Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
AdamWalczak
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: AdamWalczak »

Jak pisałem wyżej,z wejścia biore od 30/40 pips ,ale naprawde trzeba czekać na dobry moment wejścia,co wiecej niema doskonałego wskażnika ktory tylko daje zyski,gram nim od ponad 3 miesiecy i naprawde nie sparzyłem sie na nim,kto chce niech stosuje ,ja nie namawiam ,każdy ma swój rozum,oczywiście nie wchodzić przed danymi ,ponieważ nic wtedy nie pokazuje dobrze,nie uzywam SL wcale,na ten okres co nim gram miałem 4 błedne wejścia,ale nie stratne,zostawiłem pozycje i zamknięta następnego dnia,niewiem może ktoś ma bardziej skuteczny,chetnie przejrze,to nie jest wskażnik na 5m/15/30m/ tylko na 1H i wyżej,wiec skalperzy niema sensu tego stosować.Sprawdzanie na automacie nie odzwierciedla gry na żywo,myślałem ze to jest jasne dla wszystkich.
Przetestować i następnie krytykować,jesli każdy bedzie grał zgodnie z tym co pisałem zarobi dziennie do 40 pips a czasami wiecej,przy odpowiednim depo daje to pieniadze na życie,cieżko wam zrezygnować z wskażników ktore macie po kilka miesiecy ,a ktore nie dają zysków,to jest zwykłe przyzwyczajenie które dopada na tym rynku,,to tyle w temacie wskażnik,pozdro. :wink:
Najlepszy system na świecie.
Umiesz liczyć >licz na siebie!

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Heikin Ashi (better formula)

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Zmodyfikowane Heikin Ashi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

AdamWalczak
Bywalec
Bywalec

Widze że kolego grasz na 1M i daleko tak nie zajedziesz,zresztą widać gdzie sprzedałeś na samym dnie ,to są własnie efekty wykresu 1M,a strzałki podążają za wykresem,niestety nie przed nim,efekty widać gołym okiem,jak pamietam to własnie łapali w tym miejscu wszystkich na S,a pozniej nastąpil prawidłowo trend w góre,pozdro i powodzenia. :mrgreen: Dla tych co grają na 15m,na 5m tez można lecz lepsze efekty są na 15m,kolega uzywa tego na 15m i sobie chwali.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

AdamWalczak pisze:Widze że kolego grasz na 1M i daleko tak nie zajedziesz,zresztą widać gdzie sprzedałeś na samym dnie ,to są własnie efekty wykresu 1M,a strzałki podążają za wykresem,niestety nie przed nim,efekty widać gołym okiem,jak pamietam to własnie łapali w tym miejscu wszystkich na S,a pozniej nastąpil prawidłowo trend w góre,pozdro i powodzenia. :mrgreen: Dla tych co grają na 15m,na 5m tez można lecz lepsze efekty są na 15m,kolega uzywa tego na 15m i sobie chwali.
Zaznaczone miejsce na wykresie gdzie pozycja została sprzedana nie dotyczy tego co pokazałem :) Wrzuciłem wskaźnik na wykres aby zrobić skrina. No i tak wyszło że wrzuciłem skrina z tą pozycją ;) A ta pozycja to wisi już chyba z 2 dni, zapomniałem o niej wogóle heh ;)

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Re: wskażnik

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

AdamWalczak pisze:mało tego działa ciekawie,tylko pamietaj używaj na 1h,ja wstaje o 8rano i czekam nawet 5 godzin na wejście ,ale wiem ze jak wejde to coś z tego wyciągne i niema problemów ze niezarobie,może nie są to zyski po 150pips na dzień,ale przy odpowiednim depo systematycznie zarabiając dziennie po 30/50 pips zarobki tez są dobre,pozdrawiam i cierpliwości życze nic więcej nie potrzeba i nie graj pazernie,weż z wejścia 30/40 pips i czekaj na następne wejście lub idż na piwko. :) Nie pchać na wykres po 10 wskażników bo to nic nie daje tylko zasłania najważnijesze rzeczy,jak ktoś lubi kolorowo niech sobie postawi obok monitora choinke,kolorowa i pięknie świeci.Kiedyś sam używałem po 8 wskażników i szczerze powiem, że to jedna wielka głupota.
witam
jak kolega znalazł "swietego grala"
to może sie pochwali jakimś miesięcznym czy kwartalnym statementem :D
bo graczy na demo i historii to tu na forum dużo zawsze było :lol:
pozdrawiam

AdamWalczak
Bywalec
Bywalec

Nie ma czym sie chwalić ,każdy gra jak potrafi,niemam zamiaru nikomu nic udowadniać,wrzuciłem wskażniki kto chce niech stosuje,pozdro
Przy okazji czasy demo minely 2 lata temu.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 21:29 przez AdamWalczak, łącznie zmieniany 1 raz.

