Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

CrossObjectAlert

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Ponieważ w zalewie wskaźników itp nie mogłem dokopać się wskaźnika, który wysyłałby sygnał dźwiękowy gdy cena dojdzie do linii horyzontalnej, lub linii trendu, lub prostokąta - to byłem zmuszony napisać sobie coś takiego. A poniżej załączam dla potomnych, może się komuś przyda.
Wskaźnika działa w ten sposób, że możemy sobie narysować linię poziomą, lub linię trendu, lub obiekt "prostokąt", następnie przechodzimy do właściwości obiektu i wpisujemy w zakładce "Opcje", w polu "Opis" słowo ALERT dużymi literami. To wystarczy. Teraz jeśli cena (Bid) zbliży się do naszego obiektu na odległość AlertZone (wartość tę ustawiamy w parametrach wskaźnika, domyślnie jest ustawione na 10 pipsów) zostaje wysłany sygnał dźwiękowy, a w zakładce "Strategie" w oknie "Terminala" wyświetlany jest komunikat informujący skąd ten alarm...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

fajny wskaźnik ;) ostatnio takiego szukałem, ale jakąś lipie ściągnąłem
Yaaa man

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Ma ktoś może macd taki który pokazuje strzałki gdy histogram przetnie linie 0?

AdamWalczak
Bywalec
Bywalec

dość skuteczny wskażnik

Nieprzeczytany post autor: AdamWalczak »

Stosować tylko i wyłacznie na wykresie 1H, wyjście linii rsi nad poziom 50 wejście w L ,wyjście z rynku zależy od nas,ja średnio z jednego takiego wejścia biore 30 do 40 pips jednorazowo, oczywiście zejście poniżej poziomu 50 , moment na wejście w S.
Przynajmniej raz dziennie jest taki moment ,aby zająć pozycje,tylko wystarczy obserwować rynek i cierpliwie czekać,miłego korzystania :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 01:11 przez AdamWalczak, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

pawelklos pisze:Ma ktoś może macd taki który pokazuje strzałki gdy histogram przetnie linie 0?
Witaj,zobacz na stronie Luktoma,on zrobił taki wskaźnik : http://luktom.biz/blog/e281/luktom-macd
Pozdrawiam
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

pawelklos
Gaduła
Gaduła

tantric pisze:
pawelklos pisze:Ma ktoś może macd taki który pokazuje strzałki gdy histogram przetnie linie 0?
Witaj,zobacz na stronie Luktoma,on zrobił taki wskaźnik : http://luktom.biz/blog/e281/luktom-macd
Pozdrawiam
Ok, dzięki.

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

AdamWalczak dzięki - wygląda ciekawie...

AdamWalczak
Bywalec
Bywalec

wskażnik

Nieprzeczytany post autor: AdamWalczak »

mało tego działa ciekawie,tylko pamietaj używaj na 1h,ja wstaje o 8rano i czekam nawet 5 godzin na wejście ,ale wiem ze jak wejde to coś z tego wyciągne i niema problemów ze niezarobie,może nie są to zyski po 150pips na dzień,ale przy odpowiednim depo systematycznie zarabiając dziennie po 30/50 pips zarobki tez są dobre,pozdrawiam i cierpliwości życze nic więcej nie potrzeba i nie graj pazernie,weż z wejścia 30/40 pips i czekaj na następne wejście lub idż na piwko. :) Nie pchać na wykres po 10 wskażników bo to nic nie daje tylko zasłania najważnijesze rzeczy,jak ktoś lubi kolorowo niech sobie postawi obok monitora choinke,kolorowa i pięknie świeci.Kiedyś sam używałem po 8 wskażników i szczerze powiem, że to jedna wielka głupota.
Najlepszy system na świecie.
Umiesz liczyć >licz na siebie!

Lipster
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lipster »

Adam a ile wynosi SL?

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Re: wskażnik

AdamWalczak pisze:mało tego działa ciekawie,tylko pamietaj używaj na 1h,ja wstaje o 8rano i czekam nawet 5 godzin na wejście ,ale wiem ze jak wejde to coś z tego wyciągne i niema problemów ze niezarobie,może nie są to zyski po 150pips na dzień,ale przy odpowiednim depo systematycznie zarabiając dziennie po 30/50 pips zarobki tez są dobre,pozdrawiam i cierpliwości życze nic więcej nie potrzeba i nie graj pazernie,weż z wejścia 30/40 pips i czekaj na następne wejście lub idż na piwko. :) Nie pchać na wykres po 10 wskażników bo to nic nie daje tylko zasłania najważnijesze rzeczy,jak ktoś lubi kolorowo niech sobie postawi obok monitora choinke,kolorowa i pięknie świeci.Kiedyś sam używałem po 8 wskażników i szczerze powiem, że to jedna wielka głupota.
To prawda Adam że choinki takie jak ta http://rs407l33.rapidshare.com/files/35 ... _Setup.jpg

nic nie dają.

Sprawdziłem Twój wskaźnik na parze eur/usd na h1 i faktycznie ma dużą skuteczność gdy bierze się tylko 10 pipsów, lecz gra musiała by się odbywać bez stop lossa bo wiadomo że na h1 potrafi zabujać.

Jednak widziałem momenty kiedy wskaźnik generował dużo strat pod rząd i raz nawet ostro wykoleił się (prawdopodobnie dane, wejście na świecy a kolejna ostry zjazd 50 pipsów)

Zablokowany