Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Emerald FX
Bywalec
Bywalec

Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok

Nieprzeczytany post autor: Emerald FX »

Gengulo pisze:Witam,

planuję napisać większy artykuł o zachowaniu brokerów po decyzji SNB. Wszystkie osoby, które czują się poszkodowane działaniami brokerów zapraszam do kontaktu na PW. Byłbym wdzięczny za różnorodne historie dotyczące m.in. rewidowania przez brokerów salda kont klientów (najlepiej poparte screenami). Śledzę pojawiające się tutaj posty od pewnego czasu, jednak myślę, że lepszą formą kontaktu będzie PW.

Pozdrawiam
Witaj,
dzięki w końcu jakiś sensowny email. Sorry, forex nie jest mi obcy, ale PW? nie wiem co masz na myśli :-(
Jeżeli możesz to proszę o kontakt na leo.nikos@gmail.com.
Szukam osób które zostały poszkodowane przez TMS Brokers. Czytając czaty wnioskuję, że za żadne skarby nie odzyskam swojej kasy, ale nie sprecyzowałem jeszcze rekompensaty której oczekuję i nie otrzymałem jeszcze końcowej decyzji. Jutro widzę się z prawnikiem, ale nie sądzę, aby coś to dało.
Zaskakuje mnie tylko fakt, że jakoś nikt nie kwapi się o powiadomienie o tym KNF.
Jeżeli chodzi o mnie to kwestionuję ich kwotowania głównie na parach CHF z dnia 15.01.2015. które były o np. ok 2000 pipsów niższe na parze EURCHF w porównaniu z innymi brokerami. No może tylko Bossa FX się nie popisała, bo też odnotowała notowania o 1000 pipsów niższe. Zwlekałem z raportowaniem tego do KNF, bo miałem nadzieję na polubowne załatwienie sprawy. Wygląda na to, że jesteśmy bez szans i tylko w grupie siła, więc trzeba się jednoczyć. Co myślisz o założeniu Stowarzyszenia Klientów Poszkodowanych przez TMS Brokers. W najgorszym wypadku będziemy prowadzic kampanię informacyjną i jak się da to pikietować przed HQ TMS Brokers, aż pójdą z torbami, co mam nadzieję, będzie przestrogą dla innych brokerów i zapewni bardziej 'fair' traktowanie w przyszłości.

Pozdrawiam i do usłysznia

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

czarny.czwartek pisze:TMS rozsyła jednym klientom pismo, w którym informują, że transakcje zawarte po 9:30 GMT będą rozliczane po wspólnym kursie 0,9625
BTW to ciekawe skąd biorą akurat ten pułap. Pewnie ten im akurat pasuje do rozliczeń z klientami.
Zerknąłem jak to wygląda w HFT - rachunek demo. Nie mam tam reala.
Na wykresach w HFT (które twierdzi, że zachowało plynność od dostawców) pierwsza świeczka godzinowa ma takie parametry :
open - 1,20091
high - 1,20093
low - 0,90312
close - 1,02370
Na wykresie 30 minutowym wygląda to podobnie choć nieco inaczej :
open - 1,20087
high - 1,20090
low - 0,90312
close - 1,02370
Najciekawiej wygląda to na świeczkach 1 minutowych :
Feralna świeczka z 10:33 :
open - 1,08762
high - 1,12458
low - 0,94530
close - 1,04570
Kolejne świeczki minutowe schodzą niżej, aż do 10:46, gdzie low to 0,90417
Wrzucam obraz, który mówi więcej niż tysiąc słów.
Generalnie poziom Saxo wzięty jest z księzyca. Pewnie to metoda chybił-trafił.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

Część osób chyba dopięła już swego, skoro przestały się wypowiadać? Pozostałe zapraszam do kontaktu priv. Mam coś, co może pomóc. Jednakże wolę nie upubliczniać, żeby utrudnić reakcję brokerom.

Wyedytowano wstępne wulgaryzymy /mod

-- 06 lut 2015, 21:06 --

http://m.pb.pl/3994272,79541,przywiazan ... at-atakuja

Aegon oddaje kase. Brokerzy oszuści też będą.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Do wszystkich, którzy zostali potraktowani przez brokerów bardzo źle i mieli debety jak je wam wykasowali to dajcie tu znać bo jak tego nie zrobicie to nie ładnie z waszej strony i inni ludzie poczują się zniesmaczeni. Ja rozumiem, że brokerzy cofający debet każą gębę zamykać żeby w przyszłości się ktoś na to nie powoływał ale jak nic nie podpisywaliście to możecie się udzielać.

Co do korekty kursów to ci wspaniali brokerzy może zawiesili notowania licząc, że to jakiś błąd systemu i wszystko wróci do normy ale nie wróciło i jakoś trzeba straty odrobić.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

Fragmenty (z Bloomberg Businessweek) o tym jak zachował się FXCM:

"The big move just arrived. On Jan. 15,
the Swiss central bank abandoned its
policy of limiting the value of the Swiss
franc to €1.2 and let its national currency
float freely. The decision shocked
currency markets, sent the Swiss franc
soaring, and blew a $225 million hole
in FXCM as customer losses mounted.
Shares of FXCM plunged as low as 98¢
on Jan. 16 before trading was halted"

"About 72 percent
lose money, according to the National
Futures Association. Until now, FXCM
tended to win even when its customers
lost—partly thanks to commissions, and
partly because it often takes the opposite
side of client trades. In disclosure statements
mandated by the U.S. Commodity
Futures Trading Commission, customers
are told in capital letters,
that “WHEN YOU SELL,
THE DEALER IS THE
BUYER. WHEN YOU
BUY, THE DEALER IS
THE SELLER.” The
statement continues,
“As a result, when you
lose money trading,
your dealer is making
money on such trades.”"