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

AdamWalczak pisze:Nie ma czym sie chwalic ,każdy gra jak potrafi,niemam zamiaru nikomu nic udowadniać,wrzuciłem wskażniki kto chce niech stosuje,pozdro :mrgreen:
Przy okazji czasy demo minely 2 lata temu.
jak dla mnie wszystko jasne :lol:
pozdrawiam

AdamWalczak
Bywalec
Bywalec

dla mnie też , czy ty myślisz kolego że ja mam 18 lat i bede pokazywał ile zarabiam bo ty tak chcesz,może jeszcze cześć zysków mam ci przesyłać na twoje konto ,bo tak chcesz,każdy ma swój rozum,gra jak potrafi i zarabia lub traci.Może myslisz ,że jak jestem na tym forym 2 dni to tak wygląda moja gra,jesteś w błedzie.pozdro
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 21:22 przez AdamWalczak, łącznie zmieniany 1 raz.

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

AdamWalczak pisze:dla mnie też , czy ty myślisz kolego że ja mam 18 lat i bede pokazywał ile zarabiam bo ty tak chcesz,może jeszcze cześć zysków mam ci przesyłać na twoje konto ,bo tak chcesz,każdy ma swój rozum,gra jak potrafi i zarabia lub traci.Może myslisz ,że jak jestem na tym forym 2 dni to tak wygląda moja gra,jesteś w błedzie, co do demo to kolego patrz wyżej czy to demo.tak wygląda u mnie,niedawno otworzyłem także konto w fxcm,ale to juz mam od ponad 2lat.Tylko prosze nie pisz że to nie konto real,pozdro,temat zakończony. :)
jeżeli masz konto w XTB od 2 lat to zwracam honor
bo tam trzeba być zawodowcem z podwójnym "świętym gralem" :lol: :lol: :lol:

a tak na marginesie
grę innych kolega jak widać potrafi krytykować,
poza tym strasznie musiałem koledze na odcisk nadepnąć tym statementem
sporo kolegów dla potwierdzenia swojej gry zamieszcza swoje statementy
nawet otwiera konta live - i nie jest to jakąś drażliwa sprawa.
a na ten ładny skreen można było przeciągnąć kilka pozycji z historii
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 21:42 przez fx_rambo, łącznie zmieniany 1 raz.

AdamWalczak
Bywalec
Bywalec

Masz racje.wytlumacze ci najprościej jak potrafie ,żeby zarabiać trzeba mieć jaja , a broker sie nie liczy ,przynajmniej dla mnie
A ty kolego pograj jeszcze na demo za nim wejdziesz na prawdziwy rynek i pamietaj o tym co wyżej napisane. Wykres usuwam,to nie jest miejsce do pisania głupot,chcesz coś napisać napisz na priv.eh
Jak pisałem wcześniej niemam zamiaru nic nikomu udowadniać,nie gram dla kogoś tylko dla siebie,żeby zarobic na życie i na rodzine ,to są moje prywatne rzeczy,nikt nie musi mi wierzyć,dodałem wskażniki i to wszystko,niemam zamiaru otwierac dziennika i pokazywać jak gram,to jest tylko i wylącznie moja sprawa,kto chce niech testuje wskażnik,niewiem kolego czego szukasz i po co się czepiasz,moze lubisz to,a może to daje ci władze i możesz sie odegrać za to że nie jestes w stanie zarabiać,ciekawe podejście ,ale do czego prowadzi,skończmy to,nie sprowokujesz mnie do tego bym dodał statement.
czytaj to co na początku napisałem to jest prawda.Obecnie gram na xtb od 2 lat i nie narzekam na nic,5 dni temu otworzyłem konto w fxcm do dodatkowej gry,co do kobiet to sorki malutkie ale to sie tyczy do facetów,denerwują mnie gówniarskie zachowania osób ktore grają na demo.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 22:04 przez AdamWalczak, łącznie zmieniany 3 razy.

Zablokowany