie. Chodzi mi o to ,że jeśli mamy wiedze i wole by tak robic to i te przysłowiowe 100 zł wystarczy, żeby żyć z forexu. Mi wystarczy docelowo 10 pipsów dziennie na dax w 1-2 tradeach na M1 i max 1-2h spedzona na wykresie by wyłapać taki setup. Ale to już kwestia filozowfi gry. Wikszość traderów jest na rynku dość długo z otwartą pozycją za relatywnie małe pieniądze a ja chce być na rynku maksymalnie krótko za duże pieniądze, Imho to dużo mniej ryzykowne , bo tylko zachowania rynku nie możemy kontrolować, a MM, RR czy własne zachowanie można dostosować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.