"FXCM’s woes were amplified by a
curious policy: When investors lose
more than they have in their accounts,
it doesn’t try to collect. As the company
says on its U.K. website, “Is there a
debit balance risk? Can I lose more
money than I deposit? Not with FXCM.
It is FXCM’s policy to credit accounts
to a zero balance when debit balances
occur as a result of trading.”"

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

wie moze ktos jacy brokerzy utrzymali sie na rynku oraz nie zwracaja klienta kasy przekraczajacej stan konta???

-- 07 lut 2015, 09:12 --
mac pisze:wie moze ktos jacy brokerzy utrzymali sie na rynku oraz nie zwracaja klienta kasy przekraczajacej stan konta???
oraz takie jedno pytanie czy ktos ma zanotowany spread jaki byl w tym momencie jest to wazne
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

bolek_i_lolek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bolek_i_lolek »

forexpolska pisze:Do wszystkich, którzy zostali potraktowani przez brokerów bardzo źle i mieli debety jak je wam wykasowali to dajcie tu znać bo jak tego nie zrobicie to nie ładnie z waszej strony i inni ludzie poczują się zniesmaczeni. Ja rozumiem, że brokerzy cofający debet każą gębę zamykać żeby w przyszłości się ktoś na to nie powoływał ale jak nic nie podpisywaliście to możecie się udzielać.

Co do korekty kursów to ci wspaniali brokerzy może zawiesili notowania licząc, że to jakiś błąd systemu i wszystko wróci do normy ale nie wróciło i jakoś trzeba straty odrobić.
U mnie nic się nie zmieniło. Broker rozpatruje reklamację.

NaviF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: NaviF »

"mForex zawiesił na prawie 30 minut notowania np. na Eur/Chf .
Notowania nie frankowe jak najbardziej chodziły.
mForex zawiesił sobie na pewien czas notowania tylko i wyłącznie par frankowych . Nie było tam ciągłości co do dziś widać na wykresach.

Wykresy wykresami a faktyczne odwzorowania transakcji wg. mForex to zupełnie co innego: cytuję:

"Czasami ceny widoczne na wykresie mogą nieodzwierciedlać ceny rynkowej w momencie egzekucji zlecenia. Wynika to z faktu, że kwotowania uaktulaniane są co 10 milisekund, nie ma wiec gwarancji, że cena po której jest realizowane zlecenie Klienta musi być na wykresie. (sic!?) Jest to ograniczenie wynikajace z faktu, że systemMT4 jest w stanie wyswietlić ograniczoną ilość ofert w krótkiej jednostce czasu. Dodatkowo należy wziąć pod uwagę, ze ludzkie oko nie jest w stanie prztwarzać setek kwotowań na sekundę..."
na takie tłumaczenie odpowiem tak: moje oko akurat jest w stanie zarejestrować takie zmienności :-) a 3% różnica w realizacji w setnej części milisekundy tej sekundy to chyba odlot. Wszytskie transakcjie Stop Out zostały zawarte przez brokera poza świecą/zakresem zmienności danej minuty.

"...Banki działające na globalną skalę, a dostarczajace płynność na platformie Integral, z której korzysta Dom Maklerski Mbank SA przestały kwotować pary walutowe z frankiem szwajcarskim i wycofały się z rynku. Pierwsi dostawcy płynności powrócili na rynek około godziny 10:56, kiedy to rynek na parze EUR/CHF ponownie otworzył się na poziomie w przedziale 1,03-0,98. Podobne zachowanie czolowych banków dostarczających płynność obserwowane było na wszystkich wiodących platformach handlu. ..."

Skoro (WSZYSCY???) dostawcy płynności powrócili ok 10.56to chciałbym jednak wiedzieć od której godziny ich na rynku zabrakło i znać najlepsze oferty z Integrala pomiędzy godz. 10.30 a 10.56. Franka próbowałem zamykac z ręki własnie w tym czasie kilkukrotnie - ślad w logach (dwóch) w katalogu MT4. Co ciekawe o 10.30 w pliku 20150115.log:
"10:30:51.234 'nr.rach': datacenter connecting failed [6]"
W przypadkach publikacji inych ważnych danych jakimś dziwnym zbiegiem okliczności działo sie podobnie. Uzyskanie ponownego połączenia, podniesienie sytemy jak wiadomo zabiera cenne sekundu, psss... milisekundy, wiadomo, że ludzkie oko itd. ślady jednak w logach pozostają i ciekaw jestem jakie ślady pozostały na serwerach w mForex!

W takim razie skąd brał płynność HFT ? - od innego dostawcy.
I jak wytłumaczą się brokerzy MM ?[/quote] - tu brzmi ciekawie

Wszystkich walczących pozdrawiam
NF \__@

czarny.czwartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: czarny.czwartek »

Interesujące...
są jednak na forum osoby, którym u brokera(-ów) ECN zamykało pozycje w trybie stop out po kolei od ok 1,18 eurchf do ok 1,12.
Opowiadane bajki o całkowitym zaniku rynku są niczym innym właśnie, jak tylko... bajkami.

ODPOWIEDZ